Sample Saturday

Drs. Leenarts Dagcrème SPF25

Op vakantie voornamelijk getest. Dat leek me een mooi moment en de juiste hoeveelheid in deze travelsize verpakking. Ik had nog niet eerder producten van deze arts gebruikt, wel van haar gehoord. Hoog tijd dus om deze crème te gaan testen.

Wie is Drs. Leenarts?

Dit lees ik op haar website; Ik ben Drs Leenarts. Ik ontwikkel de producten zelf met mijn dermatologische achtergrond. Ik weet welke ingrediënten werken en welke niet, of een allergische reactie kunnen veroorzaken. Mijn inspiratie haal ik rechtstreeks uit de dokterspraktijk. De vragen van patiënten inspireren mij om nieuwe producten te ontwikkelen. Het is een wisselwerking. Drs Leenarts en mijn werk als dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk vullen elkaar aan. Deze combinatie is uniek! Daarom de naam: Drs Leenarts. En echt waar, Leenarts is mijn echte naam. Toeval bestaat niet.

Over het product

Een klein beetje huiverig was ik wel want de meeste cremes met SPF geven toch een vettige huid of witte waas, vooral als de SPF zoals in dit product aan de hoge kant is. Maar we kunnen eigenlijk niet meer zonder SPF, elke dag zowel als het mooi weer als op de dagen dat het meer bewolkt is.

Om je gezicht te beschermen tegen huidveroudering en zonschade, ontwikkelde Drs Leenarts deze Dagcrème SPF25. Deze dagcrème bevat verantwoorde organische UV-filters (UVA én UVB). Deze filters staan bekend om de zeer lage kans op een allergische reactie.

Dagcrème SPF25 heeft naast een beschermende werking, een verzorgende werking. Ingrediënten zoals niacinamide en glycerine zorgen voor herstel van de huidbarrière. De combinatie van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten (zoals sheabutter en kokosolie) zorgen voor een heerlijk zachte, gezonde huid.

Deze Dagcrème met SPF is ontwikkeld voor de normale/droge huid en gevoelige huid. Voor man en vrouw. De dagcrème bevat geen parfum en alcohol en andere irriterende stoffen. Heb je een iets vettere huid? Dan kun je de Gezichtscrème SPF25 voor de vette en onzuivere huid eens proberen. Als je een droge huid hebt, dan is de Dag- & Nachtcrème voor de zeer droge huid een aanrader. Gebruik dan overdag wel zonbescherming!

Omdat SPF de enige échte anti-aging is!

Mijn mening

Ik ben echt heel tevreden over dit product, ik vind wel dat hij iets glimt maar niet storend. Met de Oskia tinted serum geeft hij het mooiste effect. Met de Estee Lauder (omdat dit ook een SPF bevat) is het toch een beetje too much en vind ik het teveel glim.

De prijs is echt dik in orde en ligt onder de € 15,- voor een fullsize pompverpakking. Ik heb met de tube die ik had de hele vakantie gedaan en nog een paar dagen toen ik alweer thuis was. 1x per dag aangebracht in de ochtend. Kan dus prima onder make-up maar mocht je een foundation gebruiken waar ook een SPF in zit zou ik even switchen dan is het al snel te veel en ga je echt glimmen.

Goede bescherming, goede prijs en een product dat goed intrekt en fijn voelt op je huid. Wat mij betreft een aanrader.

Heb jij al eens producten van Drs Leenarts gebruikt?

Annette

8 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ja ik kocht bij de Etos in september ook zo’n kleine verpakking met deze crème omdat er een hoge SPF in zat en ik geen zin had om nog een full size zonproduct te kopen. Ik vond de crème mwah…trok niet goed in en ik bleef toch glimmen. Samen met een serum was het al helemaal geen succes (rullen). Moet ik er wel bijzeggen dat ik daar altijd last van heb. Ook al schreeuwt mijn huid in de winter om verzorging dan zijn veel crèmes toch nog te ‘vol’. Gebruik dat soort producten dus meestal ’s avonds voor ik ga slapen. Fijne dagen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ken het merk wel maar verder weet ik er weinig over. Klinkt natuurlijk altijd wel goed als er dokter voor staat. Vaak vind ik SPF crèmes ook enorm glimmen, ik heb er nu een op van Louis widmer en die is ook wel wat vettig maar verder prima. Grappig dat er op de tube staat dat het geschikt is voor mannen en vrouwen, haha!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s