Weekoverzicht

Weekoverzicht #166

Regen en zon wisselden elkaar af deze week. Dat was ook een beetje het geval met mijn humeur 😊 Ik vertel je graag wat ik zoal deed de afgelopen week.

Wandelen

Op maandag besloot ik naar Kasteel de Haar in Haarzuilens te gaan. Ik had tenslotte het advies gekregen om even het hoofd leeg te maken (echt heel moeilijk – piekermodus is altijd aan hier). Online kaartje gekocht met mijn VIP-kaart. Eerst een flinke wandeling op het buitenterrein gemaakt het was tenslotte stralend weer en daarna een rondje door het kasteel gelopen. Was leuk om van binnen te zien en dus ook – let op dames 😊- het bed waar 007 Roger Moore heeft geslapen want dit kasteel daar werden nogal wat celebs ontvangen en feesten gegeven.

Huisarts

Op dinsdag had ik een afspraak bij de huisarts even goed met hem ook de situatie doorgesproken en volgende week nog een afspraak met een praktijkondersteuner. Omdat ik dus echt nooit bij de huisarts kom dacht ik zal even naar een plekje op mijn voorhoofd laten kijken. Ik was ervan overtuigd dat het een soort eczeemplekje was maar nee hoor, hij denkt dat het huidkanker is en dus een doorverwijzing naar de dermatoloog in het ziekenhuis. Ach, kan er ook nog wel bij – dus daar gelijk een afspraak gemaakt maar dat kan pas op 5 november dus nog even een maandje geduld.

Nieuwe beeldschermbril

Ook ging ik dinsdag mijn nieuwe beeldschermbril ophalen bij de Hans Anders. Mijn vorige was alweer 4 jaar oud dus het was wel tijd voor een nieuwe. Mijn vorige had een bruin montuur deze is meer grijs en staat mooi bij mijn huid en leuk natuurlijk weer een nieuwe bril. En ik ging langs bij de nagelstudio om de nageltjes weer netjes te maken.

Naturalis

Maar weer wat afleiding zoeken – dus ging ik op woensdag naar Naturalis. Onderweg een enorm noodweer jemig wat was het slecht, de ruitenwissers op standje supersnel maar ik kwam er netjes op tijd en veilig aan (was wel ruim een half uur eerder van huis gegaan). Ik denk dat het wel zo’n 13 jaar geleden was dat ik voor het laatst in Naturalis was. Mooi geworden en ik houd altijd wel van die fossielen en oude meuk hahaha. Uit het winkeltje nam ik nog een leuke vlinder mee (lijkt op mijn tatoeage) dus thuis in elkaar gepuzzeld en hij hangt inmiddels aan de wand in mijn slaapkamer.

Huishouden

Natuurlijk moest er ook wel schoongemaakt, gesopt en gepoetst worden dus dat heb ik ook nog een beetje gedaan. Uit de Hello fresh box aten we lekker de wraps met Halloumi, stamppot met andijvie en een maaltijd met broccoli en zweedse balletjes. De komende 2 weken heb ik de box even afgezegd.

Gasprijs

Hmm wat een gedoe rondom de prijs van gas op het moment he?! Mijn huidige contract loopt af op 31 oktober en ik vind het allemaal nogal een gedoetje hoor. Ga ik hem weer vastzetten voor 3 jaar, neem ik de gok voor een ‘los’ contract – ik ben er nog niet helemaal uit. Heb inmiddels wel een nieuwe aanbieding liggen dus even goed in verdiepen komende week. Omdat ik al 100 jaar (oké overdreven) bij Vattenfall zit had ik wel een hoop punten gespaard en zocht ik nu deze Google nest mini uit. Heb hem geïnstalleerd – zelfs ik kon dat haha en nu helemaal blij mee. Ik roep; Hey Google zet sky radio aan en ja hoor, hup de radio gaat aan helemaal leuk!

Westerbork

Een vriend wilde graag eens kijken bij Kamp Westerbork dus dat deden we vrijdag. Het is een flinke rit met de auto. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Auschwitz waar ik een paar jaar geleden was. Dat is echt een vernietigingskamp en daar is de sfeer ook naar. Hier in Westerbork werden 102.000 joden op transport gesteld naar de vernietigingskampen over de grens. Ik vond de informatie ‘in het park’ erg summier. De tentoonstelling gaf meer informatie. Nu is het ook zo dat er heel weinig van het originele kamp behouden is gebleven destijds. Wel goed dat dit soort plekken behouden blijft en de informatie over de 2e wereldoorlog zo blijft voortbestaan.

Weekend

In het weekend namen we alvast een voorsprongetje op de verjaardag van Isabelle die komende week alweer 23 kaarsjes mag uitblazen. Hoe dan? Kan me nog herinneren dat ik me meldde in het ziekenhuis voor de keizersnede 😊. Klein feestje gevierd dus, was gezellig!

Hoe was jouw week?

Annette

13 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Goed dat je huisarts zo alert was en je hebt er in ieder geval alles aan gedaan je hoofd leeg te maken:-) Zag gisteren ineens alles dubbel en het voelde alsof de lens verschoven was (zoals je dat wel eens met een contactlens hebt) naar ’s Hertogenbosch maar de slijmvliezen zijn erg geïrriteerd en rood..extra druppels gekregen en even kijken of de 2e operatie morgen kan doorgaan.
  Fijne week en zorg goed voor jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi zeg, die vlinder ! Even gedachten op nul, en wat moois maken, win-win !
  Westerbork (en Auschwitz helemaal) staan ook nog op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik ben wel in doorgangs- en werkkampen geweest maar nog nooit in een vernietigingskamp.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja dat had ik ook bij Sachsenhausen, het heeft diepe indruk gemaakt. Terwijl daar de gruweldaden minder duidelijk aanwezig waren dan van wat ik van bv Auschwitz hoor (die schoenen, haren, etc. lijken me verschrikkelijk om te zien). Ik heb ook best een drempel om naar Auschwitz te gaan. Maar ik wil het wel graag, vind het toch belangrijk eens te zien … opdat we nooit vergeten …

  Geliked door 1 persoon

 4. Jeetje, dat kan er ook nog wel bij… En dan wachten tot 5 november. Dat is lang in zo’n situatie, je wil dan z.s.m. weten wat het is.
  Goed dat je er lekker op uit gaat, en probeert je hoofd leeg te maken. Praktijkondersteuner is inderdaad wel aan te raden, zelf ook baat bij gehad.
  Had zelf een 1 jarig contract bij Vattenfall die 31 december afloopt. Had een verlengingsaanbod staan waarbij ik van 100 naar 130 in de maand ga. Vind dat vrij veel maar beter dan een verdubbeling, dus heb er maar gebruik van gemaakt. Weer 1 jaar. Ga nu met deze hoge prijzen echt geen 3 jarig contract afsluiten, straks zakken ze weer van het voorjaar. Maar ja, kan ook zijn dat ze volgend jaar nóg hoger zijn, gedoe 😦

  Geliked door 1 persoon

 5. Alvast gefeliciteerd met je dochter! Naturalis, lang geleden dat wij daar waren, kan mij er weinig van herinneren… Wel leuk natuurlijk net zoals Haarzuilens.
  Schrikken met dat plekje, ik moet eigenlijk ook met 2 plekjes op mijn rug naar de huisarts. Ik weet dat ik ze heb en toen wees een masseur er ook nog op. Ze worden niet groter of veranderen van vorm, maar eigenlijk moet ik ook gaan. Ik stel altijd alles zo lang uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Goed dat je zoveel afleiding zoekt, hopelijk helpt het je om je hoofd leeg te maken. De foto’s bij het kasteel zijn prachtig! Hopelijk valt het mee met het plekje op je voorhoofd toch maar goed dat je er meteen naar hebt laten kijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s