Plog

Plog #27

Wat een heerlijke week heb ik erop zitten. Geen wekker (nou ja, op 1 dag na dan). Vandaag een halve dag werken en dan gewoon weer een dag vrij. Je zou er haast aan gaan wennen. Ik hoop dat jij ook fijne dagen hebt gehad?

Plog 27 (1)

Afgelopen maandag begon ik mijn vrije week met een bezoekje aan de Ikea. Ik wilde even twee nieuwe klapstoeltjes halen want die ik had waren zo gammel als wat en het was hoog tijd voor nieuwe. Op de terugweg kom ik zo goed als langs de Intratuin dus die pikte ik ook gelijk even mee. Ik kocht met name spullen voor Skoet.

Plog 27 (2)

Dat kattengras van de foto ligt alweer in de prullenbak, Skoet ging er gelijk van eten zoals ze altijd doet maar waarschijnlijk een grasspriet in haar keel vast en had het de hele dag benauwd en hoestte enorme dotten slijm op. Ik was er druk mee maar ook bezorgd want was bang dat ze zou stikken. Gelukkig ging het in de avond weer goed met haar.

 

Eerste kerstdag had ik het rijk alleen en heb ik heerlijk wat dingetjes voorbereid voor de volgende dag. Nam ik sinds jaren (ja eerlijk) weer eens een bad. Ik ben denk ik 1x eerder in bad geweest in dit huis en woon er nu toch alweer 7 jaar haha. Ik ben niet zo’n badderaar maar nu had ik er zin in. Grote donkerblauwe bruisbal erin dus het leek wel inkt het water. Masker op, oogpads en daar lag ze dan 🙂

Plog 27 (7)      Plog 27 (8)

Tweede kerstdag kwamen mijn ouders, mijn zus en zwager en de kinderen eten dus gezellig voor 8 man gekookt. Ik heb vergeten het hoofdgerecht te fotograferen haha dus het voorgerecht was anti-pasti, garnaaltjes en gevulde eitjes, hoofd was een hele kip uit de oven, een ham en een rollade met salade, stoofpeertjes, en aardappeltjes en toe was er ijstaart en een fortunekoekje (van de Hema met hele stomme spreuken, zonde van het geld, maar ja, het idee was leuk).

Plog 27 (9)

Toen ik in de avond een douche nam bleek ik ineens stokdoof aan 1 kant te zijn. Ik wist al dat mijn oor weer een prop had en was al aan het druppelen maar ik denk dat de prop voor mijn gehooringang lag dus ik hoorde noppes meer, hele rare gewaarwording is dat. Gelijk in de ochtend de huisarts maar gebeld en vrijdagochtend kon ik terecht.

Plog 27 (10)

Ik haalde mijn nieuwe bril op de dag na kerst maar mijn andere bril (ik had de aktie 1 + 1 gratis) is nog niet klaar, ik laat ze nog een keer uitgebreid aan je zien.

Plog 27 (12)      Plog 27 (13)

Vrijdagochtend dus vroeg naar de huisarts, bleek dat het andere oor ook helemaal dicht zat maar die had ik niet gedruppeld (want dacht dat het alleen rechts was) dus het was even een gevecht om ook die weer vrij te krijgen. Omdat ik toch zo vroeg was reed ik lekker door naar Amstelveen en had daar nog wat geshopt bij de Holland & Barrett, de Biotine is weer tweede product voor  EUR 1,- en ik heb een nieuwe verslaving en dat is pepermunt thee – echt zalig vooral die van Heath & Heather en die is ook nog een cafeïne vrij.

Plog-27-14.jpg

In de middag kwam mijn kapster weer de droge punten van mijn haar knippen dus ook dat is weer even netjes.

Plog 27 (15)

Zaterdag ging ik mijn nagels laten doen en ruimde ik de kerstboom op. Ik was er klaar mee. Meestal doe ik dat de 31ste maar omdat ik dan ook een halve dag werk dacht ik, huppakee weg ermee.

Plog 27 (16)      Plog 27 (17)

Zondag lekker weinig gedaan, beetje aangerommeld, nog wat boodschapjes gehaald, wasje gedraaid en lekker op de bank gezeten en wat blogs geschreven.

Had jij een fijne week en heb je leuke feestdagen gehad?

Annette

 

12 thoughts on “Plog

 1. Wij ook een gezellige week gehad. Eerste Kerstdag met mijn zussen en broers. Tweede Kerstdag met de kinderen gaan bowlen en gegeten. Jij ook gezellig bezig geweest en vandaag nog een halve dag werken. Fijne jaarwisseling en een mooi 2019.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk hè, een beetje van die aanrommel dagen! Ik ruim de boom pas volgend weekend op, meestal ben ik op nieuwjaarsdag er wel klaar mee maar vind het nu nog zo gezellig! Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2019 toegewenst!

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, wat grappig dat je verder eigenlijk nooit in bad gaat en er dan zomaar opeens zin in hebt! Het lijkt inderdaad wel inkt waar je in ligt;-) Hopelijk hoor je inmiddels weer goed. Ik heb dat ook wel eens gehad. Ik moest ook naar de dokter maar die kreeg de prop ook niet weg en dan moet je eerst nog dagen lang druppelen en loop je dus dagen lang half doof rond, niet zo handig. Dan ben je altijd weer blij als het klaar is;-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Wij hadden vroeger ook een (mini)ligbad en als ik er een keer in ging liggen was ik het na 10 minuten alweer zat. Gek idee als je echt doof bent, ik heb daar nooit last van gehad (afkloppen)
  Ik ben plots thee weer gaan waarderen sinds ik ziek ben. Ik gooi er verse gember bij en honing en dan heb ik geen last van mijn maag. Apart, hè? Leuke tip, die thee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s