Boekrecensie

Kleine doden – Emma Flint

Via uitgeverij De Geus kreeg ik weer een heerlijk boek toegezonden. Het gaat om het boek Kleine doden van schrijfster Emma Flint. Dit boek is genomineerd voor de Baileys Women’s Prize for Fiction. Ik heb het voor je gelezen en vertel je mijn mening. Uiteraard zonder spoilers.

Emma Flint kleine doden

Over de auteur:

Emma Flint (Newcastle) studeerde Engels en geschiedenis aan de universiteit van St. Andrews en nam deel aan het Faber Academy Writing Program in Londen. Flint heeft een passie voor true crime en een fascinatie voor eigenzinnige vrouwen. Deze beide fascinaties resulteerden in Kleine doden, haar eerste literaire thriller.

Over het boek:

Queens, New York 1965. De mooie, levenslustige Ruth Malone is een gescheiden moeder met een baan als cocktailserveerster. Aan mannelijke aandacht heeft ze geen gebrek. Wanneer haar twee kinderen spoorloos verdwijnen en een van hen gewurgd wordt teruggevonden, gonst het al snel van de verdachtmakingen. Die losbandige femme fatale heeft haar kinderen natuurlijk zelf vermoord. Is Ruth inderdaad een ontaarde moeder? Het is een vraag die de hele stad die snikhete zomer in zijn greep houdt.

Kleine doden is gebaseerd op de geruchtmakende zaak van Alice Crimmins, die in de jaren zestig werd beschuldigd van de moord op haar kinderen.

Emma Flint Kleine doden

Dit is echt de roaring sixties, het boek geeft een goed beeld van hoe het er in die jaren en toeging en er wordt flink gerookt en gedronken 🙂 . Het is echt in een beklemmende sfeer geschreven en de positie van de vrouw was een heel andere dan zoals wij die kennen. Ondanks dat het fictie is, is het dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wow, je zou maar zo behandeld worden.

Als je een fan bent van boeken met een beetje donker randje ga je dit een prettig boek vinden. Ik had hem redelijk snel uitgelezen maar dat kwam ook omdat het met de paasdagen zulk bagger-weer was en ik dus heerlijk met een boek op de bank kon.

Je koopt het boek hier online in de paperback versie.

Spreekt dit verhaal jou aan?

Annette

*Dit artikel bevat een affiliate link*

9 thoughts on “Boekrecensie

  1. Ik weet niet of dit iets voor mij heb. Ook heb ik eerlijk gezegd niet echt de tijd Ok te lezen. Heb gisteren eens een tijdschrift gekocht maar ook dat zal er nog weken liggen haha

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s