Boek review – Veroordeeld- Karin Slaughter + De derde stem-Cilla & Rolf Borjlind

Het is weer tijd om een tweetal boeken te reviewen.

Ik kocht deze e-books bij Bol.com waar ik eigenlijk altijd mijn ebooks koop.

Ze hebben lekker veel keuze en het werkt super makkelijk.

Als eerste het laatste boek van een van mijn favoriete schrijfsters namelijk Veroordeeld van Karin Slaughter. Helaas is dit geen boek met haar vaste personages Will Trent en Sarah Linton maar een ‘op zich zelf staand’ verhaal. De boeken van Karin lezen altijd zeer prettig en ik heb ze altijd in no-time uit. Ik verheug me altijd op haar nieuwe boeken omdat ze me eigenlijk nog nooit hebben teleurgesteld. Ook Veroordeeld is weer een spannend boek dat je moeilijk kunt wegleggen.

Veroordeeld        In het kort:

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

Ook las ik het tweede boek De derde stem van Cilla & Rolf Borjlind. Over hun eerste boek Springvloed kun je HIER een review lezen. Dit boek gaat verder waar Springvloed ophield en kun je dus lezen hoe het een aantal van de karakters waar je kennis mee hebt gemaakt verder vergaat. Ook dit boek is een Thriller en leest zeer prettig.

de derde stemEen korte recensie:

Cilla & Rolf Borjlind – De derde stem
De blinde assistente van een messenwerper wordt levenloos aangetroffen in een park in Marseille. Ze is de ex van een goede vriend van Tom Stilton, en samen onderzoeken ze haar dood.

Intussen wordt in Stockholm het lijk van douanebeambte Bengt Sahlmann aangetroffen. Er is gepoogd het op zelfmoord te laten lijken, maar dat is overduidelijk niet het geval en de politie legt onmiddellijk de link met een grote drugsvangst van de douane. De zaak belandt op het bureau van Mette Olsäter, die het team leidt dat een grote internationale drugszwendel onderzoekt.

Olivia Rönning is terug uit Mexico en raakt bij toeval betrokken bij de zaak-Sahlmann. Ze kiest daarin hoe kan het ook anders een heel andere weg dan het team van Mette Olsäter en komt zo op het spoor van de moordenaar. Maar die weet op zijn beurt inmiddels ook wie Olivia is…

Beiden boeken kan ik van harte aanraden als van Thrillers houd. Ze lezen prettig zijn spannend en houden je goed in de greep en daardoor wil je dus doorlezen. Heerlijk!

Welke boek(en) las jij onlangs?

Annette

2 thoughts on “Boek review – Veroordeeld- Karin Slaughter + De derde stem-Cilla & Rolf Borjlind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s