Beste mannen

Beste mannen van Nederland

Ja, sorry dames dit is even een bericht voor de mannen van Nederland en even anders dan anders dan je van me gewend bent maar er moet me even iets van het hart.

Overigens is dit relaas ook niet bedoeld voor al die leuke mannen die nu naast jullie zitten op de bank, bed of kantoor of in het OV. Dit is voor de 1 a 2% rotte appels, die mannen die het nodig vinden vrouwen (en kinderen en andere mannen) seksueel te intimideren, te pesten en verbaal en fysiek te mishandelen.

Aanleiding voor dit stukje is namelijk de Instagram posting van vorige week waarin zij aangaf tijdens een boswandeling lastig te zijn gevallen door een kerel die het nodig vond zijn piemel uit zijn broek te halen. Gevolg? Een hevig geschrokken jonge vrouw, een aangifte waar de politie niets mee kan (er is tenslotte “niets gebeurd”) en een posting op social media.

En toen ging het los, iedereen had weer eens zijn woordje klaar maar niet met opbeurende berichten nee hoor, Cynthia werd voor van alles en nog wat uitgemaakt. Wat doet een vrouw dan ook alleen in het bos? Ze zal er wel om gevraagd hebben…. En het ergste Aandachtshoer….. Pardon??? Zijn we met zijn allen een beetje gek geworden ofzo?

Helaas snap ik de schrik van Cynthia heel goed, helaas ben ik als vrouw ook meerdere keren (seksueel)geïntimideerd door een man. En nee er is ‘niks gebeurd’ nou echt wel!!!! Ik ga echt niet meer bij schemering lopend of fietsend over straat (ik pak de auto), groepjes mannen op straat? Ik ga er met een grote boog omheen. Ik woon al jaren aan de rand van de hei, denk je dat ik op een mooie dag alleen ga wandelen? Dacht het niet. Hardlopen? Was zo goed begonnen maar na een keer of 5 vond een kerel op een fiets het nodig me te volgen en te intimideren. Ik gaf hem een grote bek en zei dat als hij niet op zou rotten ik hem van zijn fiets zou trappen. En daar ging hij al scheldend….. Ik denk er maar even niet aan wat er was gebeurd als hij was afgestapt en het had fysiek geworden.

Niks gebeurd? Echt wel want beste mannen van Nederland wat er gebeurd is dat er een zaadje is geplant en dat heet angst en het is een onkruid dat welig tiert en waar je niet meer vanaf komt. Ik ga voor mij ‘angstige’ situaties uit de weg. Is dat normaal? Nee natuurlijk niet maar na al die jaren zit de angst er nog steeds en komt deze soms op onverwachte momenten boven drijven en dat heb jij dan op je geweten.

Echt niet oke dus! Dagelijks worden we nu geconfronteerd in het nieuws met 2 ‘kerels’ die door middel van dreigementen en intimidatie hun land regeren. Is dat waar we heen willen? Nee toch zeker. Ik vind het leuk om een compliment te krijgen over hoe ik eruit zie, mijn mooie ogen of dat mijn haar leuk zit. Een welgemeend compliment bedoel ik dan, zonder onderliggende dreiging of intimidatie. Vind jij toch ook leuk als iemand eens iets aardigs tegen je zegt? Nou dan!

Dus of je nu een hoofdoek draagt of een mini rok met hoge hakken laat ons lekker als je niets leuks te melden hebt hou dan je waffel maar. Vind je het aanstootgevend? Dan kijk je lekker de andere kant op maar laat ons met rust. Jouw ‘onschuldige’ opmerking of aktie zorgt bij ons voor een jarenlange angst en dat is niet oke.

#STOPVICTIMSHAMING en wel nu! Reageren? Graag maar houd het netjes, kritisch zijn mag en waardeer ik ook maar ik tolereer geen scheldpartijen dat doe je maar lekker ergens anders.

Annette

p.s.1      Ben je hier voor het eerst? Welkom! Ik heb normaal een priet-praat blog over   ‘vrouwendingen’ er is namelijk al ellende genoeg op de wereld. Was je bezoek eenmalig? Ook prima, dank voor het lezen.

p.s.2      Voor mijn vaste lezers: morgen weer wat luchtigs! xxx

16 thoughts on “Beste mannen

 1. Goed artikel zeg! Ik kreeg gisteren een telefoontje(overigens nadat ik de onbekende beller al t hele weekend genegeerd had) van een man. Die zegt:ik bel voor de laarsjes met hak, ik wil ze, ik kom vanavond bij je langs, ik weet waar je woont Nancy! Wat een idioot!!!!! Ik was me toch kwaad zeg! Waar haalt die l.. het lef vandaan! Zulke idioten lopen er dus vrij rond….

  Geliked door 1 persoon

 2. Er lopen zeker genoeg mafkezen rond op deze aardkloot. En het is vreselijk dat je door zo een nutteloze actie van zo een vent bepaalde dingen niet meer durft te ondernemen eigenlijk. En begrijpelijk, de angst zit er goed in.
  Maar mijn hemel, als ik het zo lees, die opmerkingen van vrouwen naar Cynthia toe, die zijn ook niet mals. Vrouwen zijn dan weer eng op een andere manier.. dan zou je bijna niets meer op social media durven te zetten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Helaas weet ik er alles van. HET Kon ook nooit van andere vrouwen afblijven, maakte opmerkingen en stalkte de dames van de Hema. En het klopt… je bent getekend voor het leven, angst maakt je leven opeens een heel stuk minder spontaan!
  Fijn dat je hier over schrijft, het moet afgelopen zijn!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel goed artikel waar ik me volledig bij aansluit! Tegenwoordig wordt altijd maar gedacht dat het de normaalste zaak van de wereld is om zomaar alles tegen vrouwen te mogen schreeuwen en zeggen, of wij daar nu bang van worden of niet. Zelf ook helaas meerdere malen ondervonden en dan moet je ook nog opletten met wat je zegt. Ernstig probleem dat denk ik niet zomaar de wereld uit geholpen wordt helaas

  Geliked door 1 persoon

 5. Er wordt in NL veel te soft gestraft! Als deze daders flinke celstraffen krijgen ( en ja, ik ben van de nog ergere straffen!) dan laten deze gasten het wel uit hun hoofd om iemand lastig te vallen. Niet alleen dames, meisjes maar ook ouderen of zelfs weerloze dieren. Ik ga gewoon alleen de hei op en gelukkig is er nog niets gebeurd (misschien kijk ik bijzonder narrig tijdens het joggen 😀 en ik kan heeeeel hard gillen), ik fiets savonds gewoon over straat want ik laat mij door een aantal randdebielen niet beperken in mijn doen en laten. Cursusje zelfverdediging voor vrouwen doen?

  Geliked door 1 persoon

 6. Af en toe ben ik ook bang in wat voor wereld mijn dochters zullen opgroeien. Ik moet ze af en toe los laten om alleen van school naar huis te fietsen oid, maar ik ben altijd zo blij als ze weer de tuin inkomen. Want ook overdag lopen dit soort mafketels rond. Van mij mogen ze die heel zwaar straffen!

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Lees mee 22: mijn favorieten van afgelopen week - Lotus Writings

 8. Het is een rare wereld waar wij ons in wanen, maar laat jij je daar door niet afschrikken. Persoonlijk heb ik het nog nooit meegemaakt en ben ook niet bang. Maar zeg nooit nooit ! Stoer verhaal

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s