Friday Finds

Kokostandpasta

In mijn speurtocht naar leuke Friday find spulletjes was ik al een paar keer tegen advertenties aangelopen van Kokos tandpasta. Ik houd niet van de geur van kokos in producten maar om te eten vind ik het wel lekker.

Kokostandpasta

Ik besloot er toch eens wat meer over te lezen en het klonk allemaal best goed. Het potje dat ik heb besteld is helemaal natuurlijk (voor zover mijn vertaling rijkt dus pin me er niet op vast). En het bevat naast kokos ook kruidnagel (daarvan weet ik wel dat men dat ‘vroeger’ als effectief middeltje tegen kiespijn gebruikte) en verder nog wat kruiden waar ik geen wijs uit kan worden :).

Kokos tandpasta

Deze pasta gaat de strijd aan met de bacteriën die in de mondholte aanwezig zijn, zou verkleuringen tegen gaan en bestrijdt tandvlees problemen. Nou wat wil een mens nog meer zou je denken. Ik besloot een potje te bestellen en betaalde daar inclusief verzendkosten EUR 1,32 voor.

Het duurde even voor hij op de deurmat viel maar toen kon er dan toch gepoetst worden. De geur kan ik niet anders omschrijven als aarde. Mijn dochter die de pasta welgeteld een keer heeft gebruikt verwoorde het als volgt: ‘Jee mam wat smerig, alsof ik uit een plantenbak heb staan vreten’ hahaha ja, subtiel ik weet het.

Kokos tandpasta

Maar goed, ja die geur is niet echt lekker maar de werking daar gaat het om niet waar? Je haalt je droge tandenborstel even door het potje en je hebt echt aan een erwt genoeg. Vervolgens schuimt het best goed en is het vooral fris in de mond. Het is echter de geur die in je neus zit waardoor je gewoon denkt dat je inderdaad aan de potgrond zit te knagen.

Na het poetsen is mijn gebit echt wel schoon en lekker fris. Ik vind het niet vies en die geur, ach na een paar keer is je neus eraan gewend en weet je niet beter. Best oké spul dus dit en leuk om eens geprobeerd te hebben. Ik heb zelf verder geen tand(vlees) problemen dus of het daar iets voor doet kan ik je niet vertellen.

Kokos tandpasta

Ik vind het in elk geval fijner als al die blauwe tandpasta’s van tegenwoordig die niet alleen je borstel verkleuren maar ook je wastafel en je handdoek van kleur voorzien. Ik hoop dat de marketeers daar heel snel iets anders ‘leuks’ voor verzinnen.

Heb jij een favoriet tandpasta merk?

Annette

11 thoughts on “Friday Finds

 1. Smaakt naar potgrond, hahaha, zo grappig! Ik heb wel eens zelf tandpasta gemaakt (las dat bij een blogger) ..kokosolie, baking soda en vaseline mengen. De kokosolie werkt antibacterieel, de vaseline geeft een glansje. Was best te doen. Inderdaad…dat blauw! Ik heb er nu ook eentje en mijn wasbak moet ik altijd daarna schoonspoelen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik gebruik Vitis whitening tandpasta. De enige tandpasta die echt een whitening effect heeft, volgens de mondhygiëniste. De tandarts was minder overtuigd 😉! Dus nu heb ik die blauwe. .maar behalve blauwe vlekken nalaten, gebeurd er verder niet veel Pff..dus tips zijn welkom, hoor!

  Geliked door 1 persoon

 3. Klinkt ok 🙂 Ik gebruik de tandpasta die in reclame is in het Kruidvat 🙂 Ken je dat… 2 kopen 2 gratis… meestal is dat colgate of aquafresh. Ik heb niet echt een bepaald merk waar ik me aan hou.
  Ik las onlangs wel een truucje om je tanden witter te krijgen : kokosolie mengen met kurkuma, je tanden daarmee poetsen en dan spoelen (of misschien nog eens gewoon met pasta poetsen)… ik heb het nog niet geprobeerd… Jij toevallig?
  Groetjes en een fijne zaterdag nog!
  Kathleen

  Like

 4. Pingback: Opgemaakt #22 | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s