Boekreviews

Ik las weer twee heerlijke thrillers. Als eerste las ik Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Ik las veel tegenstrijdige recensies over dit boek. De een vond hem geweldig en ander vond dat het de hype niet waard was. Het boek staat al een tijdje hoog in de bestsellers lijsten en ik besloot toch om hem te bestellen.

Het meisje in de trein

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Ik vond het verhaal in het begin erg lastig lezen. Het boek verteld het verhaal uit het perspectief van verschillende personen en is alle keren in de ik-vorm geschreven. Ik vond dat verwarrend. Het duurde daarom best even voordat ik in het verhaal zat. Maar het is goed geschreven en ik vind het boek dan ook de moeite waard om te lezen. Lekker voor mee op vakantie!

Lieve mama

Dan het laatste boek van Esther Verhoef – Lieve mama

Ik heb een beetje haat-liefde verhouding met onze Nederlandse thrillerschrijvers. Ik vind de boeken meestal niet spannend genoeg. Ik was dan ook een beetje sceptisch toen ik deze thriller kreeg. Maar ik ben de beroerdste niet dus lekker lezen maar weer.

Hoe ver ga jij om je gezin te verdedigen?

Verpleegkundige Helen is getrouwd met de succesvol horecaondernemer Werner. Hun drie kinderen zijn dertien, vijftien en zeventien. Hun leven lijkt zorgeloos tot die bewuste avond.

Ralf, achttien jaar, woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Totdat hij zich laat meesleuren in een crimineel plan. Een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

Ik vond het een goed boek en ik durf wel te zeggen de beste Nederlandse thriller die ik tot nu heb gelezen. Verhaal zat goed in elkaar en de spanning werd goed opgebouwd. Kudos aan Eshter Verhoef. Ook deze kun je dus gerust meenemen op vakantie, lekker lezen op je balkon of in de tuin of gewoon heerlijk op de bank of in bed. Beiden boeken zijn het lezen waard. Ik heb er weer van genoten.

Wat lees jij op dit moment?

Annette

Deze blogpost bevat affiliate links

6 thoughts on “Boekreviews

  1. Ik ben ook het meisje in de trein aan het lezen! Ik vind het spannend in de zin van ‘ik wil de ontknoping weten’ maar niet alsof ik er niet van zou slapen ofzo! 🙂

    Like

  2. Leuk, ik heb meisje in de trein klaarliggen voor de vakantie! Heb net ‘ik reis alleen’ uitgelezen, debuut van Samuel Bjørk. Ook een aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s