Boekrecensie

De verdwenen Deense – Sara Blaedel

Toen ik terug kwam van vakantie lag er een heerlijk boek op mij te wachten dat ik toegestuurd had gekregen van Uitgeverij De Geus. Het is wederom een thriller en wat een lekker boek weer. Ik houd er zo van 🙂

Sara Blaedel De verdwenen Deense

Over het boek

Wanneer in Engeland een vrouw wordt vermoord in haar eigen keuken doet de politie een schokkende ontdekking. De vrouw, die haar Deense identiteit verborgen blijkt te hebben gehouden, staat in haar land van herkomst al achttien jaar als vermist te boek. De Engelse politie besluit de hulp in de schakelen van de Deense rechercheur Louise Rick. Die komt dingen op het spoor die ze liever niet had willen weten. Want wat heeft haar vriend Eik met deze vermoorde vrouw te maken?

Het boek leest lekker weg, ik moest er even inkomen in het begin maar al na een paar hoofdstukken zat ik er helemaal in en wil je gewoon weten wat er is gebeurd het is echt een goed verhaal en je nieuwsgierigheid zorgt er voor dat je door wilt blijven lezen …….. Ook snijdt het boek het onderwerp Euthanasie aan en dan moet je toch even stilstaan hoe je het zelf zou willen als je een vooruitzicht hebt dat je niet meer beter wordt en alleen maar zult aftakelen. Lastig.

Sara Blaedel De verdwenen Deense

Over de auteur

Sara Blaedel (Denemarken 1964) is de meest gelezen thrillerauteur van Denemarken. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht. Ook zijn er van verschillende boeken filmrechten verkocht en is ze al drie keer verkozen tot favoriete auteur van Denemarken. Van haar hand verschenen eerder bij de Geus Chatprinses, Het dodenspoor en De vergeten zusjes.

Sara Blaedel De verdwenen Deense

Het was voor mij een eerste kennismaking met deze auteur maar smaakt absoluut naar meer. Het boek telt 313 pagina’s en dat vind ik altijd een mooi aantal voor een boek :). De hoofdstukken zijn prettig ingedeeld en niet te lang waardoor het prettig leest en ook als je maar even tijd heb je dus toch even lekker kunt lezen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kan dus een boek niet wegleggen midden in een hoofdstuk…..

Je kunt het boek hier kopen en er is ook een E-Book verkrijgbaar.

Annette

Dit boek heb ik ter review toegestuurd gekregen (disclaimer) en het artikel bevat een affiliate link.

12 thoughts on “Boekrecensie

  1. Lekker boek,spannend verhaal en euthanasie is .heftig. Ik weet het.
    De laatste tijd lees ik nauwelijks meer. Ik stap mijn bed in en doe direct mijn ogen dicht. Dat komt omdat ik een tijdje terug na het lezen niet kon slapen (raar, hè) ..maar het kan zijn omdat ik dan te gespannen lag met het boek waardoor mijn schouders verkrampten. En ik hou zo van lezen!

    Like

  2. Dit klinkt inderdaad wel spannend! Leuk dat je deze toegestuurd hebt gekregen. Zelf lees ik ook heel graag. Halverwege een hoofdstuk stoppen met lezen vind ik ook minder fijn, maar soms doe ik het toch wel als de hoofdstukken wat langer zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s