Kanji-Kenko – Japanse Detox Voetpleisters

Ik ontdek nog weleens wat op www.beautyjournaal.nl . Vorige keer al het heerlijke masker van Malin + Goetz (lees mijn verslag hier) en nu de detox voetpleisters.

Met plezier las ik het artikel en ik dacht wederom, dat moet ik ook eens proberen. Dus een setje van 2 besteld (proefverpakking) en in de test.  Ik bestelde de pleisters hier.

IMG_1651             IMG_1652

Volgens de verpakking krijg je een volledige lichaams-ontgifting en is het 100% natuurlijk. Wat doen deze pleisters dan precies?

  • Voor een betere algehele immuniteit
  • Voor een diepere en betere slaap
  • Voor een betere mentale focus en concentratie
  • Helpt bij het afslanken, stoppen met roken en drinken

Nu is die laatste niet op mij van toepassing maar die andere punten klinken mij prima in de oren.

Dus na een heerlijke douche gewapend met de verpakking en gebruiksaanwijzing aan de slag. Die liet mij nog wel een beetje puzzelen trouwens want volgens de Nederlandse gebruiksaanwijzing plak je het zakje met de ‘kruiden’ met  de bedrukte kant naar de pleister toe. Er zit echter ook een Japanse gebruiksaanwijzing in met tekeningetjes en die liet toch echt de tekst naar boven zien, maar goed, ik zat even te dubben maar het leek inderdaad logisch om de tekst kant op de pleister te plakken zodat het kussentje met de kruiden je voet zou raken.

IMG_1653          IMG_1654

De ingrediënten:

Houtazijn – Bamboe azijn – Chitosan – Toermalijn – Dokudami poeder – Biwa poeder – Vitamine C – Zetmeel en Vezels

Ook staat er in de beschrijving dat er Geen bijwerkingen zijn (altijd prettig nietwaar?).

Waarom ontgiften?

Wetenschappelijk is bewezen dat ieder mens ongeveer 500 gram aan afvalstoffen in het lichaam heeft die het lichaam niet op een natuurlijke manier kunnen verlaten. Japanse wetenschappers hebben na 30 jaar onderzoek in diverse soorten bomen reinigende stoffen gevonden die ze konden extraheren en vervolgens combineren met andere ingrediënten.

IMG_1655              IMG_1657

Waarom onder de voet?

De zool onder de voet is de plek war de meeste zenuwbanen eindigen. Door de pleisters op die plaats te gebruiken kan dus het eenvoudigst en snelst resultaat behaald worden. Want door de acupunctuurpunten op de voetzolen te stimuleren ontgiften veel van je organen. En de pleisters absorberen op een natuurlijke manier de afvalstoffen uit het lichaam.

IMG_1658

Dus, de pleisters geplakt en vervolgens gewoon lekker slapen. Ik was natuurlijk erg nieuwsgierig de volgende ochtend en verwijderde de pleister. OOOOO EEEEMMM GEEEE getverdekkie wat zag dat er smerig uit. Ik stond even te twijfelen of ik van die smerigheid wel een foto moest maken maar ja, een kleintje dan 🙂 hahaha het gaat tenslotte toch om het resultaat nietwaar?

Zoals je ziet is er nogal wat vuiligheid mijn lijf uit gekomen. Voor het beste resultaat moet je dit dus eigenlijk blijven gebruiken tot het lichaam ‘schoon’ is (een dag of 6) en de pleister zo goed als schoon blijft. Daarna volstaat een kuurtje per kwartaal als onderhoud.

IMG_1659

Een proefverpakking zoals ik nu heb gedaan kost EUR 5,95 en een kuur verpakking met 12 pleisters (dus voor 6 dagen) kost EUR 29,95.

Ik vond het erg leuk om dit eens te testen en ik vind altijd wel dat er wat in die ‘Japanse geneeswijzen’  zit (al doen ze soms ook wel heeeeeele gekke dingen en die sla ik uiteraard over).  Wellicht dat ik toch ook eens een 6 daags pakket ga bestellen en een hele kuur ga doen om te kijken wat het effect dan is, want daar kun je helaas na 1x gebruik niets over zeggen.

Hebben jullie wel eens aan detoxen gedaan? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen.

 

Annette

8 thoughts on “Kanji-Kenko – Japanse Detox Voetpleisters

  1. Ik heb ze ook nog liggen, de Kinoki pleisters… werden ook zo smerig. Maar nog niet opgemaakt (stom ) ik werd nl. ziek en vrees dat dat juist goed is. Denk dat er veel rotzooi uit mijn lichaam moet en dan reageert je lijf er best heftig op.

    Like

  2. Jee!!!!!!!! Wat bizar!! Ga maar gauw testen 😉 dan ben ik heel benieuwd of je na de kuur schonere pleisters hebt! En hoe je je dan voelt 😂. Zijn beide positief dan ga ik het ook proberen. Ongelofelijk, zo zwart die pleisters……. Moet wat doen zou je zeggen……

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s