Hooikoorts

Hooikoorts

Wie heeft er tegenwoordig geen last van zou je bijna denken. Ik met mijn eeuwige loopneus in elk geval bijna het hele jaar haha. Ik moet zeggen dat het inmiddels zo in mijn systeem zit dat ik overal zakdoeken heb (als je mijn DM shoplogs kijkt zie je daar altijd enorme ladingen zakdoeken voorbij komen 😊).

Similasan (1)

Gelukkig zijn er allerlei middelen om de vervelende klachten die door hooikoorts opspelen te verzachten of zelfs te voorkomen. Een belangrijk en veelgebruikt middel tegen hooikoorts is oogdruppels.

Similasan hooikoorts druppels

Ik kreeg de oogdruppels van Similasan toegestuurd om te testen. Deze oogdruppels pakken de geïrriteerde ogen direct aan en laten je zonder zorgen weer genieten van de buitenlucht. De steriele druppels worden op geheel natuurlijke basis geproduceerd en geven snel effect. Het flesje is na openen nog 3 maanden houdbaar dus je kunt er het hele voorjaar mee vooruit.

De hooikoorts oogdruppels zijn van hoogwaardige Zwitserse kwaliteit en zijn dankzij een eenvoudige druppelaar te gebruiken zonder hulpmiddelen. Lekker gelijk een gehydrateerd gevoel. Ik moet zeggen dat ik door de week vrij weinig last heb van klachten, ik zit dan met name binnen natuurlijk maar jongens dat weekend! Soms loop ik de hele zaterdag te snuiven en te tranen dus zeg maar dag tegen je leuke make-upje.

Similasan hooikoorts oogdruppels

Als het echt heel erg is dan doe ik ook meestal weinig tot geen make-up op want door het vele vegen met de papieren zakdoekjes onder en rondom mijn neus is mijn foundation al snel zoek. Wie heeft er ook last van hooikoorts en wat gebruik jij of heb je een ultieme tip? Deel hem dan even onder in de comments.

Gelukkig zijn mijn klachten mild – althans zo kijk ik er naar (of ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ik niet beter weet) maar sommige hebben er echt superveel last van, dikke ogen, snuiven, niezen, noem het maar op.

Ik ben wel groot fan van het voorjaar en zal dat ook rustig blijven, het is mijn favoriete seizoen.

Annette

*Ik ontving dit product ter review*

 

8 thoughts on “Hooikoorts

 1. Ja, vreselijk ik heb wel wat tips maar ik weet niet of jij daar ook wat aan hebt. Komen ze: Cetirizine van de Lidl een groen doosje met kleine tabletjes ik neem (als ik veel last heb) ca. 4 tot 5 x per week een half tabletje als ik naar bed ga. Bijkomend voordeel (althans voor mij) zeer goed slapen 🙂 nadeel: droge mond als je wakker wordt. Middel is ook elders te koop maar bij Lidl het voordeligst.
  Ogen: Supersterke thee zetten (5 zakjes op 1/2 liter water) af laten koelen en in de koelkast bewaren. Wattenschijfjes bevochtigen en op je ogen leggen. Neusspray met zoutoplossing (dus niet die met Xylometaziline die mag je maar kort gebruiken. Vicks menthol inhaler;
  https://www.kruidvat.nl/vicks-inhaler/p/2655360
  En als het seizoen dan echt losgebroken is neem ik Prevalin Direct plus. De meeste middelen zijn redelijk onschadelijk (zeker de spray met zout, de thee en de inhaler). De rest gebruik ik gewoon met beleid. En verder waterproof mascara 🙂 Succes

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig heb ik geen last van hooikoorts, maar zeg nooit nooit. En ja, die zakdoekjes zie ik vaak voorbijkomen, jij bent zeker een grootverbruiker!
  Wel wil ik toevalligerwijs weer op zoek gaan naar oogdruppels, ik heb soms last van droge prikkende ogen. Ik denk dat het staren naar het beeldscherm de boosdoener is.
  Fijn weekend alvast, ik hoop dat de druppeltjes je helpen natuurlijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel herkenbaar! Kan me trouwens vinden in de tips van Ilona. Ik gebruik daarbij loratadine. Ik krijg het van de huisarts maar je kunt het ook gewoon bij de drogisterij kopen. Gebruik het het hele jaar door 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s