Hans Anders

Nieuwe brillen

Het moest er van komen, ik moest aan de bril 🙂 . Als je me al langer volgt weet je dat ik twee jaar geleden een computerbril heb genomen en dat ik voor het lezen al een brilletje nodig had maar ben nu echt aan de multifocaal gegaan.

Hans Anders bril

Yup, ik word echt een dagje ouder en kan echt niet meer lezen zonder bril. Tot nu toe redde ik dat prima maar als ik in de supermarkt liep (bijvoorbeeld) of ik moest ergens iets lezen ging dat steeds moeizamer. Ik had inmiddels een leger aan leesbrilletjes overal en was er eigenlijk wel klaar mee.

Hans Anders bril

Hup, dus naar Hans Anders en opnieuw de boel laten opmeten (was tenslotte alweer twee jaar terug) 0,25 verder achteruit gegaan en gelijk niet 1 maar 2 brillen uitgekozen (het was de tweede bril gratis of gratis glazen, ik koos voor de tweede bril).

Hans Anders Bril

Zo’n montuur uitzoeken valt nog niet mee, qua model was ik er snel uit maar de kleur oh, boy 🙂  hahaha dus het werden er twee. De eerste is wat meer ‘neutraal’ maar wel in paars/roze beetje schilpadmontuur en staat vrijwel overal bij. De tweede werd een blauw/groene maar heeft eigenlijk veel meer kleuren in zich want er zit een soort ‘olie’glansje over je weet wel als je olie ziet liggen en het alle kleuren van de regenboog heeft? Nou dat dus!

Hans Anders bril

Er zit dus een mooi breed leesgedeelte in de bril, hij is ontspiegelend en heeft een coating zodat ik ook met autorijden geen last heb van de reflecties. Geen goedkope bril dus maar goed, je moet er de hele dag door kijken dus dan moet het wel goed zitten en fijn kijken.

brillen (7)

Ik zal wel even moeten wennen aan de hele dag een bril dragen denk ik want voor veraf heb ik niets nodig dat gaat allemaal nog prima. Bijna 48 ben ik en dan toch aan de bril. Het was uitstel van executie, nee hoor, zo’n bril is tegenwoordig net zo’n mode accessoire als oorbellen of een mooi horloge.

brillen (8)

Twee exemplaren om mooi te combineren bij al mijn outfits. Ik ben benieuwd wat jullie van de brillen vinden. En hoe zit het met jullie? Ook toe aan een (lees)bril?

Annette

16 thoughts on “Hans Anders

 1. Staan je goed! Ik switch ook de halve dag dag tussen lees en veraf bril. Op de fiets moet ik tegenwoordig ook een bril op, het is bizar hoe slecht je zicht anders is. Gewoon naar de winkels lopen kan ik zonder bril.Ik heb een multifocale bril maar ik kan er niet aan wennen, ik lees er niet mee, gebruik hem om tv mee te kijken.
  En ik heb voor de speciale dagen multifocale daglenzen. Ideaal, die draag ik alleen op de dag dat het “nodig” is en in mijn geval heel zuinig dus!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben een beetje bang voor lenzen, van die dingen die je dan met je vinger in je oog moet stoppen hahah brrrr, mijn zus heeft lenzen, haalt ze er makkelijk uit, even in de mond schoonmaken en plop er weer in getver, kan er met moeite naar kijken.

   Like

 2. Ze staan je allebei erg goed, de onderste vind ik het mooist. Ik moest er ongeveer een jaar geleden echt aan geloven. Lezen en werken aan de computer was een dra-ma! Ik zag alleen maar een waas van lettertjes en zat praktisch tegen het beeldscherm aan. Uitstellen, uitstellen, uitstellen…ik vond het ZO erg dat ik een bril nodig had en nu ben ik er ontzettend blij mee. Ik heb hem dus niet standaard op, alleen met lezen en werken heb ik hem nodig.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, zo ben ik ook begonnen 🙂 gelukkig ben jij nog een stuk jonger dan ik. Ik merkte het voor het eerst met beeldschermwerk inderdaad en op mijn telefoon kijken, werd te wazig. Mijn computerbril vond ik dan ook echt een verademing.

   Like

 3. Prachtige monturen in zulke trendy kleuren 👌🏼
  Het staat jou mooi.
  Ik bril al sinds ik een jaar of 4 was.
  Ooit contactlenzen gehad.
  Maar toch weer aan de bril….
  Ik kan niet zonder…
  Ook voor het lezen zijn ze speciaal.

  Een fijne dag 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuke monturen! Staan je goed! Ik ben ook laatst geweest maar ik heb het probleem andersom: ik draag lenzen voor veraf en daar kan ik nu niet meer mee lezen. Doe ik de lenzen uit, lees ik prima maar iets verder weg kijken gaat niet 😓. Opticien raadde een bril aan om te lezen, die ik dan over mijn lenzen zet: dat vind ik nogal dubbel, dus ik ga misschien wel voor multifocale bril. Ben er nog niet uit.

  Geliked door 1 persoon

  • Lastig he?! al die monturen….ik vond het ook lastig kiezen daarom ben ik ook ipv de gratis glazen maar voor 2e bril gratis gegaan. Wilde wel duidelijk iets met kleur maar vond het ook heel lastig kiezen en hoe langer je met monturen staat te passen hoe groter de twijfel werd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s