Magnesiumolie

Magnesium olie

Onlangs kreeg ik een flesje magnesium olie toegestuurd. Ik slik al jaren extra Magnesium. Een paar jaar geleden had ik tijdens de vitaliteitsweken op het werk de mogelijkheid om met een voormalig topsportcoach een workshop te organiseren over sport en voeding.

Permsal magnesium olie

Tijdens deze workshop vertelde hij dat heel veel mensen (niet alleen sporters) een gebrek aan magnesium hebben. Magnesium is heel moeilijk uit voeding te halen maar een tekort geeft echt een hele reeks aan klachten.

De symptomen zijn best heel algemeen dus het wordt ook niet vaak herkend als een magnesium tekort. Hij gaf dan ook aan dat als je maar 1 supplement zou slikken dat dat magnesium zou moeten zijn. Dat is me echt bij gebleven en ik ben toen die week ook direct een pot gaan halen en slik het sindsdien dagelijks. Ook neem ik elke dag een vitamine D supplement.

Magnesium

Een magnesiumtekort kan onder meer de volgende ziekten en/of problemen veroorzaken:

Angst – Angststoornissen – Agressie – ADHD – Autisme – Constipatie – Chronische rug/schouderpijn – Depressie – Diabetes – Epilepsie – Fibromyalgie – Gedragsstoornissen – Hartproblemen – Hoofdpijn – Hoge bloeddruk – Lethargie – Migraine – Reuma – Slaapstoornissen – Spierkrampen – Spanning – Spierpijn – Tendinitis (peesontsteking) – Verminderd geheugen/denken – Vermoeidheid – enzovoorts

Dat is nogal niet een lijstje en als je het zo bekijkt zitten daar ook veel ‘algemene pijntjes’ bij zoals bijvoorbeeld spierpijn maar ook stress gerelateerde klachten. Ik had nu dus een flesje olie en die ben ik gelijk in gebruik gaan nemen op mijn benen (nachtelijke krampen zijn mij niet vreemd) maar ook om de gespannen spieren in mijn nek aan het einde van een lange kantoor dag mee in te smeren.

Permsal magnesium olie

Lage rugklachten zijn bij mij ook een terugkomend iets dus ook daar heb ik het op uitgeprobeerd. Je neemt een paar spray’s van de olie en vervolgens een beetje inmasseren. Ik kreeg geen tinteling/prikkeling maar als je die reactie wel krijgt kun je eerst je huid een beetje nat maken en dan de olie aanbrengen. Heb je een heel droog velletje? Dan kun je na de magnesium olie nog een beetje amandelolie of bijvoorbeeld arganolie aanbrengen.

Magnesium olie

Ik vind het wel een fijne aanvulling. Ik heb nog wel eens een kramp gehad maar niet meer zo heftig dat ik de volgende dag een hele verkrampte kuit heb. Soms voel ik dat er een kramp wil komen maar blijft hij toch grotendeels achterwege. Fijn spul en een uitvinding voor mensen die liever geen ‘pillen’ slikken of die orale toediening niet goed verdragen (bijvoorbeeld bij maagklachten).

Je kunt de olie makkelijk online kopen bij Magnesiumonline.nl

Gebruik jij een magnesium supplement en of olie?

Annette

*ik ontving dit product ter review*

14 thoughts on “Magnesiumolie

  • Een fles met 200 ml is 16,50 ongeveer dus valt reuze mee en je doet er heel lang mee. 2 spray’s is genoeg voor 1 onderbeen. Mijn dochter is het nu ook aan het proberen voor haar acne op de rug en ziet er ook goed uit. Je kunt het echt voor een hoop doeleinden gebruiken.

   Like

 1. Ik slik ook magnesium, als ik het niet vergeet.. en ik heb ook magnesiumolie. Toen ik merkte dat ik soms diarree kreeg van de pillen kocht ik de olie. Nu ik het zo lees kan ik de olie natuurlijk ook op mijn benen smeren.(ik kon laatst niet slapen, vreselijk. Ik lag wakker tot 6.00 uur. Restless legs)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik slik magnesium, maar sinds kort heb ik al dagen last van mijn onderrug. Ik ben wel met een nieuw schema begonnen waar ik 3 squat oefeningen achter elkaar moet uitvoeren… dus wie weet. Ik ga het eens zoeken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s