Beugelbekkie #4

We zijn inmiddels weer een maandje verder en ik ben weer 2x bij de Orthodontist geweest. Ik blijf me verbazen hoe snel de correcties elkaar opvolgen. Eind oktober kreeg ik weer een dikker boogje (zo heet het ijzerdraadje dat door de gehele beugel loopt) en werden mijn tanden een stuk ‘bijgeslepen’.

ann ages gracefully

Doordat mijn snijtanden naar voren moesten is er tussen mijn voor- en snijtand aan beide kanten een opening ontstaan. Deze keer gingen ze dus met een soort zaagje/flos/schuurpapier, geef het maar een naam 🙂 een stukje tussen alle tanden afvijlen zodat met de volgende correctie de opening een stukje minder wordt. Helemaal weg lukt niet, dat was mij vanaf de intake al verteld omdat als je wat ouder bent (ze zei het netjes hahaha) je tandvlees gewoon al iets meer teruggetrokken is en die opening ontstaat en dat kan wel iets gecorrigeerd worden maar niet helemaal verholpen.

Dat ‘zagen’ is een beetje rot geluid. Je voelt er niets van maar het geluid brrrr narigheid, hahaha. Kreeg verder een pluim dat het er allemaal keurig en schoon uitzag en mocht weer vertrekken.

De derde week van November was de volgende afspraak.

ann ages gracefully beugelbekkie

Er werd weer een beetje ‘gezaagd’ deze keer en ook kreeg ik een zig-zag draadje (zie foto) die de tanden nog strakker zou moeten trekken en de ‘dikste’ boog (dat is het ijzerdraadje dat over de tanden staat gespannen. Deze maat blijf ik voorlopig houden is mij verteld. Een week voor de kerst ga ik voor mijn volgende afspraak. Wel prettig want dan heb ik met de feestdagen als het goed is geen gevoeligheidjes meer :).

Ik ben echt heel blij met hoe het gaat. Ik heb gelukkig geen pijn of kapotte wang/lip/tong (meer). Het voelt goed aan en ik ben echt goed gewend aan de beugel. Als ik mijn lippen op elkaar houdt, heb ik volgens mijn collega’s wel een ‘streng’ mondje dus ik lach maar lekker veel 😉

Annette

 

 

6 thoughts on “Beugelbekkie #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s