Recept Kokosmakronen

Toen ik vorige week op Instagram een foto plaatste van mijn kokosmakronen kreeg ik de vraag of ik het recept op mijn blog wilde zetten. Tuurlijk, zei ik, wordt wel een kort blogje 😉 want het is een easy-peasy recept met maar 2 ingrediënten. 3 als je nog een beetje ‘gek’ wilt doen.

Kokosmakronen

Wat heb je nodig. 1 zakje (ongeveer 100 gram) geraspte Kokos en 100 ml gecondenseerde melk (blikje van Friesche vlag) beiden gewoon te koop bij de Albert Heijn of andere supermarkt (ga ik van uit).

Verwarm je oven alvast voor op 175 graden.

kokosmakronen kokosmakronen

Even in een kom beide ingrediënten door elkaar husselen. Dat gaat heel snel en heel simpel. Vervolgens kun je met een ijsschep een paar mooie bolletjes vormen maar aangezien ik die niet heb heb ik het gewoon met de hand gedaan (ik had wel keurig een plastic handschoentje aan). Verdeel de bolletjes op de bakplaat en druk ze ietsjes plat.

kokosmakronen kokosmakronen

Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 5 a 6 makronen maken. Vervolgens even een kwartiertje in de oven (houd het even in de gaten en kijk zelf even hoe bruin je ze wilt, die van mij waren na 13 minuten helemaal prima).

kokosmakronen

Je kunt de kokosmakronen nog eventueel bedruipen met wat gesmolten pure chocolade maar het hoeft niet. Krijg je dus onverwacht visite of heb je gewoon zelf lekkere trek is dit heel makkelijk te maken en ze smaken heerlijk.

Geniet ervan!

Bak jij vaak?

Annette

12 thoughts on “Recept Kokosmakronen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s