Boekentag

Boekentag

Lekker lezen, ik houd er zo van. Ik vulde de boekentag in die ik ooit eens zag op de site van Teddlicious.

 1. Audioboek of een echt boek?

Ik heb nog nooit een audioboek geluisterd het lijkt me heel gek maar ik wil het zeker eens gaan proberen. Maar ik geef de voorkeur toch vooralsnog aan een ‘echt boek’.

 1. Zachte of harde kaft?

Tegenwoordig lees ik met name op mijn ereader maar het maakt mij eerlijk gezegd niet uit. Een harde kaft geeft altijd een iets meer luxe gevoel maar het is mij eerlijk gezegd om het even. Het gaat om de inhoud 🙂 .

Het einde van de zomer;Anders de la Motte

 1. Fictie of non-fictie?

Fictie vind ik niets ik ben een in een boek begonnen en na een paar hoofdstukken dacht ik wat praten ze toch raar J bleek later dat het boek zich in de toekomst afspeelt en ineens over andere planeten ging etc, ik haak dan af, heb er helemaal niets mee. Ik stel me liever voor dat het gewoon hier en nu kan gebeuren (al heb ik het liever niet met het Thriller genre wat ik het liefst lees).

 1. Verzonnen of de echte wereld?

Eigenlijk al beantwoord, de echte wereld dus. Daar zijn al genoeg verhalen voor te verzinnen.

 1. Harry Potter of Twilight?

Ik ben HP fan, ik geef het toe. Twilight ken ik niet dus ik heb er geen oordeel over maar dat was toen het een ‘hype’ was meer young adult en met dat genre heb ik niet veel. Mijn dochter heeft de films wel gezien en er ook een boek van.

Een doodgewone dag in Amerika

 1. Geleend of gekocht?

Ik koop mijn boeken. Als klein meisje was ik wel lid van de bieb maar daar ben ik zeker al 35 jaar niet meer geweest, vind het een beetje viezig (sorry) maar je weet gewoon niet waar zo’n boek is geweest hahaha dus doe mij maar ‘vers’. Een heel enkel keertje leen ik wel eens een boek van een collega maar eigenlijk koop ik gewoon het liefst.

 1. Boekenwinkel of online?

De boekwinkel is zalig maar tegenwoordig koop ik toch echt online. Ik ben lid van Bookchoice en krijg op die manier al elke maand 8 boeken en de boeken die ik dan nog graag wil koop ik bij bol.com. Voor mijn blog krijg ik ook weleens een boek van de uitgeverij, Lucky bastard!

 1. Eenmalig boek of trilogie?

Ik ben niet van de series maar vind het op zich wel leuk als een karaker terugkeert in andere boeken van dezelfde schrijver. Bijvoorbeeld de Grant-County serie van Karin Slaughter ik wil gewoon weten hoe het met ze verder gaat.

Emma Flint kleine doden

 1. Zwaar en dik of lief en kort?

Pffff ik vind een pagina of 500 toch wel de max hoor, ik heb ze liever zo rond de 350-400 pagina’s daarna is een verhaal meestal wel verteld. Ik vind als het meer pagina’s wordt het soms zo’n uitgekauwd verhaal wordt.

 1. Romantisch of actie?

Hmmm, ik houd van thrillers haha beetje romantiek mag wel maar geen chicklit op vakantie lees ik wel eens een boequetreeks voor de afwisseling. Maar alleen in de vakantie 🙂

 1. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Vanaf het voorjaar lees ik graag in de tuin en op vakantie de hele dag (wel in de schaduw). Elke avond is het vaste prik voor ik naar bed ga. Het liefst lees ik ook in stilte.

jager

 1. Warme chocolademelk of koffie?

Warme choco met slagroom no brainer

 1. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Ik lees wel de ‘flap’ maar eigenlijk nooit recensies. Ik wil zelf mijn mening vormen. Een kaft kan wel een hoop doen vind ik die moet me aanspreken anders lees ik de achterkant niet eens.

Ah wat leuk! Vullen jullie ook 1 van de vragen voor me in bij de comments?

Annette

13 thoughts on “Boekentag

 1. Leuke tag! deze was ik nog niet tegen gekomen! Ik ben zelf een bibgaander omdat dit voor mij nu eenmaal een pak voordeliger is als student. Voor de rest ben ik 21 en zit ik wat tussen de YA en de echte volwassen tussenin te zweven. Ik lees vanalles dus graag 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s