Fillers

Filler behandeling

In mijn weekoverzicht van een aantal weken geleden had ik verteld dat ik voor een consult ben geweest over fillers. Ik vond met name rond mijn mond dat de zwaartekracht zijn intrede had gedaan 😊 en de boel daar aardig aan het uitzakken was. Niet zo gek natuurlijk, ik ben bijna 50 maar ik ergerde me er toch aan.

Goed nadenken

Uiteraard ga je niet over 1 nacht ijs als het op zoiets cruciaals als je gezicht aankomt. Ik denk dat ik al zeker 2 jaar met het idee rond liep er veel over gelezen heb voor ik de stap zette naar een daadwerkelijk consult met een cosmetisch arts.

Kliniek Heihof is van een oud schoolvriendinnetje van mij en toen ze iets op Facebook zette dacht ik laat ik gewoon eens voor een vrijblijvend consult gaan. En dus toog ik op een zaterdagmiddag naar de mooie kliniek (het is gevestigd in een oud pompgemaal in Hilversum).

Kliniek Heihof

Het gesprek met de arts was heel goed want je leest dan wel veel  maar zo’n arts verteld je wel eerlijk wat er wel aan resultaat kan komen, wat niet, wat de risico’s zijn etc. Zo leerde ik bijvoorbeeld dat alleen een filler in mijn lipplooi niet het gewenste resultaat zou geven omdat je dan een klein gebied aanpakt en het volume verlies komt (natuurlijk) niet alleen daar vandaan (al zie je het daar wel het sterkst). Stof tot nadenken dus want ik zou dus een veel ‘grotere’ behandeling moeten ondergaan dan dat ik eigenlijk voor ogen had.

Hoe zit dat dan?

Nou om het volume verlies te verminderen moest er eerst een ‘fundering’ gelegd worden en wel rond de jukbeenderen, als je die namelijk wat opvult ziet je gezicht er al een stukje ‘gelift’ uit. Vervolgens kun je dan bij een tweede behandeling gericht het gebied rond de mond en kin aanpakken.

Heftig maar door de goede uitleg, goede foto’s was het me wel duidelijk. Je wilt tenslotte resultaat zien. Stof tot nadenken dus, na een half uurtje stond ik weer buiten met een hoop meer informatie. Ik heb het allemaal een paar weken laten bezinken en toen dus de stoute schoenen aangetrokken en twee afspraken ingepland voor een behandeling. Doodeng!

Dit is de ‘voor’foto je ziet de vrij diepe groeven rondom de mond en kin

De behandeling

Eind november had ik mijn eerste afspraak voor de jukbeenderen, ik vond het echt mega spannend. Kletsnatte handen en echt bijna aan de hyperventilatie. Gelukkig nam de arts goed te tijd en na een glaasje water had ik de boel weer onder controle 😊. De verdovingprikjes zijn even vervelend maar de behandeling zelf vond ik niet pijnlijk. Na 45 minuten stond ik weer buiten met mooie jukbeentjes haha.

Napijn

De volgende dag had ik wel wat pijn – niet heel erg – gewoon blauwe plekken pijn zeg maar, zo’n beurs gevoel. Op de plekjes waar de canule naar binnen was gegaan zat een kleine zwelling maar je zag er nauwelijks wat van. Ik heb geen blauwe plekken van deze behandeling gehad. Dat kan wel maar ik had daar dus geen last van.

Tweede behandeling

In December (in de tweede week) had ik de tweede behandeling voor het mondgebied. Dat was een stukje pittiger. De traangoten werden opgevuld, de neus- lipplooi, mijn mondhoeken en een beetje mijn lippen. Heftig hoor maar het doet geen zeer, wederom door de verdoving die je krijgt. De mondhoekjes vond ik wel even vervelend en de meest pijnlijke plek.

direct na thuiskomst beetje bleekjes en moe (was einde van de week haha)

Mijn lippen vond ik heftig en daar was ik ook een beetje huiverig voor. Je hebt toch dat schrikbeeld van die BN’ers met van die getuite lippen haha, gelukkig was dit natuurlijk niet aan de hand bij mij maar omdat het gebied rondom de mond werd opgevuld waren de lippen wel nodig want anders was het niet in verhouding, kleine vulling dus en ik vind het erg mooi geworden.

De volgende dag waren mijn mondhoeken wel echt goed blauw en mijn lip aan de rechterkant was ook een beetje dik en blauw. Toch grappig dat de blauwe plekken met name aan mijn rechterkant zaten en dat ik links (ik ben linkshandig) dus eigenlijk helemaal niets had. Met een klein beetje make-up zag je overigens niets van die blauwe plekjes.

Nazorg

Na een paar dagen zijn de blauwe plekjes verdwenen. Ik heb geen pijn gehad en ben heel blij met het resultaat. Vlak voor kerst had ik nog een controle afspraak. Dan wordt er gekeken of je a) blij bent met het resultaat, je nog vragen hebt en of er eventueel wat moet worden bijgespoten.

Op deze foto zie je met name het gebied rondom de ogen hoe dat is verbeterd

Prijs

Iedereen wil natuurlijk weten wat dat kost. Ik ga geen bedrag noemen, is ook niet representatief want elk gezicht is uniek en elke behandeling dus ook. Je hebt een prijs per ml die je betaald en ik had een prijs voor een zogeheten ‘liquid facelift’ in totaal is er zo’n 8ml filler gebruikt.

Kliniek Heihof is zeer concurrerend met haar prijzen maar dat doet zeker niet af aan de kwaliteit van de behandeling of de artsen. Als ik online een beetje rondspeur zie ik wel dat de meeste andere behandelaars echt een flink stuk duurder zijn.  Mocht je dit dus ook overwegen is een bezoek aan Kliniek Heihof het overwegen waard.

Hoe lang ik het effect van de behandeling blijf zien is nu even afwachten de verwachting is tuseen de 9 en 12-15 maanden, dan kijk ik weer hoe de boel ‘erbij hangt 😊’ en of ik me weer erger dan ga ik lekker terug. Ik moet zeggen dat met name het gebied rondom de ogen voor mij echt zo’n eye opener is, geen donkere kringen meer en dat scheelt al gelijk enorm in je gezicht. Ik vond dat heel eng dat gebied bij mijn ogen maar echt geen pijn gehad en het resultaat is echt top.

Al met al ben ik blij met mijn behandeling. Heb je vragen stel ze gerust in de comments of stuur me een mail als je het niet openbaar wilt doen.

Annette

13 thoughts on “Fillers

 1. Erg mooi geworden maar gelukkig wel subtiel (mijn mening). More = less 🙂 Goed dat ze je zo’n goede voorlichting gaven daar hoor je wel eens andere verhalen over. Én je bent nog gewoon Annette voor zover ik dat kan beoordelen natuurlijk want ken je niet persoonlijk. Kan mij voorstellen dat je er blij mee bent!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw bij je ogen valt mij het meest op echt mooi geworden. Ik zou het bij mijn traangootjes graag willen maar ik vind het eng wat het op de lange termijn doet dat spul in je gezicht. het zal wel meevallen want het wordt al jaren gedaan maar ik ben gewoon een bangerd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het super mooi!
  Maar ben ergens bang dat als het effect weg is, dat het dan erger is dan wanneer je niets had laten doen. Geen idee waar die angst vandaan komt.
  Maar gelukkig kunnen we bij jou zien hoe het gaat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, heel mooi geworden! De vouw bij je mondhoek is een stuk minder (die marionettenlijn) geworden, veel zachter dan eerst. En zeker bij je ogen is het goed te zien, echt een heel groot verschil. Als ik een foto van mijzelf zie dan stoor ik mij het meest aan mijn hals, zo net onder de kin. Kippennekje…brrr… en afhangende mondhoeken vind ik ook vreselijk, alsof je altijd chagrijnig bent.
  Ik vond het toen ook best pittig toen ze fillers onder mijn wal gingen zetten, ook zo een raar gevoel en idee dan ze zo een canule onder je huid aanbrengen… Als ik het zo zie is het zeker de moeite waard geweest, je ziet er ook minder “moe” uit, heel mooi!
  Check even welk vaccin je gaat krijgen en hoeveel tijd er tussen zit i.v.m je fillers. Ik las dat er zo een 2 weken voor stond (tussen het zetten van fillers en de vaccinatie) dat de kans bestaat dat je een allergische reactie kan krijgen (zwelling van de fillers) maar dat is met anti-histaminen (en steroïden) zo weer op te lossen. Het ging over het Moderna vaccin en hyaluron fillers, maar ik denk dat tegen de tijd dat wij gevaccineerd gaan worden het allang niet meer aan de orde voor jou is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s