Boekrecensie

IJsengel – Nathalie Pagie

Ik heb er alweer een paar boeken opzitten dit jaar. Ik ben in mijn 6e boek bezig inmiddels en toch durf ik bijna te zeggen dat dit boek wellicht mijn favoriet van het jaar gaat worden. Ik had dat eerder met het boek Ik reis alleen van Samuel Bjork (lees hier) die ik ook in het begin van het jaar (nou ja, dat was in mei van 2015) las en nu dus IJsengel.

IJsengel Nathalie Pagie

Over het boek:

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

Echt hoor, als je van spannende boeken houd moet je deze op je nog te lezen lijst zetten en wel bovenaan 🙂 . Met name de laatste 50-70 pagina’s niet normaal spannend en een wending die je niet aan ziet komen. In gedachten riep ik meermaals: “schiet op!” niet alleen tegen de personages in het boek maar ook tegen mezelf want ik wilde graag weten hoe dit ging aflopen.

Ik geef natuurlijk geen spoilers weg want er gaat niets boven het lezen van een heerlijk boek. Als iemand mij gezegd had dat dit boek van een Nederlandse schrijfster was had ik dat eigenlijk niet geloofd, maar het is echt zo. Nathalie Pagie is een Nederlandse schrijfster die al meerdere boeken op haar naam heeft staan. Ik heb nog niet eerder boeken van haar gelezen.

Als je mijn boek recensies vaker leest weet je dat ik vind dat er maar weinig echt goede thriller schrijvers zijn in Nederland. Ik vind de boeken vaak niet spannend genoeg en het predicaat thriller niet waardig. Maar oh boy! Hier hebben we er weer 1 hoor.

Dikke aanrader, ook als je meer van de spanning bent. Het is geen ‘bloederig’ boek maar die spanning wordt echt goed opgevoerd en je zit op het puntje van je stoel voor de ontknoping. Ja, kopen zou ik zeggen of kado doen aan iemand die van dit genre houd.

Te koop als paperback (klik hier) of als ebook (klik hier). Koop jij dit boek via deze affiliate link dan krijg ik daar een klein percentage van 🙂 ik blij en jij een supertof boek!

Heb jij onlangs nog een fijn boek gelezen?

Annette

 

4 thoughts on “Boekrecensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s