Sample Saturday

Fekkai shampoo & conditioner

Altijd leuk als je zelf je samples mag kiezen. Bij mijn laatste bestelling bij Feel Unique koos ik voor deze sachets van het merk Fekkai, nieuw voor mij dus dat heeft altijd mijn voorkeur. Fijn ook dat je zowel een shampoo als een conditioner krijgt en dit ‘telt’ voor 1 sample (je mag er altijd 2 kiezen). Kon ik ook nog een andere leuke uitkiezen.

Over het merk:

Frederic Fekkai – genoemd dus naar de eigenaar. Opgegroeid in Frankrijk en daar ook zijn scholing gedaan maar hij heeft dus een salon in New york. Een echte haarstylist dus met een missie om schoon, en sustainable te zijn (en betaalbaar) voor al zijn klanten.

Als vader van jonge kinderen vond hij het dus ook belangrijk om het gebruik van plastic aan te pakken. De flessen zijn dan ook voor 95% gemaakt van gerecycled plastic. Altijd mooi.

Wat is het:

Shampoo en conditioner dus 😊 met koudgeperste olijfolie lees ik die zorgen voor een mooie glans en herstel van het haar. Deze versie is speciaal voor droog haar (ideaal voor mijn gekleurde haar dus) ook voor goed kleurbehoud (check!)

De producten zijn zonder siliconen, glutenvrij, vegan en bevatten ook geen sulfaten of parabenen. De flessen zijn 100% recyclebaar en dus gemaakt van gerecycled plastic (voor het merendeel).

Wat vond ik ervan:

Dik in orde. Het is natuurlijk een sachet dus ik kon beide maar 1x proberen maar het ruikt zalig en mijn haar voelde schoon aan en zat ook heel goed. De conditioner is er zo 1 die volledig door je haar wordt geabsorbeert, meestal denk ik dan dat dat niet goed werkt maar met het uitspoelen voelde ik dat mijn haar mooi zacht was geworden en goed doorkambaar.

Waar de koop en wat kost het?

Online bij zijn eigen website, bij feelunique maar ik zie het ook bij bol.com (dat is toch altijd wat laagdrempeliger) een fles kost rond de € 20,- wat ik een prima prijs vind. Lekker spul en als je graag wat hoger segment producten voor je haar gebruikt zeker eens een merk om bij te gaan kijken.

Annette

3 thoughts on “Sample Saturday

 1. Klinkt als fijne shampoo en fijn dat je zelf samples kunt uitkiezen kan bij Douglas ook maar meestal geen samples of totaal iets anders…(geur voor heren ofzo.) Ik zocht de salon van Fekkai op in NY en een knipbeurt door de meester zelf kost 750 dollar….Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • 😱 wat een geld zeg! Kreeg van de week de roze samples binnen voor gekleurd haar wat een goddelijke geur. Volgende keer ga ik hier een fles van bestellen. De knip beurt doe ik maat gewoon bij mijn kapster 😂😁 die is duur genoeg

   Like

 2. Ja ha, ha hier in de stad is ook een kapper waar je je kunt laten knippen door de creative director voor Euro 103,50 en door een “gewone” stylist voor Euro 64,50……maar kappers zijn hier erg duur zeker nadat ik in Nieuwegein een abonnement had voor Euro 22,00 per maand kon je net zo vaak komen als je wilde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s