Boekrecensie

Claudia de Breij – Neem een geit

Een tijdje terug was ik bij een zakenrelatie op bezoek om weer eens even bij te kletsen. Aan het einde van ons gesprek kreeg ik van de heer in kwestie een boek waarvan hij vond dat het wel bij mij zou passen :). Kijk, dat vind ik nou altijd leuk en attent dus ik heb me op het boek gestort en hier lees je wat ik ervan vond.

Neem een geit Claudia de Breij

Over het Boek:

Claudia de Breij (net 40, dankuwel) vraagt zich af hoe dat moet: leven. De eerste jaren zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Je zit nog in de fase ‘leven voor beginners’. Maar hoe moet het als je alles eenmaal zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe ga je dan om met vragen over liefde, dood, vriendschap, seks, werk, kinderen? Niemand die zegt hoe het moet. En dat is fijn. Maar soms ook niet. Soms zou je willen dat iemand zei: ‘Dit heb ik ook gehad. En toen heb ik het zus en zo opgelost.’ Dat helpt.

Claudia de Breij neem een geit

Shit is goed

Met de les van wijlen René Gude, Denker des Vaderlands, in haar achterhoofd – ‘Ga vooral te rade bij anderen’ – ging Claudia de Breij op de koffie (en vaak een wijntje) bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d’Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel.

Het is geen wedstrijd

Behalve bij deze eminente wijsgeren haalde De Breij ook levenslessen bij familie, vrienden, Spinoza en haar pedicure. Het resultaat is een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat ‘leven voor gevorderden’ heet.

Claudia de Breij neem een geit

Mijn mening:

Wat een lekker boek. Ik zat regelmatig te knikken: ja hoor, herkenbaar met mijn 45+ dreig ik toch ook al richting middelbare leeftijd te gaan (al ben ik van plan 120 te worden dus ik heb nog een goede 15 jaar te gaan voor ik mezelf ‘middelbaar’ ga achten 🙂 ). Hardop gelachen af en toe en een hele prettige schrijfstijl. De hoofdstukjes zijn kort en krachtig dus ook als je maar even kort tijd hebt om te lezen kun je even snel een paar minuutjes in het boek lezen.

Claudia de Breij neem een geit

Heerlijk boek om cadeau te doen (dank je wel Eddie!) en je kunt met dit boek niet snel een foute keuze maken. Ik denk dat elke man/vrouw zich wel in de situaties kan inleven (van verliefd worden tot opvoeden, tot scheiding, liefdesverdriet of rouwen) gewoon alledaagse situaties waar je als mens tegenaan loopt en je dan maar mee moet ‘dealen’.

Ik heb er in elk geval van genoten. Zeker een aanrader voor de feestdagen als je een dergelijk cadeau zoekt maar zoals ik al zei je kunt eigenlijk niet mis gaan met dit boek. Leesgenot voor iedereen.

Je kunt het boek hier kopen als hardcover .

Wat lees jij op dit moment?

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link. Daar wordt jij niet slechter van, ik wel beter 🙂 *

26 thoughts on “Boekrecensie

 1. Ik heb al een paar keer met dit boek in mijn handen gestaan en getwijfeld maar als ik jouw recensie lees, denk ik dat ik het toch maar ga lezen. Ben nu wel benieuwd.

  Like

 2. Wat leuk als je dat krijgt van een relatie! Zulke zakenrelaties zijn volgens mij ver te zoeken! Ik ben net begonnen in de laatste van Saskia Noort! Heerlijk in de namiddag met een kop warme chocolademelk op de bank!

  Like

 3. Dit zijn leuke boeken, Jezelf herkennen is altijd lachen. Cabaretiers passen dat vaak toe, jezelf of anderen herkennen in vervelende en leuke situaties.
  ik lees momenteel niets, maar koop binnenkort voor Tom het boek van Pauline Cornelisse “Taal is zeg maar echt mijn ding” 🙂 En die wil ik ook wel lezen.

  Like

 4. Eigenlijk moet ik meer tijd vrijmaken door een boek te lezen. Ik heb als klein kind vaak verhalen gehoord van mijn ouders, hun vrienden en familie over de tweede wereld oorlog. En dat heeft veel indruk gemaakt op mij. Nu lees ik toevallig een boek over De fotograaf van Auschwitz. Twee maanden geleden begonnen met lezen, Zo heftig. Dat lees je niet in een keer uit. Een vriend van mijn moeder zat in Auschwitz.

  Like

 5. Zo leuk! Ik heb het meteen besteld. Wel bij Bol.com (maar een tweedehands exemplaar, ik hoop dat jij daar ook wat aan hebt). Goed boek volgens mij. Goed voor onder de kerstboom en fijn voor de bezinning. Dank voor je review!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s