Sample Saturday

Collosol – reiniger

Mijn grootste flop aankoop van 2019 was de milky micellair van Garnier. Dat zou een dupe zijn van dit product Collosol – geliefd (naar het schijnt) onder de sterren en ook geschikt om in te badderen. Leuk dus dat ik een sample in handen kreeg om het ‘origineel’ een paar dagen te kunnen testen.

Welk merk?

Dit lees ik online over het merk: Collosol, Eau de Lait is ontstaan in Parijs in 1950. Een bekende actrice bezocht een farmacie bij het Champs-Elysées Theater, ze zocht een uitzonderlijk goede reiniger die make-up verwijderde na haar optredens. De apotheker heeft vervolgens dit product gemaakt – een half-water half-milk formule. Collosol werd al snel onderdeel van de beauty routine van de Parijse high-society. Een klein juweel in de badkamer met een frisse, verslavende geur en geweldig reinigende eigenschappen maken van Collosol een uniek en onderscheidend product. Het geheim wordt als sinds 1950’s overgedragen van moeder op dochter.

Wat is het?

Collosol is een combinatie tussen een micellaire reiniger en een milk. Het is bedoelt om je make-up te verwijderen op een effectieve manier. Deze milk kun je dus ook in bad gebruiken.

De verpakking van deze sample is makkelijk open te maken aan de bovenkant en zo kan ik het een paar dagen gebruiken. Wat mij betreft was dat ook wel genoeg…

Wat vond ik ervan?

Vreselijk 😊 hahaha ja echt waar. In de omschrijving staat dat het niet plakkerig is nou, sorry maar dat vind ik dus wel – het is wel beter te gebruiken met een wattenschijfje dan dat het geval was met de Garnier variant.

De geur vind ik echt vies ook, het ruikt – in mijn beleving – naar een goedkope toiletspray – zo’n chemische geur ik vind het echt heel onaangenaam en snap niet dat mensen zich hier in bad in zouden willen onderdompelen. Nu is geur heel persoonlijk natuurlijk maar ik vond het niet lekker.

Dit lees ik over de geur

Collosol heeft een rustgevende geur die zacht en ontspannend is. De topnoot is een citrus melange van bergamot, sinaasappel, mandarijn, grapefruit. De hart noot is bloemig en bestaat uit rozen, viool, jasmijn, poeder- en houttonen.

Van de ingrediënten lijst wordt ik ook niet heel blij, het eerste ingrediënt is water en het tweede paraffine, nee sorry ik sla over en snap de hype totaal niet

Waar te koop en wat kost het?

Bij Douglas, bij bol.com en diverse andere aanbieders zowel online als in de winkel te koop. Er zijn 3 maten en de prijs voor een travel size is ongeveer € 16,- en die van een fullsize € 27,- er schijnt dus ook nog een grote fles voor het bad te zijn.

Wat mij betreft geen aanrader. Ik houd het wel bij een traditionele miscellair water en dan een goede (en vooral fijne) gezichtsreiniger. Leuk om eens geprobeerd te hebben anders blijft het toch een beetje door je hoofd spoken (als in zou het echt zo fijn zijn als ze zeggen). Ik sla duidelijk over maar wellicht is het iets voor jou?

Annette

6 thoughts on “Sample Saturday

 1. Ha, ha leuk beschreven. Zo’n sample bewijst zicht dan maar weer. Zo las en hoorde ik ook eens dat het micellaire water van Bioderma het allerbeste was. Kocht vorig jaar een fles(je) in Frankrijk maar vond het niet beter dan Garnier. Ik heb die Collosol destijds niet zo gevolgd maar zie dat er de meest fantastische verhalen op internet staan. Die Milky van Garnier zie ik overigens niet meer.
  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig had je een sample en niet een grote tube 😉.
  Ik vind de micellair water van Pierre Ricaud zalig. Heb ik alleen die nodig dan bestel ik niet en koop ik Garnier.
  Fijn weekeinde!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik snap het soms ook niet waarom sommige merken en producten zo een hype zijn… Het zal wel weer allemaal gaan om de dollars. En ik schrik er zelfs van hoeveel die Nederlandse YouTubers al vangen voor het uitspreken van een zinnetje, bizar! Leuk dat je ook de originele versie heb kunnen testen, geen succes dus. En vast blij dat je nooit de full size versie heb aangeschaft.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja bizar die reclame praktijken. Sommige bloggers hebben naar mijn idee ook alleen nog maar gesponsorde content jammer is dat. Ik ben inderdaad blij dat ik me niet heb laten verleiden door een aankoop van dit product 🙈😩 was ik niet blij geweest

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s