Boekreview: Ik reis alleen – Samuel Bjork

Wat een fantastisch boek! Ik verklap het maar direct. Dit is toch wel een van de spannendste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Hij is beklemmend spannend en je wilt gewoon doorlezen en het boek niet wegleggen.

Ik reis alleen

Samenvatting:

Ik reis alleen is het razend spannende thrillerfenomeen van de Noorse schrijver Samuel Bjørk, over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger. Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst Ik reis alleen.

Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk.

Het verhaal leest zoals ik al zei als een trein. Ik merkte gewoon met name het laatste stuk dat ik heel snel ging lezen en moest mezelf gewoon even op de rem zetten want het is zonde als je zo snel leest (om maar te weten wat er vervolgens gebeurd) dat je er bijna vergeet van te genieten. Echt een fijn boek. Er wordt nauwelijks 😉 bloed vergoten in dit boek dus mensen die hier niet van houden zullen deze ook echt wel kunnen waarderen. De spanning houd je in zijn greep en ik vond het ontzettend jammer toen het boek uitwas.

Een echte aanrader dus. Je kunt het boek Ik reis alleen hier kopen.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

* dit artikel bevat affiliate links (lees mijn disclaimer voor meer info)

10 thoughts on “Boekreview: Ik reis alleen – Samuel Bjork

  1. Klinkt goed, die gaat op mijn lijst! Ik heb net Leeuwentemmer uit van Camilla Lackberg (heek goed) en ga beginnen Gestrand van Alex Kava. Ik herken vooral wat je schrijft dat je op het einde aan de ene kant steeds sneller wilt lezen en aan de andere kant baalt dat het boek dan sneller uit is 🙂

    Like

  2. Klinkt goed. Ik heb laatst boeken gehaald bij de bibliotheek, maar ze vallen enorm tegen. Ik wil er direct ‘in’ zitten . Het leest niet lekker weg. En net als Sonja, concentreren is lastig, vooral omdat ik voor het slapen lees, ben ik eigenlijk al te moe…

    Like

  3. Pingback: Boekrecensie | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s