Sample Saturday

Hippeas

Deze week geen beautysample maar een lekkere snack sample. Dat kan natuurlijk ook. De Sample Saturday is voor allerlei samples dus deze week stillen we verantwoord onze lekkere trek.

Hippeas

Wat voor product is het?

Een  snack, zoutje, chippie net hoe je het zelf wilt noemen. Ik zou dit zelf onder de categorie chips gooien. Het is een chippie gemaakt van kikkererwten.

Licht en krokant, bomvol met proteïne en vezels. Dat is Hippeas! Een snack gemaakt van kikkererwten, low calorie, biologisch, glutenvrij, veganistisch, kosher en zonder GMO’s. Alleen maar goed dus!

Met minder dan 91 calorieen per zakje is dit verantwoord snacken. Verkrijgbaar in 4 smaken:

In Herbs We Trust – Sweet & Smokin’ – Far Out Fajita – Cheese & Love

Welk merk betreft het?

Hippeas, ik kan er niet al te veel over vinden online maar op http://hippeas.com vind je hun verhaal. Ze willen dus iedereen aan de kikkererwten snack hebben en werken samen met boeren in Zuid-Afrika om hen een goede prijs te bezorgen voor hun oogst. Allemaal super verantwoord dus.

Hippeas

Wat is de eerste indruk:

Ik was een beetje huiverig, ik ben een chips liefhebber dus dit kon toch niet lekker zijn? Maar het smaakt heel erg lekker ik kan niet anders zeggen. Ik heb 3 van de 4 smaken geprobeerd. Ze lijken een beetje op de chippito’s (van die kaas-mais-zoutjes) maar hebben meer bite, ze zijn wat steviger dus ipv een hap lucht heb je echt wat om op te kauwen. Ik zou hiervoor mijn traditionele chips laten staan, echt waar.

Hippeas

Kopen of niet kopen?

Jazeker, wat een lekkere snack is dit. Prima alternatief voor de te vette chips die ik regelmatig eet. Ik weet niet in hoeverre je dit al bij de supermarkt kunt kopen. Ik lees dat het gemaakt is voor de Horeca en voor de biologische markt. Maar mocht je deze leuke gele zakjes treffen ga er dan zeker een proberen. Ik ben fan en ik wil deze zeker vaker snacken.

Wat is jouw favoriete snack?

Annette

16 thoughts on “Sample Saturday

 1. Ik vind chippito’s echt ranzig maar ben gek op (bijna) alles wat met kikkererwten te maken heeft, dus ben wel heel benieuwd.
  Ik ben ze nog niet in de supermarkt tegen gekomen, of ze zijn mij iig niet opgevallen dan.
  Maar mocht ik ze toevallig tegen komen is het wel het proberen waard.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oe, lekker! Eigenlijk eet ik nooit chips maar soms ga ik mij nu te buiten aan chips. In het ziekenhuis vroeg ik of Jeroen een keer chips wilde meenemen, want alles smaakte mij niet. En ik hoopte dat ik weer wat kon proeven. (ik at 2 chipjes, ik kreeg echt niks weg daar in het begin) Nu koopt Jeroen wel eens een zak chips en dan maken wij een krachtig sausje erbij met veel knoflook erin. Geeft mij het idee dat ik toch heel gezond bezig ben, hahaha 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Hm, chipito’s vind ik altijd wel lekker, maar kikkererwten? Huh! Dat ze daar überhaupt snackjes van kunnen maken haha;-) Als ik moet kiezen tussen zoet of zout, ga ik echt voor zoet. Liever nooit meer chips dan nooit meer chocola!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s