P’tit Pot

P’tit Pot

Soms kom je de leukste dingen tegen maar weet je niet meer precies hoe je ze uiteindelijk vond. Dat had ik dus ook met deze bakjes, of schaaltjes gemaakt van Kokosnoot. Ze heten P’tit Pot en naast dat ze enorm decoratief zijn doe je ook nog eens wat voor het goede doel.

Ik kocht 3 verschillende kleurtjes en laat ze graag aan je zien. Ik koos 1 ‘natuurlijke’ variant een knalroze (uiteraard) en een blauwe geglazuurde variant. Te leuk en eindeloos te gebruiken in je interieur maar ook als sieraden of sleutel schaaltje, in de keuken of gewoon om wat lekkers in te bewaren (alsof dat er ook maar in blijft dan….)

P'tit Pot

De Kokosnoot schaaltjes  worden gemaakt in Vietnam en het leuke is dat P’tit Pot 10% schenkt aan goede doelen. Hieronder leest je wat meer informatie die ik op de website tegen kwam.

Je weet het of niet, maar in Azië blinken ze uit in het maken van kleurrijke potjes uit kokosnoot. Vietnamese families maken deze ‘coconut bowls’ met hart en ziel én mét de hand. Ook Sophie Destrooper, founder van P’tit Pot, viel voor deze duurzame manier van creëren. Ze besloot met diverse creatievelingen uit Vietnam samen te werken en startte haar eigen zaak.

P'tit Pot

P’tit Pot is zoveel meer dan een mooi product. Geschikt als decoratie in elke stijlvolle woning.

P’tit Pot-potjes zijn dankbaar. Vietnamese families maken ze met hart en ziel. Met een minimum aan middelen toveren zij de mooiste creaties op tafel. Jij steunt hen én enkele goede doelen. Sophie schenkt 10 procent van de opbrengsten aan Belgische kinderorganisaties: vzw Kinderkankerfonds, Make-A-Wish en Boven De Wolken.

P'tit Pot

Zo geschiedde: voortaan koop je ze online – onder de merknaam ‘P’tit Pot’. Ze zijn er in een regenboog van kleuren. Nu eens bekleed met steentjes, dan weer gelakt. De potjes zijn gegarandeerd uniek als decoratie of praktisch als potje voor allerlei lekkers.

Hoe leuk, en wat een gaaf kado-idee ook vind je niet? De potjes kosten EUR 12,50 per stuk maar als je er 3 of 4 tegelijk koopt krijg je een kleine korting. Ik ben heel blij met deze drie, ik weet nog niet exact hoe ik ze ga gebruiken maar je ziet ze vast nog wel eens voorbij komen.

P'tit Pot

Ik bestelde ze online op ptitpot.eu  en heb deze gewoon zelf gekocht (voor het geval iemand denkt dat het gesponsord is 🙂 ). Ze waren met een paar dagen in huis, mooi verpakt tegen beschadigen en ik ben blij 🙂

P'tit Pot

Wat vind jij van deze schaaltjes en waar zou jij ze voor gebruiken?

Annette

8 thoughts on “P’tit Pot

  1. Leuk ik zocht nog een cadeautje voor een jarige vriendin en zo’n bakje gevuld met iets lekker lijkt mij heel geschikt. Mooie kleuren ik ga voor een blauwe variant. Overigens ik googelde op Petitpot ook erg lekker maar wordt vast niet naar NL verzonden. Overigens zouden die schaaltjes ook zeer geschikt zijn om te verkopen in de Wereldwinkel (hadden ze vroeger alleen van die oubollige spullen).

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuke maar ook heel mooie schaaltjes zijn dit! Prachtig hoe zij dat gemaakt hebben. Goed dat ik bovenstaande reactie lees, ik ben al tijden ook niet meer in de wereldwinkel geweest en daar hebben ze ook van die aparte spullen. En best betaalbaar. Ik zou ze gebruiken om borrelnootjes e.d in te doen of als “prop” voor productfoto’s. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s