Boekreview

Boekreview: Waar je ook heen gaat – Josine Marbus

Van uitgeverij De Geus kreeg ik bovenstaand boek toegestuurd om te lezen en te recenseren. Superleuk natuurlijk en dan is het ook nog eens een heel goed boek.

waar je ook heen gaat      waar je ook heen gaat

Waar je ook heen gaat:

Alma was drie jaar toen haar vader de deur achter zich dichttrok en niets meer van zich liet horen. Het meisje heeft vanaf die tijd geleerd om niemand tot haar diepste gevoel te laten doordringen. Ze is de dertig al ruim gepasseerd als ze een brief ontvangt. Haar vader wil haar ontmoeten. Zijn initiatief is haar langgekoesterde wens. Maar het vooruitzicht hem te zien maakt haar ook bang voor de waarheid.

Het boek leest erg prettig en je wordt tijdens de autorit op weg naar haar vader helemaal meegenomen van haar kinderjaren tot nu.  Het zijn geen makkelijke jaren voor haar geweest. Je kunt dus ook uiteindelijk niet wachten hoe die ontmoeting gaat zijn. Ik ga er niets over zeggen dan geef ik te veel weg. Ik vind het boek een echte aanrader. Je wilt gewoon weten hoe het gaat zijn en je voelt gewoon door het hele boek het verlangen van Alma naar haar vader.

Ik had nog niet eerder een boek van deze schrijfster gelezen. Josine Marbus (1966) schreef eerder de romans, Winterkind, Oefenmeisjes, Borg en De Opvolger.

Als je nog een fijn boek zoekt om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie zou ik zeggen zet deze op je lijstje. Het is ontroerend, pittig (moeders van tieners zullen wel wat stubbelingen herkennen 🙂 en wellicht was je zelf ook niet de makkelijkste) en het verhaal zit goed in elkaar.

Je kunt het boek Waar je ook heen gaat o.a. hier kopen

Wat lees jij op dit moment?

Annette

 

dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen (lees mijn disclaimer)

4 thoughts on “Boekreview

    • Het valt mee hoor hoe het is geschreven, ik had niet het idee dat het daardoor lastiger lezen was. Maar ik snap wat je bedoelt. Ik heb dat zelf ook regelmatig met boeken die in de ik-vorm zijn geschreven. Op de een of andere manier leest dat voor mij niet echt lekker.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s