Boekreview

Gegijzeld – Claire McKintosch

Deze week deel ik weer een thriller met je. Ik las dit boek uit de bookchoice selectie. Ik had wat twijfel maar besloot er toch in te beginnen. Waar die twijfel vandaan kwam weet ik niet goed te benoemen. Het is net als je bij een fysiek boek soms ook gewoon door de cover of de titel wordt aangetrokken (of juist niet). Uiteraard is deze review vrij van spoilers 😉

Samenvatting;

Wanneer een vlucht van Londen naar Sydney wordt gekaapt, staat stewardess Mina onder druk. Als ze doet wat de kapers willen, blijft haar dochter in leven, zo niet dan laten ze het vliegtuig crashen…

Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

Over de auteur

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Haar debuut ‘Mea culpa’ was direct na verschijnen een grote hit in Engeland en wordt omschreven als een sensatie. Daarna schreef ze nog twee zeer succesvolle literaire thrillers: ‘Ik zie jou’ en ‘Valse hoop’. ‘Een onmogelijke keuze’ is haar eerste roman, gebaseerd op een ingrijpende gebeurtenis in haar eigen leven.

Mening;

Het boek telt circa 350 pagina’s de eerste 100 vond ik niet veel aan. Het boek verteld wisselend het verhaal van Mina, haar man Adam en van wat passagiers op de vlucht. Pas na 150 pagina’s kwam dit boek lekker op stoom – vond ik – en kwam ik er goed in. Goed boek, kan niet anders zeggen met een lekkere plottwist op het einde. Zeker de moeite van het lezen waard dit boek ondanks de voor mij wat ‘slow start’.

Mocht je dit boek ook willen lezen en wil je het aanschaffen zou je dat dan middels deze affiliate link willen doen?

Klik hier om te kopen

Wat lees jij op het moment?

Annette

*dit artikel bevat een affiliate link*

5 thoughts on “Boekreview

 1. Lijkt mij zeker een goed boek heb Mea Culpa een paar jaar geleden gelezen en was haar eigenlijk alweer “vergeten”. Helaas is mijn E-reader kapot alle boeken weg en volgens de Media Markt zit er vocht in dus geen garantie….hoe dat kan weet ik echt niet want heb ‘m pas sinds Kerst en lees alleen binnen….Fijn én zonnig weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • oh wat balen Ilona, ik moet zeggen ik ben niet zo gecharmeerd van de mediamarkt, hoor er echt slechte verhalen over en onlangs hadden mijn ouders ook een hoop gezeur met dit bedrijf. Als ik je aan wat ebooks kan helpen moet je me maar een DM sturen 😉

   Like

   • Dank! Lief van je. Helemaal mee eens maar ik kreeg voor Kerst een cadeaubon van de Mediamarkt en al eerder “gedoe” gehad. Koop zelf liever bij Coolblue ook al zijn ze vaak duurder. Nooit gezeur. We wachten af wat ze zeggen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Als ik mijn boek uit heb ga ik kijken of de bieb dit boek of Mea Culpa heeft.
  Ik ben nu bezig met mijn derde boek op rij van Mary Higgins Clark. De verdwenen bruid, Te mooi om waar te zijn en nu lees ik De Schone Slaapster.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s