Sample Saturday

Dr. Lipp

Original Nipple Balm

Ja je leest het goed een heuse ‘tepel’ zalf….nee zonder gekheid maar door de naam heb je wel gelijk de aandacht nietwaar. Ik was mijn producten eens aan het organiseren (moet af en toe ook gebeuren) en toen kwam ik dit schattige tubetje tegen. Gelijk in mijn tas gestopt om mee te nemen naar het werk waar mijn lippenbalsem net op was.

Dr. Lipp Nipple balm

Welk Merk?

Dr. Lipp bestaat volgens mij – voor zover ik het kan vinden – sinds 2004. Ik heb dit tubetje al even liggen, heeft een keer in een box gezeten maar was het dus uit het oog verloren. Het zat netjes gesealed dus met de inhoud niets mis.

Dit lees ik op hun site: Wij geloven dat huidverzorging niet ingewikkeld hoeft te zijn om effectief te zijn. Daarom bevat onze meermaals bekroonde, veelzijdige balsem slechts één ingrediënt: 100% medische kwaliteit lanoline uit vrij rondlopende schapenwol uit Australië. Zelfs onze nieuwe hydraterende tinten bevatten enkele maar fantastische 100% natuurlijke ingrediënten zoals ons steringrediënt Lanoline en eetbare plantaardige pigmenten! Omdat de huid hetzelfde is, waar het ook is! Dus waar u het toepast, is uw zaak …

Het charmante fictieve personage dat de Dr. is, vertegenwoordigt alle fantastische wetenschappers ter wereld die de kracht van natuurlijke ingrediënten hebben onderzocht die niet kunnen worden geoctrooieerd. Dr. Lipp vond dat meer mensen zouden moeten weten over de kracht van pure Lanoline, omdat “Als het goed genoeg is voor je tepels, is het goed genoeg voor overal elders.”

Dr. Lipp Nipple balm

Wat is het?

Eén product met slechts één ingrediënt dat voor meer dan 100 verschillende toepassingen gebruikt kan worden? Deze rijke, super hydraterende, 100% organische balsem zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, minerale oliën, siliconen, parabenen en andere synthetische toevoegingen heeft een superlonglasting voedend effect en kan voor van alles en nog wat gebruikt worden, zoals: droge lippen, droge nagelriemen, droge huid, tepelkloven, een schrale neus enzovoorts.

Waarom de naam Nipple Balm? In beginsel werd deze balsem door verpleegkundigen namelijk veel gebruikt bij (problemen rondom) borstvoeding en daarna is ontdekt dat het voor nog veel meer problemen dé oplossing is. De Dr. Lipp balsem bevat lanoline dat een herstellende en voedende werking en tot zo’n 8 uur lang hydrateert. De Dr. Lipp balsem is niet alleen de oplossing voor verschillende huidproblemen, ook is deze heel mooi te gebruiken als lipgloss, om de wenkbrauwen mee in vorm te krijgen of als glans op de wangen.

De oorsprong van Lanoline gaat heel ver terug – het wordt al eeuwenlang traditioneel gebruikt als een ‘tepelbalsem’. Het kerningrediënt, lanoline, werd genoemd in de eerste encyclopedie ter wereld die dateert uit 90 n.Chr. Zo verbazingwekkend, het bleek bijna identiek te zijn aan de natuurlijke oliën van onze huid en zo complex, wetenschappers kunnen nog steeds niets zo goed reproduceren als het echte werk.

Dr. Lipp Nipple balm

Wat vond ik ervan?

Nou heel goed, ik ben de laatste tijd al een beetje meer van de zalvige lippenbalsems. Ik heb een aantal lippenbalsems gehad die echt niet goed waren en kwam toen uit bij meer zalvige producten. Dat is dit ook, vandaar ook waarschijnlijk dat het meerdere toepassingen heeft. Je lippen blijven lekker lang gevoed aanvoelen en dat is waar ik naar zoek. Dat het tevens een mooi glansje geeft is mooi meegenomen.

Dr. Lipp nipple balm

Waar te koop en wat kost het?

Ik heb hier in de sample maar een iene miene tubetje wat oh zo schattig is. Hier zit 4ml in en daar heb ik toch een paar weken mee kunnen doen (bij bijna dagelijks gebruik). Een fullsize tube heeft 15ml en kost rond de € 15,-. In Nederland te koop online bij The Make-up spot en Lookfantastic.nl

Ik zie geen offline aanbieders in Nederland dus ik denk alleen online te koop. Goed product 100% natuurlijk met 1 ingrediënt – dat is al een zeldzaamheid op zich dus aanrader!

Annette

4 thoughts on “Sample Saturday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s