Boekreview

Michelle, de zoektocht van een vrouw – Piet Jansen

zoektocht van een vrouw

Ik kreeg dit boek toegestuurd om te recenseren. Altijd leuk en ik begon er dan ook met veel enthousiasme aan.

Over het boek:

Michelle is een warme, spontane vrouw die een groot talent heeft om zich in de nesten te werken. Haar huwelijk is een farce, ze heeft het veel te druk, is onzeker over zichzelf, ziet haar dochtertje te weinig en tot overmaat van ramp blijkt de man met wie ze in het geheim heeft afgesproken over bijna alles wat hij haar heeft verteld te hebben gelogen. Het is het begin van een dappere en bijzonder heftige zoektocht naar de essentie van haar bestaan. Vlot geschreven, meeslepend, ontroerend, herkenbaar, leerzaam en bij vlagen ronduit hilarisch.

Ik ben niet heel enthousiast over het boek. Het is niet helemaal mijn ding. Ondanks dat ik zelf ook door een scheiding ben gegaan en dus best herkenbare stukken tegenkwam vond ik met name de stukken over de familie-opstellingen en een uitgebreide beschrijving over de verschillen systemen die er zijn te ‘taaie’ kost. Het sprak me totaal niet aan. Het was allemaal erg psychologisch benaderd en ik vond het afbreuk doen aan het verhaal van Michelle. Het werden een soort achtergrond informatie stukken die van mij niet hadden gehoeven.

zoektocht van een vrouw

Wel leuk om weer eens iets totaal anders te lezen. Ben je geinteresseerd in de psyche van de mens (vrouw) en waarom we soms doen wat we doen en hoe dat is terug te halen op ons verleden of familiebanden dan is dit boek zeker iets voor jou.

Het boek van Piet Jansen is hier te koop

Wat lees jij op dit moment?

Annette

Dit artikel bevat een affiliate link

4 thoughts on “Boekreview

  1. Geen aanrader dus… en toch ben ik best nieuwsgierig naar dit boek. Apart is dat eigenlijk. Ik snap dat je meegesleept wil worden in het verhaal en achtergrondinformatie lijkt mij ook saai. Ik zal hem wel onthouden.De psyche van de mens vind ik wel weer leuk, ik verslind psychologe magazines.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s