Boekrecensie

Drie minuten – Roslund & Hellstrom

Schreef ik in mijn vorige recensie nog dat ik niet zo van de dikke pillen ben, kreeg ik van Uitgeverij de Geus de volgende kiloknaller toegezonden. Een beetje huiverig begon ik eraan omdat ik de Man met 9 vingers niet zo denderend vond.

Roslund & Hellstrom 3 minuten

Nee, dan deze. Criminelen wat een spannend boek en dus binnen no-time was ik door de ruim 500 pagina’s heen gevlogen. Het boek is een vervolg op het boek 3 seconden, deze heb ik niet gelezen maar ik had niet het idee dat ik iets essentieels heb gemist hierdoor. Het boek is dus prima te lezen zonder zijn voorganger.

Over het boek:

De Zweedse ex-crimineel Piet Hoffmann begint een nieuw leven in Colombia. Ogenschijnlijk als persoonlijke beveiliger van een drugshandelaar – in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen. De beste die ze ooit hebben gehad: dankzij hem wordt het ene na het ander drugslab ontmanteld. Maar dan gaat het mis. Een Amerikaanse politicus wordt ontvoerd en de war on drugs escaleert. De Amerikanen publiceren een dodenlijst. Een voor een zullen de mensen op deze lijst eraan gaan. Ook Piet Hoffmann staat erop.

3 minuten

Oh-my-lord. Dit is echt het meest spannende boek dat ik in 2016 heb gelezen (en de teller staat inmiddels alweer rond de 25). Er wordt op een gegeven ogenblik een scene zo gruwelijk beschreven dat ik het boek even een avondje heb weggelegd. Ik werd er gewoon een beetje naar van. Uiteraard wilde ik wel weten hoe het verder ging dus met kloppend hart de volgende dag weer verder gegaan. Ik weet niet in hoeverre dit boek de drugstoestanden in Colombia naar waarheid weet te beschrijven maar het zou me niets verbazen.

Echt een topper dit boek en een echte must-read als van thrillers houd. Is het meer een mannenboek? Nee, vind ik niet al denk ik dat als je een man/partner/vriend hebt die van dit genre houd je die heel blij kunt maken met dit boek.

Boek 3 minuten (6)

Over de auteurs:

Journalist Anders Roslung (1961) leerde ex-crimineel Borge Hellstrom (1957) kennen toen hij een documentaire maakte over diens non-profitorganisatie die ex-gevangenen helpt terug te keren in de samenleving. De misdaadroman Vaderwraak (2004) was het eerste boek dat ze samen schreven. Later volgden Kluis 21, De uitlevering en Drie seconden. Hun boeken kenmerken zich door hard realisme met een grote sociale betrokkenheid en werden met diverse prijzen onderscheiden.

Je kunt het boek HIER kopen en het eboek HIER kopen.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

Dit boek heb ik toegestuurd gekregen van uitgeverij De Geus en beval een affiliate link

 

6 thoughts on “Boekrecensie

  1. Dit lijkt mij ook een waanzinnig spannend boek! als je het even moet wegleggen dan is het heel pakkend geschreven. Ik had dat met “IT” van Stephen King..
    Momenteel lees ik even niets. Ik las altijd voor het slapengaan, maar ik merkte dat ik sneller in slaap val zonder te lezen. (plus dat mijn bibliotheekpas verlopen is)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s