Plog

Plog #30

De afgelopen week is heel snel gegaan maar was zeer vermoeiend, ik ging op reis voor mijn werk en had een training die me niet in de koude kleren is gaan zitten. Kijk je mee naar mijn overzichtje?

plog 30 (1)

Maandag was ik gewoon op kantoor, niets bijzonders gewoon lekker aan het werk. Op dinsdag ging ik na de lunch met de Uber naar Schiphol (auto bleef op kantoor staan is een stuk goedkoper) en ging ik richting Manchester. Ik kwam daar rond half 7 aan in het hotel, heb wat gegeten, een lekker gezichtsmasker genomen en toen vroeg gaan slapen.

plog 30 (4)

Mijn collega pikte me om 8 uur op de volgende dag bij het hotel dat maar een paar minuten van het kantoor af ligt. Net te ver om te lopen (en er is niet echt een goed wandelpad) en het goot pijpenstelen dus fijn dat ik een ‘taxi’ had.

plog 30 (3)

We hadden namelijk twee dagen training en wel een EHBO maar dan een First Aid for Menthal Health problems. Eerste hulp bij geestelijke problemen dus. Geen lichte kost, dat snap je. De eerste dag hebben we onderwerpen behandeld als Depressie, Zelfmoord (neigingen) en kregen we algemene informatie over geestelijke gezondheid. Na de training toch nog even met de collega’s gezeten en een paar andere dingen besproken qua werk omdat we elkaar normaal alleen via de telefoon spreken.

plog 30 (5)

Pfff, gesloopt kwam ik weer bij het hotel, even lekker een koude cola gedronken en wat gegeten, toen een lange hete douche genomen en heerlijk wat samples gesmeerd 🙂 (ja blog-life gaat ook gewoon door natuurlijk). Harry Potter was op tv dus dat was even een lekkere afleiding, want op alle andere zenders was het met name de no-brexit-deal die het nieuws domineerde.

plog 30 (2)

Dag twee was onder meer voor eetstoornissen, manisch depressie (bi-polar), zelf mutilatie, het horen van stemmen, paniek- en angstaanvallen. Ik vond het een hele goede cursus en we kregen ook veel lesmateriaal mee (dikke boeken dus die moeten de collega’s opsturen paste niet meer in mijn handbagage). Volgens mij hebben we in Nederland niet dit soort trainingen voor op het werk? Althans is mij niet bekend, de NHS National Health Service is ook een stuk verder dan de Nederlandse want wij hebben niet de hulp instanties die ze in de UK hebben en de hulplijnen etc. Maar goed, voor ons kantoor moet ik dat maar een keer goed uitzoeken allemaal.

plog 30 (7)

Ik ben geen afgestudeerd hulpverlener nu maar weet wel wat ik in bepaalde situaties moet doen, moet zeggen en welke hulp ik moet inschakelen. Je hoort veel tegenwoordig over ‘verwarde personen’ in het nieuws en geestelijke hulp wordt steeds belangrijker.

plog 30 (9)

Donderdagavond laat was ik weer thuis. Vrijdag ben ik tot 4 uur gewoon aan het werk geweest en toen stortte ik een beetje in van vermoeidheid en had ik ook hoofdpijn. In de avond had ik nog wel een afspraak staan voor de microdermabrasie en daarna lekker met Skoet gaan tukken.

plog 30 (11)    plog #29 (1)

Zaterdag heb ik mijn nagels laten doen en de boodschappen gehaald. Verder het weekend lekker niets gedaan. Vond achterin de kast nog een zakje kerstschuim – lekker, en ik nam een filmpje op van de Bokksu die zie je woensdag.

plog 30 (12)

Komende week weer terug in het ‘normale’ regime. Het hakt er toch wel even in dat reizen. Ondanks dat Manchester maar 40 minuten vliegen is (ongeveer) hang je toch een tijd op de luchthavens en ben je uit je ritme. Ik kan daar nooit zo goed tegen en ben er nog altijd een paar dagen van aan het bijkomen haha. Maar het was wel een toffe week al met al.

Hoe was jouw week? Nog iets bijzonders gedaan?

Annette

 

12 thoughts on “Plog

  1. Heftig Annette ,maar wel leerzaam en weet waar ik je vinden als het nodig mocht zijn.
    Ga er maar niet van uit hoor. Er lopen inderdaad veel mafkezen rond en hoop voor jou dat je ze niet tegen komt op je werk. Hier in Nederland zijn er ook wel instanties, maar op werkplekken beperkt. Fijn dat je rustig aan hebt gedaan. Ik vind het wel knap van je wat je allemaal doet en natuurlijk trots jou. Veel liefs Marjan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s