Boekreview

Isabel Allende – Violeta

Op aanraden van een collega las is dit boek. Ze had er niet teveel over gezegd wat een prachtig boek. Mijn collega – een pittige Mexicaanse 😊 – had mij zo enthousiast en hartstochtelijk over dit boek verteld dat ik hem gelijk wilde oppakken. Ik had hem al op mijn ereader staan maar was er nog niet aan toegekomen.

Samenvatting:

Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte.

Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen. Maar algauw volgen er nieuwe problemen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar…

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet een, maar twee pandemieën.

Met Violeta presenteert Isabel Allende ons opnieuw een inspirerend episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.

Mijn mening:

Redelijk ademloos zitten lezen. Een vrouw die haar 100-jarig leven optekent en dat op zo’n mooie manier doet echt prachtig. Zeker een aanrader en mooie boekentip wat mij betreft. Ik had nog niet eerder boeken van deze schrijfster gelezen maar dit smaakt absoluut naar meer. Het geeft ook een heel goed tijdsbeeld van 100 jaar dat is zo leuk om te lezen. Violeta is een sterk vrouwelijk karakter en je kunt je zo goed met haar identificeren dat je gewoon heel snel helemaal in het boek zit. Lezen, wat mij betreft.

Klik hier om te kopen

Wat lees jij op dit moment? En heb jij wel eens wat van Isabel Allende gelezen?

Annette

P.S. Dit artikel bevat een affiliate link als jij via deze link het boek koopt krijg ik daar een klein percentage van. Het boek is voor jou niet duurder dan anders.

4 thoughts on “Boekreview

  1. Ook gelezen, prachtig (bijna) alles gelezen van Isabel Allende en vond ‘Paula’ ook erg mooi. Lees nu Our house van Louise Candlis, bijna uit geniaal zeker een aanrader. Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

  2. Normaal gesproken zou ik niet zo snel voor zo een soort boek kiezen maar je hebt mij toch nieuwsgierig gemaakt. Misschien een mooie afwisseling tussen alle detectives die ik lees!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s