Espa

Espa – Refining skin polish

Uit de box komt deze skin polish. Ik probeer me echt er toe te zetten om vaker maskers en dit soort scrubs te gaan gebruiken. Ik heb er een behoorlijke hoeveelheid van liggen en wil ze echt opmaken. Ik heb er vaak net wat te weinig geduld voor – maar eigenlijk maak ik er dus gewoon te weinig tijd voor, laten we eerlijk zijn 😊.

Welk merk?

Espa heb ik al vaker zelf gekocht maar ook al regelmatig in de beautybox ontvangen. Ik schreef al eens over de Hydration therapy – klik hier of de moisturizer – klik hier. Mooie producten maar wel met een prijskaartje. Dit lees ik over het merk:

Bij ESPA laten we ons leiden door een holistische filosofie, waarbij we zorgen voor je hele welzijn, waarbij we ons richten op het creëren van natuurlijk effectieve huidverzorgingsproducten die resultaten opleveren die je kunt zien en voelen. Onze vakkundig samengestelde producten zijn niet alleen mooi in gebruik, met luxueuze texturen en zintuiglijke stemmingsverbeterende aromaten, maar ze beschermen ook de gezondheid en schoonheid van de huid op de lange termijn.

Wat is het?

Het is een polisher (ook wel scrubje in de volksmond 😉) met een klein korreltje. Waar de Omorovicza scrub behoorlijk ‘scherp’ was – klik hier. Heeft deze een wat milder korreltje. Je exfolieert je huid hier dus mee. Effectief voor het schoonmaken van onzuiverheden uit je poriën terwijl het de bovenste laag van de dode huidcellen verwijdert, waardoor je gezicht heerlijk zacht aanvoelt.

Dit lees ik online: De gezichtsscrub, is verrijkt met een groot aantal heilzame ingrediënten, en is voorzien van een voedende formule die de huid tijdens het peelingproces helpt te verzachten. De bolvormige Diatomeeënaarde polijst het oppervlak en helpt om verstopte gebieden van de huid te ontstoppen, terwijl het een meer verenigde toon en textuur bevordert.

Rose Damascena en Shea Butter verenigen zich om de teint te conditioneren, waarbij de huid wordt gehuld in een deken van vocht om een zachte, glanzende finish te onthullen. Deze exfoliator zonder microkorrels is ontworpen om droogte en dofheid tegen te gaan en helpt de glans van de teint te herstellen met een gelijkmatig en gezond uiterlijk.

Het product is vegetarisch.

Wat vond ik ervan?

Heel lekker. Wel spaarzaam gebruiken dit soort producten. 1 hooguit 2x per week en dan niet in combinatie met andere exfolianten (bijvoorbeeld de glowtonic van Pixi die ik de andere dagen gebruik). Je moet je huid niet te veel strippen want dan kun je je huidbarriere beschadigen en dat wil je uiteraard voorkomen. Heerlijk zachte huid na gebruik. Lekkere lik crème erover en slapen maar 😊

Beschikbaarheid en prijs

Het is niet echt in Nederland te koop volgens mij (wellicht bij sommige schoonheidssalons?) maar bij Lookfantastic weld us prima te bestellen. Je betaald rond de € 45,- voor een fullsize pot. Prima want daar doe je echt maanden mee. De geur is natuurlijk/fris ik vind het wel aangenaam. Lekker tubetje was dit en ik heb er best een flink aantal keer uitgehaald.

Scrub/exfolieer jij regelmatig je huid?

Annette

9 thoughts on “Espa

 1. Grappige foto’s! Ik scrub eigenlijk veel te weinig heb ook van alles liggen (samples) maar geen tijd/geduld voor. Neem het mij altijd voor wanneer Ed een weekje wandelen is maar zelfs dan komt het er niet van. Ik gebruik eigenlijk alleen zo’n exfoliating tonic na het reinigen ’s avonds. Nu eentje van de DM nadat ik 2 flacons van de Primark opmaakte deze is ook erg fijn.
  Ik dacht even dat dat ‘ding’ op de 1e foto op de achtergrond je douche was 🙂 dom, dom maar is de afzuigkap. Fijne woensdag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik probeer 1 keer in de week te schubben met dit soort producten maar soms schiet het er bij in dit product van Espa was inderdaad heel lekker heb hem toevallig deze week op gemaakt en ik exfolieer wel om de dag met een tonic heb nu ook een in gebruik van Pixi fijne dag nog vandaag
  Gr Jamila

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan ondertussen wel een winkel beginnen met scrubs/maskers. Neem me elke keer voor om dat elke week te gaan doen maar vergeet het dus gewoon. Weer goede reminder, deze blogpost. Deze zal ik ook wel hebben, klinkt goed!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik moet er echt zin in hebben om te scrubben en vaak vergeet ik het voor het douchen te doen. Dan denk ik dat ik het erna wel zal doen en vervolgens heb ik mij al aangekleed en crème op mijn gezicht zitten. Maar scrubben vind ik wel heel fijn voor de huid!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s