Boekreviews – Stalker, Lars Kepler & Wolf, Mo Hayder

Ik las recent weer twee heerlijke thrillers. Ik koop mijn ebooks altijd bij Bol – Thrillers en hier komen ook de plaatjes van de kaften vandaan.

Als eerste las ik Stalker. Wow wat een lekker boek is dit. Ik heb al meerdere boeken gelezen van Lars Kepler en ze stellen nooit teleur kan ik je zeggen. Je kunt ze als een reeks lezen (wat door velen wordt aangeraden) maar ik heb er nu 3 gelezen en op zichzelf gaat ook prima. Als je ze op volgorde leest krijg je het hele verhaal mee van de inspecteur uit de reeks maar nogmaals dat is geen noodzaak. Als je de boeken van Lars gaat lezen en nog aan de reeks moet beginnen is het natuurlijk wel aan te raden om ze dan in volgorde te lezen.  Dat leest waarschijnlijk dan net even lekkerder.

stalker lars kepler

Maar goed Stalker dus;

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…

Ik vond het echt een spannend boek met een verrassend plot. Aanrader voor de liefhebbers van dit genre en tsja het verhaal kan maar zo in het echt ook gebeuren en daar wordt je als je alleen thuis bent best een beetje angstig van hahahaha 😉

wolf mo hayder

Daarna las ik het laatste boek van Mo Hayder. Ik ben echt een fan van Mo wow, wat kan die vrouw een lugubere verhalen schrijven. Bij haar eerste boek (Vogelman) zat echt het hart in mijn keel tijdens het lezen om over de Behandeling (haar tweede) nog maar te zwijgen. Dat was by-far het meest enge boek dat ik ooit heb gelezen brrrrr.

Wolf is er weer een in de reeks met rechercheur Jack Caffery in de hoofdrol. De boeken van Mo zijn ook los te lezen maar ook hier wil je stiekem toch weten hoe het met Jack gaat en of hij zijn broer die jaren geleden is verdwenen (wij lezers weten inmiddels wat er is gebeurd) gaat vinden.

Een recensie;

‘Ik geloof, voor zover ik het kan horen, dat óf mijn dochter óf mijn vrouw net is aangevallen. Ik weet niet wat er nu gebeurt. Het huis is stil.’ Veertien jaar geleden werden twee verliefde tieners meedogenloos vermoord in een verlaten bos. De dader bekende schuld en ging de gevangenis in. De herinneringen aan die moord spelen een gezin nu nog steeds parten. En in hun afgelegen huis op de heuvel keert de nachtmerrie terug…

Ook dit boek neemt je weer lekker mee. De hoofdstukken zijn kort dus het leest echt lekker weg. Soms wil je het niet wegleggen en vooral doorlezen en soms denk je brrrr even niet hoor! Goed geschreven en ik heb er weer van genoten.

Wat is het laatste boek dat jij las?

Annette

6 thoughts on “Boekreviews – Stalker, Lars Kepler & Wolf, Mo Hayder

 1. Mijn to read lijstje wordt steeds langer. Ik heb een boek over Boedhisme gelezen, heel interessant. En ik ben nu een boek over detoxen aan het lezen. Daarna ben ik wel weer toe aan een echt ‘lees’ boek.

  Like

 2. Ik lees van alles door elkaar, vaak leerboeken, over psychologie, over gedrag, Happinez-achtige boeken etc. Nu ben ik weer even lekker een roman aan het lezen, Miss Communicatie . Het gaat over 3 vriendinnen uit Utrecht, waarvan een journaliste is. Leest lekker weg.
  Tip: als je affliate marketing via bol.com installeert, kan je jouw boeken via jouw eigen website bestellen en krijg zelf een kleine provisie.
  Beter nog… je kan het ook via mijn blog doen, zie rechts bij Bol.com 😉
  Ik heb overigens net de 2 boeken van Mo Hayder gereserveerd bij de bieb. Lekker griezelen, hoop dat het net zo eng is als IT van Stephen King, soms durfde ik zelfs niet verder te lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s