Boekrecensie

Codenaam Villanelle

Ik begon het jaar goed met dit heerlijke boek dat ik ontving van Uitgeverij De Geus. Inmiddels is op de tv ook de serie gestart waarvoor dit boek model stond. Ben je dus minder van het lezen maar houd je wel van een spannende serie? Lees dan vooral even verder.

Codenaam Villanelle

Over het boek:

Villanelle is een van de meest getalenteerde huurmoordenaars ter wereld, een psychopate wier hang naar luxe alleen wordt overtroffen door haar liefde voor het moorden. Maar als ze een Russische politicus omlegt, krijgt ze een formidabele tegenstander: Eve Polastri, ogenschijnlijk een doodnormale vrouw, stiekem een gedreven, hyperintelligente geheim agente, die niet zal rusten voor ze Villanelle kan stoppen.

Een internationaal kat-en-muisspel volgt, waarbij Eve en Villanelle geconfronteerd worden met corrupte regeringen, machtige criminele organisaties, en vooral met elkaar.

Codenaam Villanelle vormt de basis voor de BBC-serie Killing Eve. Deze serie, met in de hoofdrollen Sandra Oh (bekend van Grey’s anatomy) als Eve en Jodie Comer als Villanelle, is vanaf 9 december te zien bij BNNVARA op NPO3 om 20.30 uur.

Toevallig heb ik de eerste aflevering van Killing Eve gezien maar daarna door de feestdagen de serie compleet uit het oog verloren. Is vast terug te kijken (nu nog de tijd vinden om dat te doen, haha). Die eerste aflevering was in elk geval loei-spannend.

Het boek kwam net na de kerst bij mij binnen en begin januari ben ik erin begonnen. Het is geen dik boek (minder dan 200 pagina’s – althans het ebook) en omdat het als een sneltrein leest ben je er redelijk snel doorheen. Gezien het einde verwacht ik dat het boek een vervolg zal krijgen.

Over de auteur:

Luke Jennings schreef als journalist voor onder meer The Guardian, The New Yorker, Vanity Fair en Time. Hij schreef diverse boeken – non-fictie en romans – waarmee hij voor diverse prijzen genomineerd werd, waaronder de Man Booker Prize. Dit is zijn eerste spannende boek.

Wat een mooi debuut van deze Luke. Zijn schrijfstijl is heel fijn en goed leesbaar. Ik ben heel benieuwd naar het volgende boek in elk geval. Codenaam Villanelle is te koop als ebook (klik hier) of als paperback (klik hier). Zeker een aanrader als je van het spannende genre houd.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

6 thoughts on “Boekrecensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s