Weekoverzicht

Weekoverzicht #89

We hebben er weer een week thuis blijven opzitten. Heel benieuwd of er deze week een versoepeling van de regels wordt aangekondigd. Ik denk zelf dat de scholen na de mei vakantie weer gaan beginnen, dat kleine salons en kappers weer open mogen (mits ze handschoenen en mondkapjes gaan dragen) en dat vanaf 1 juni ook de kantoren weer opengaan. Wat denken jullie?

Gewerkt

Afgelopen week moest ik maar liefst 2x naar kantoor, de 2e keer was vrij ongepland maar deed ik om een collega uit de brand te helepen. De eerste keer ging ik om brieven voor het personeel in Oostenrijk te printen en te versturen omdat daar de winkels weer open mogen maar dan moeten ze wel een certificaat hebben. De tweede keer ging ik een router ophalen omdat een collega steeds internet problemen heeft, in Utrecht woont en geen vervoer dus nu geregeld dat ik het in Amsterdam ging halen en hij heeft vervolgens kunnen regelen dat het bij mij in Hilversum werd opgehaald. Scheelde toch de helft van de reistijd en voor hem een hoop gedoe. Ik had het trouwens wel even moeilijk op kantoor van de week en had een emotioneel inkak-momentje. Baalde er zo van dat alles zo op zijn kop staat. Getver! En toen ging de brug ook nog open haha, gelukkig is het wel weer lekker weer inmiddels.

IMG_4402-BorderMaker

Gegeten

We hadden afgelopen week weer een Hello Fresh box, we begonnen op maandag met de kabeljauw, tijdens het koken kwam ik erachter dat de rijst ontbrak in het pakken L gelukkig hebben ze een goede klantenservice en krijg ik korting op mijn aankomend box. Zelf had ik gelukkig nog rijst in huis dus konden we het gerecht toch eten. Vond het een beetje laf smaken, had van mij wat meer gekruid mogen zijn. De noedels met kippendij en de varkenshaas met veldsla stamppot waren gelukkig wel beide erg lekker.

Gekocht

Ik had in elk geval bijna de hele week mijn nieuwe sneakers aan die we met een mooie korting van de baas konden kopen. Die waren vorige week al binnen gekomen. Ook kwam mijn plantenbox van plantje.nl binnen die laat ik je woensdag zien, heerlijk al die plantjes en voor als het kantoor weer open gaat kocht ik deze leuke tas van Manfield (x Annick). Hij is lekker groot en heeft ook nog een bijpassende clutch. De clutch is net zo groot als mijn laptophoes maar helaas omdat de rits alleen aan de bovenkant zit past de laptop er net niet in. Maar de laptop kan wel met gemak in de tas en dat ging bij mijn vorige tas helaas niet. Hij is van een mooie stevige (gobelin-achtige) stof en ik vind het printje wel wat weg hebben van Missoni. Heel blij mee in elk geval.

Weekend

Eindelijk ben ik met de fiets naar de markt geweest haha de ventiel slangetjes van mijn banden waren vergaan zijn nu vervangen dus kon weer fietsen. Kocht een groot pak met Freesia’s bij de bloemist in een mooie donkerpaarse kleur. Ze staan op het punt van uitkomen en ruiken altijd zo lekker. Verder het weekend niets bijzonders gedaan.

IMG_4406-BorderMaker

Boekentip

Als boekentip geef ik deze week het boek het laatste jaar van de oorlog van Susan Meissner. Het is een historische roman over een Amerikaans meisje dat in 1943 met haar familie in een interneringskamp in Texas belandt.

Ik moet zeggen ik had hier totaal geen weet van. Eigenlijk wat ik weet over de WOII speelt zich af in Europa en ik heb er niet verder over nagedacht hoe dit in Amerika zou zijn. Gek misschien maar daardoor vond ik het zeer interessant om dit boek te lezen.

 

het laatste jaar van de oorlog

Foto: bol.com

Over het boek:

Iowa, 1943. De veertienjarige Elise Sontag leidt een heel normaal leven, totdat haar vader wordt opgepakt op verdenking van nazisympathieën. Het gezin belandt in een interneringskamp in Texas. Beroofd van alles wat haar dierbaar is, raakt Elise bevriend met de Japans-Amerikaanse tiener Mariko. Achter het prikkeldraad dromen de meisjes van een toekomst als vrije jonge vrouwen.

Als Elise en Mariko allebei worden uitgezet, beloven ze elkaar weer te ontmoeten als ze 18 zijn. Maar het leven loopt anders. Elise komt met haar familie in het door de oorlog verwoeste Stuttgart terecht. Haar briefwisseling met Mariko loopt al snel spaak. Pas vele decennia later, wanneer de dementie aan haar herinneringen begint te knagen, besluit Elise naar Mariko op zoek te gaan voor het te laat is.

Wil je het boek ook aanschaffen doe dit dan via deze link: – Klik hier – het is een affiliate link en als jij het boek via deze link koopt krijg ik een klein percentage. De prijs is voor jou niet anders.

Ik merk wel ook dat ik slecht(er) slaap de laatste dagen, wellicht toch van de week nog te druk geweest dus hoop met het rustige weekend het weer even achter de rug te hebben. Hoe is het met jullie? Nog steeds alles veilig?

Annette

10 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Inderdaad weer 1 week voor bij en het blijft nog steeds een raar leven waar wij in beland zijn. Hoop ook dat er langzaam aan weer wat op gang kom, maar moeten ook ons gezond verstand gebruiken. Ik heb ook net een boek uit ” t Hooge Nest” deze villa staat in Huizen en gaat over de Joden die daar onder gedoken zaten. Het is ook heel dubbel in deze tijd. Houd moed, dan komt het straks weer goed. Je verzorgt je zelf goed en maakt het gezellig met een blommetje.En de zon schijnt, dat maakt het ook wat vriendelijker

  Geliked door 1 persoon

 2. Was ook erg huilerig deze week ten dele om mijn heup (geen ziekenhuisafspraak, geen fysio) maar ook dat ik mijn moeder al 8 weken niet gezien heb (83). Ik stuur haar wel elke week iets leuks of iets lekkers. Beeldbellen o.i.d. kan niet want ze kan niet met dat soort dingen overweg. Het zou inderdaad goed zijn als de maatregelen iets versoepeld werden en dat de lagere scholen weer beginnen al kunnen kinderen maar een 1/2 dag naar school. Maar goed het is gelukkig wel mooi weer. Fijne week en sterkte maar weer!

  Like

 3. Ik ga wel nog naar mijn werk, maar het is zooo stil, hoop toch echt dat er een versoepeling komt. Ik denk inderdaad ook bepaalde scholen, kappers ed. En voor de horeca hoop ik dat ze snel mogen volgen.
  Ik begrijp je emotie hoor! Zo begaan met je collega’s en die zie je dan ook langere tijd niet.
  Is het bij jullie op kantoor te doen om 1,5 m afstand te houden?
  Succes deze week!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een geweldige tas! Lijkt wel een beetje op de Dior tassen.

  Het blijft idd een hele rare tijd maar voor mij was het op deze manier vanuit huis werken al 6 maanden realiteit dus in dat opzicht niets vreemd. Kan mij niet voorstellen hoe het met kantoren straks moet gaan in het nieuwe normaal.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s