Plog

Plog #48

Ik heb een leuke en drukke week achter de rug. Er viel weer genoeg te doen dus ik neem je mee naar aanleiding van de foto’s die ik heb genomen. De vrije dagen – ‘feestdagen’ zitten er weer op tot de kerst 🙂 dus de komende week weer een normaal ritme.

Opgepast

Afgelopen weekend en nog tot aan het begin van de week heb ik op de beestjes gepast van vrienden die even heerlijk een paar dagen weg waren. De poes en ik zijn inmiddels maatjes al wil ze wel altijd graag eten als ik binnen kom – even kroelen maar daarna kijkt ze me de deur weer uit haha. De konijntjes krijgen ook wat lekkers en ik kreeg wat lekkers als bedankje. Iedereen blij!

Gelezen

Ik las het Pinksterweekend het boek Zwarte Golven van Eric Wewerinke een waargebeurde thriller. Ik kreeg dit boek toegestuurd van Uitgeverij Water en ik heb het met plezier gelezen.

Zwarte golven

Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen.

Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek. Gaat Tims fantasie met hem op de loop na weken op zee, of heeft hij hier te maken met een psychopaat?

Het boek leest als een sneltrein – ik heb ervan genoten en vind het echt wel een aanrader. Ik ben helaas te laat maar het was een mooi boek geweest voor Vaderdag. Maar hé, er komen ook nog verjaardagen, vakanties etc dus als je een kadootje zoekt denk dan eens aan een boek. Gebaseerd ook op een waargebeurd verhaal en dat maakt het extra spannend.

IMG_2305-BorderMaker

Gegeten

We hadden weer 3 lekkere recepten in de Hello Fresh box deze week. Op maandag maakte ik de romige spinazie Gratin. Isabelle maakte de Conchigli met rode pesto en feta – dit vond ik echt de topper van de laatste weken wat was dit lekker zeg. En Timo maakte de varkenhaaspuntjes met salade – deze was echt heel zout, dat heb ik ook als feedback weer op de site gegeven maar al met al weer heerlijk gegeten.

IMG_2312-BorderMaker

Volunteering

New Balance heeft elk jaar de Global Volunteer week(s) waarin het bedrijf over de hele wereld erop uit trekt om iets terug te doen voor de maatschappij. Heel tof is dat en wij zijn dit jaar twee dagen gaan helpen bij het Heppiehotel in Mierlo – van Stichting het vergeten kind. Op dinsdag (de dag dat ik ging) hebben we de buitenboel opgeruimd. Het bos ‘opgeruimd’ van los liggende takken (er lag nogal wat na die stormen) het Cruijff court van bladeren ontdaan en de skelterbaan ook weer vrij gemaakt van takken en obstakels. Op dinsdag heeft een tweede groep de binnenspeeltuin helemaal schoon gemaakt. Goed doel en het was tof om te doen.

IMG_2370-BorderMaker

Gewonnen

Ik won 20 euro met mijn staatslot 🙂 toch leuk, ik koop elke maand twee loten in de hoop ooit te kunnen gaan stilleven en snel met pensioen te kunnen haha tot nu toe blijft het bij dromen maar 20 euro is toch leuk.

Gekocht

Bloemen natuurlijk. Dezelfde als vorige week – het zijn Bromelia’s – volgens mij riep ik vorige week lysanthus, oeps maar deze week in andere kleuren. De donkerpaarse van vorige week staan ook nog mooi, zijn helemaal open dus ik hoop nog een paar daagjes te kunnen genieten van deze bos ook. De bruidsbloem in mijn tuin is ook volledig in bloei, zo mooi deze ook en heeft weinig nodig, beetje bij snoeien elk jaar en hij bloeit weer uitbundig.

Hoe was jouw week?

Annette

 

11 thoughts on “Plog

 1. Leuke week! Mooie bloemen laat ik nu altijd gedacht hebben dat dit bloemen Alstroemeria’s heten….Ook wat in de tuin gewerkt maar heb er 0 verstand van echt een “flatmens” onkruid weghalen is mijn minst favoriete bezigheid. Wat een lieve kat (gek op lapjes). Fijne week.

  Geliked door 1 persoon

  • Zou ik het dan weer fout hebben met de bloemen? hahah kan maar zo hoor…ze lijken een beetje op orchideen als ze open zijn. Mijn eigen tuin moet ook hoognodig bijgehouden worden maar is best een hele klus, ik heb er ook niet zoveel verstand van – en tijd voor – dus ik heb vooral veel makkelijke planten.

   Like

 2. Wat ben je toch een bezige bij en alle respect voor je. Zorgt voor gezelligheid in huis, voor andermans dieren en ook voor je zelf. Lekker ontspannen met een boek.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een gezellige logeerpartij had je, gezellig zo een beestenboel. (alleen die bakken stro en water verschonen, vooral water.. Bij een buurman zat vaak te weinig water of geen meer voor zijn konijn in het hok, hij slurpte het altijd snel op als ik het hem gaf)
  Het lijkt net of je met een gigantische slang loopt te sjouwen, haha.
  Goed werk, goed bezig, goed doel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s