Weekoverzicht

Weekoverzicht #91

Het is mei en we krijgen een paar heerlijke weken met feestdagen dus minder werken haha. Ik heb er wel zin in. Ondanks dat de corona crisis me inmiddels de neus wel uitkomt. Maar ik denk dat iedereen dat wel een beetje heeft. Wel jammer om te zien dat er veel beweging ontstaat buiten (als in mensen die er op uit gaan) maar ja, ik snap het wel maar doe er zelf niet aan mee.

Gewerkt

Ik was deze week vooral met onze finance afdeling druk om de voor Duitsland gestelde deadline van 30 april te halen voor het aanvragen van overheidssteun. Omdat wij geen CAO hebben in Duitsland had ik van iedereen individueel een handtekening verzameld dat ze akkoord gingen met het tijdelijk tot 0 uren terug brengen van hun contract (ze krijgen wel 80% salaris) en al die documenten moesten geüpload worden. Nu fingers crossed dat het allemaal is gelukt. Ook waren we voor de Nederlandse overheid nog bezig maar wat een gezeik (excuse my French) om een e-herkenning aan te kunnen vragen. Zo onduidelijk als die websites van de overheid zijn zonder goede links erin. Maar ook dat hebben we hopelijk uiteindelijk gevonden.

Gegeten

3x een heerlijk maaltijd uit de Hello Fresh box. We begonnen met de biefstukreepjes op maandag. Lekker ook met de gebakken spitskool. Volgens mij had ik nog nooit eerder spitskool gemaakt. Wist niet zo goed wat ik ermee aan moest maar dit was makkelijk en heerlijk. De burrito’s waren ook lekker al had het van mij iets meer gekruid mogen zijn. Tot slot de penne met witlof een veggie gerecht dat ook heel lekker was. Sinds de Fresh box eten we regelmatig ook vegetarisch en de gerechten uit de box zijn altijd heel smaakvol moet ik zetten

WO 91 (5)

Gewonnen

Ja hoor daar was hij dan de postcode kanjer….Oh nee, twee repen Tony Chocoloney 🙂 haha toch lekker. Ik heb ze gelijk ‘verzilverd’dus hoop dat de repen van de week door de brievenbus vallen.

WO 91 (3)

Tijdens het thuiswerken trouwens heb ik altijd een make-upje op en ga ik ‘goed’gekleed. Ik herken me helemaal niet in de personen die zeggen dat ze al weken in hun joggingbroek lopen en zonder make-up?? Jullie? Ik voel m sowieso niet zo prettig in joggingbroeken dus ik draag alleen een sportlegging als ik sport en nooit in mijn vrije tijd. Make-up kan minimaal zijn maar een mascara gaat eigenlijk altijd wel op (behalve op vakantie dan ben ik echt wel hele dagen make-uploos, maar ook dan voor het eten bijvoorbeeld doe ik wel weer een vleugje).

WO 91 (7)

Borduren

Ik kreeg van de week mijn borduurpakket binnen. Ik heb besloten mijn ‘oude’ hobby weer eens op te pakken. Ik zit zo enorm veel achter een scherm – overdag voor mijn werk – in de avond voor mijn blog, tussendoor op mijn telefoon en voor het slapen op mijn ereader. Niet normaal haha dus af en toe even een andere afleiding. Ik ben begonnen met een makkelijke – een kussen – dacht dat het een speldenkussentje zou zijn maar het blijkt een gewoon sierkussen te zijn. Ik heb jarenlang geborduurd en had zin om dit weer op te pakken. Tot nu bevalt het wel weer, even lekker knutselen.

WO 91 (9)

Bloemen

Op de markt viel ik toch weer voor de Fresia’s. Die waren zo lang mooi (hebben 2 weken gestaan) de vorige keer. De pioenrozen waren helaas echt op woensdag al helemaal uitgebloeid die waren heel hard gegaan. Dus nu weer heerlijk geurende fresia in huis. Deze keer zijn het witte. Verder deed ik niets het weekend behalve het huishouden. Niet een bijster bijzondere week maar ach dat hoort er ook bij.

Alter Ego

Bron foto: bol.com

Boekentip:

Tot slot de boekentip van deze week en dat is het boek Alter Ego van Emelie Schepp. Ik las deze alweer een tijdje terug maar vond het een heerlijk boek.

Twee vrouwen zijn vermoord. Jana Berzelius verdenkt Simon Norell, een man die zijn familie doodde. Maar Simon zwijgt. Er is maar één iemand die zijn vertrouwen kan winnen – Jana’s vijand: Danilo Peña. Twee vrouwen worden vermoord gevonden, liggend in een riviertje. Van beiden zijn de benen aan elkaar genaaid. Wie wil hen laten lijken op zeemeerminnen en waarom? Officier van justitie Jana Berzelius legt verband met de zaak Simon Norell, een jonge man die zijn familie heeft vermoord en sindsdien vastzit. Maar Simon weigert te praten. Iemand moet zijn vertrouwen winnen en de enige die dat kan, is de man die zich beweegt als een dreigende schaduw in het leven van Jana: Danilo Peña.

De boeken over officier van Justitie Jana Berzelius kun je wel het beste als serie lezen dan krijg je ook mee wat er in haar verleden speelt en waarom. Het verhaal zelf is prima op zich te lezen maar het is lekker als je weet wat er speelt. Hij is erg spannend en ik kijk uit naar het volgende deel. Klik hier   als je het boek wilt kopen. Dit is een affiliate link waardoor ik een klein percentage krijg.

Hoe was jullie week?

Annette

12 thoughts on “Weekoverzicht

 1. Ach ja we verlangen denk ik allemaal op het “na corona” tijdperk. Hier in ’s Hertogenbosch hebben ze in de straten 1-richtingsverkeer maar ik hoorde dat mensen zich daar totaal niet aan houden…en een buurvrouw vertelde dat ze zaterdag 45 minuten had staan wachten voor ze bij de Zara naar binnenmocht….zo wordt het toekomstige winkelen een langdurige zaak als je daar al zin in hebt 🙂 Ben begonnen met Granny squares haken maar tot nu toe gaat het nog niet zo goed. Dacht vrijdagavond dat ik ziek werd, koude rillingen 37,9 en keelpijn. Zaterdag en zondag was het weg maar nu weer 37.5 en oorpijn…Maar even 2 paracetamolletjes dan. Gisteren was het erg druk op de weg vond ik het leek wel een normale zondag. Wij moesten noodgedwongen een uurtje rijden omdat de accu’s van de auto leeg waren (Hybride auto en lampje laten branden). Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja auto’s moeten af en toe rijden anders gaan ze stuk. Ik ben gisteren alleen even naar de lidl geweest en de rest van de dag thuis. Ik denk wel dat er meer versoepeling aankomt het is bijna niet meer te houden 😔

   Like

 2. Toch weer een lekker weekje hoor, met prachtige freesia’s! Ik kleed me ook gewoon iedere dag mooi aan, en doe make-up op. Ik heb niet eens een joggingbroek, hahaha! En ja, ik kijk ook uit naar de extra vrije dagen, heerlijk! Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, wat een gruwelijke moorden zijn het toch altijd, nu met die benen aan elkaar! Ja, ik ben team makkelijke kleding. Het heeft voor mij geen zin om mij op te maken en aan te kleden als ik ’s middags toch weer plat moet. Is toch geen ramp? Ik heb het niet nodig voor meer zelfvertrouwen en Jeroen maakt het niks uit, hahaha!
  Ik weet ook nooit wat ik met kool aan moet, zo maak je toch kennis ermee. Dat hadden wij bv. met de Marley Spoon box, makkelijke maar ook verrassende gerechten die je anders nooit maakt.
  De overheid maakt het je vaak lastig, lijkt wel of ze het expres doen!
  En gefeliciteerd met je prijs…Die kanjer gaat onze deur ook altijd voorbij. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s