Beugelbekkie

Beugelbekkie #5

Het is weer tijd om jullie een update te geven over mijn beugelbekkie. Ik ben afgelopen week weer voor een consult geweest en er is mij verteld dat het einde al redelijk in zicht is. Hoera!

De veranderingen die nu nog plaats vinden zijn heel miniem, om te zien dan. In het begin kon je echt zien dat mijn tanden recht gingen staan en dat mijn zijtanden tussen de rest kwamen. Nu is het steeds millimeter werk.

Beugelbekkie #5 (5)

December 2015

De afgelopen 3 afspraken is er weer aan beide kanten een millimeter afgeslepen om de boel netter op elkaar aan te sluiten en om de openingen die zijn ontstaan naast mijn voortanden te verkleinen. Dat ‘slijpen’ blijft een beetje rot (vooral het geluid) maar doet geen zeer ofzo. Als dat gebeurd is wordt het zigzag draadje weer strakgespannen zodat de ruimte die is gemaakt direct wordt dichtgetrokken.

Ik sta elke keer na ongeveer een kwartiertje weer buiten en mag dan weer een maandje wachten. Inmiddels is de beugel wel een onderdeel geworden en eet ik eigenlijk alles. Ook harde dingen eigenlijk. Je leert vanzelf hoe je die het beste kunt afhappen.

Ik heb eigenlijk niets aangepast aan mijn eetpatroon alleen de manier waarop 🙂 bijvoorbeeld zachte dingen als een banaan of een ei snijd ik in stukjes en doe ze dan in mijn mond in plaats van af te happen. Als ik een hap banaan neem of een peer dan zit mijn beugel gelijk helemaal vol. Naar gevoel maar ook geen gezicht natuurlijk haha mij maakt het niet uit maar als je aan de (lunch) tafel zit met anderen is het voor hen een stuk minder hahaha.

Beugel #6 (1)

Januari 2016

Het voelt gewoon ook vervelend en heb dus ook overal van die raggertjes omdat er niets vervelender is als je iets tussen je beugel hebt zitten en je krijgt het er niet uit (tijdens een vergadering ofzo). Dus altijd (subtiel natuurlijk) lekker peuteren en poeren. Na de lunch borstel ik uiteraard even snel mijn tanden.

Ik heb verder geen pijn, last geen kapotte wangen of zo, behalve een paar weken terug toen ik op mijn wang had gebeten (denk ik) en vervolgens wel merkte dat door de beugel die er langs gaat het langer duurde voordat de boel weer geheeld was en dat was ook geen fijn gevoel. Maar dat is het nooit als je een wondje in je mond hebt nietwaar?

Beugel #7 (2)

Februari 2016

Afgelopen week is er ook een stukje aan de onderkant van mijn voortanden afgeslepen en het ziet er allemaal echt prachtig uit. Nog maar een paar maandjes dus en dan mag hij eruit. Ben heel benieuwd hoe het er straks uitziet.

Annette

 

10 thoughts on “Beugelbekkie

 1. Ziet er echt goed uit hoor! En fijn dat hij er toch bijna uit mag…kan me wel voorstellen dat hij nu wel ‘eigen’ geworden is en zal zonder ook weer even wennen zijn. Is nog best snel gegaan en dat voor een mooi resultaat! Top!

  Like

 2. Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat je hier gewend aan kan raken. Maar het resultaat zal het wel waard zijn toch? Paar maandjes is nog wel te overzien.

  Like

  • In het begin is het gewoon erg wennen omdat je lippen anders sluiten je een beetje slist en dat soort dingen en ook met eten voorzichtig bent. Maar je went er echt aan. Ik heb gelukkig nooit pijn gehad (hoor ik wel eens als ze na het bezoek de boel weer aangedraaid is) dus daarom went het denk ik ook snel. Mijn mond sluit weer goed (die lippen moesten even wennen dat ze over een beugel heen moesten 🙂 ) ja echt gewenning kan niet anders zeggen hahaha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s