Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

Zoals jullie weten laat ik mezelf regelmatig onder handen nemen door zowel de schoonheidsspecialiste als een nagelspecialist. Wat is er bij de schoonheidsspecialiste heerlijker dan zachtjes wegdoezelen in een comfortabele stoel met een warme gloed stoom over je gezicht?

Tijd voor jezelf

Ik ben begonnen met bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste rond mijn 30e. Er werd een nieuwe salon geopend in Hilversum en ik maakte gebruik van de openingsaanbieding. Ik wilde het al eerder doen maar het kwam er nooit van dus dit was een mooi moment. Vanaf dat moment was ik eigenlijk verkocht :). Inmiddels is mijn schoonheidsspecialiste verhuisd naar Baarn maar voor mij is dat geen probleem. Ik ben zo vertrouwd met deze dame dat ik daarvoor in de auto stap en dan naar Baarn rijd (eerste keer wel even de route zoeken, maar dat is met de telefoons en bijbehorende apps en telefoon accessoires van tegenwoordig geen probleem).

telefoonhoesjes

Gelukkig heb ik nooit een moeilijk huid gehad met veel problemen. Ik heb wel een tijd een onrustige huid gehad toen ik erg veel stress had (echtscheiding) maar de schoonheidsspecialiste en de mooie producten die ik daar kocht zorgden ervoor dat het snel onder controle was.

Is een schoonheidsspecialist essentieel voor je huid? Ja en nee, je kunt je huid zelf goed schoonmaken door regelmatig te reinigen en te scrubben en haar goed verzorgen met fijne crèmes (die absoluut niet duur hoeven te zijn). Maar helaas beschikken we niet altijd over het juiste materiaal en techniek voor een dieptereiniging. Je huid heeft één keer in de zoveel tijd een flinke reiniging nodig. Hierbij worden bijvoorbeeld mee-eters, gerstekorrels, haartjes en andere onzuiverheden verwijderd. Heb je echte huidproblemen dan kan een schoonheidsspecialiste enorm veel voor je betekenen.

Bij de drogist kun je terecht voor producten om zelf onzuiverheden te verwijderen en de huid goed te reinigen (scrubs), maar deze producten kunnen snel littekens en wondjes veroorzaken als je ze niet op de juiste manier toepast. Pas hiermee dus wel op!

Zelf ga ik 1x per 8 weken naar de specialiste. Ik doe twee soorten behandelingen. Een ‘gewone’ behandeling dus reinigen, massages, wenkbrauwen epileren etc. en dan doe ik ook nog de microdermabrasie, dit doe ik ook ongeveer 1x per 8 weken. De schoonheidsspecialiste kan je door middel van een huidanalyse precies vertellen wat er nodig is om jouw huid in topconditie te krijgen of te houden.

Is het duur? Ja en nee, ik geef graag geld uit aan dit soort verwennerijtjes en ik zie gewoon echt dat mijn huid er baat bij heeft en zoals mijn blognaam al zegt; ik wil graag ‘mooi oud worden’. In het begin kocht ik ook mijn verzorgingsproducten bij de salon en die waren vaak best aan de prijs. Toen ik mijn blog begon ben ik daarmee gestopt, niet omdat ze niet bevielen maar omdat ik jullie graag gezichtsproducten laat zien die ‘gewoon’ in de winkel te koop zijn.

Schoonheidsspecialiste

Hoe vind je een fijne schoonheidsspecialiste? Dat is toch een kwestie van uitproberen. Ik zou zeggen pak je telefoon erbij (check even mijn hippe nieuwe mooie hoesje op de eerdere foto en google een schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt en maak eens een afspraak voor een huidanalyse en een reinigingsbehandeling. Ik vind het ook heel belangrijk dat je een klik hebt met de dame die jou behandelt (Miranda is de enige die aan mijn wenkbrauwen mag komen). Bevalt het niet, geef dan niet direct op maar probeer het nog eens ergens anders. Kijk wel of de salon aangesloten is bij bijvoorbeeld Anbos zodat je weet dat de dames (over het algemeen) goed zijn opgeleid.

Annette

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking (disclaimer)

14 thoughts on “Tijd voor jezelf

 1. Ik ken dat, net zoals de kapper… ik ben laatst weer naar een andere kapper gegaan (goedkoper) en wat heb ik een spijt..Nee, ik moet bij mijn goede, veilige kapper blijven.
  Het is zo heerlijk om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Vroeger ging ik iedere maand voor 25 gulden. Nu ga ik nooit meer. Leuk hoesje by the way!

  Like

  • ah ja, the good old gulden, ik betrap me er nog steeds op dat ik wel eens omreken. Kan natuurlijk allang niet meer maar ai soms als je het toch doet sta je te klapperen met je oren over wat dingen kosten. En ja, het kapper dilemma dat is ook zo wat, heel herkenbaar.

   Like

 2. Ik ga ook eens per 8 weken naar de schoonheidsspecialiste, en ik rijd er dik een uur (enkele reis) voor. Zoals je al zegt: ik kan mijn huid prima onderhouden en verzorgen, maar ik zie een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste als een ‘grote beurt’, voor het verwijderen van onzuiverheden wat ik zelf niet zo goed kan als haar. En ik vind het ook gewoon lekker (en gezellig), het is mijn me-time momentje 🙂

  Like

 3. Ik heb echt een verschrikkelijk moeilijke huid. Het minste verschilletje stuurt alles in de war en ik moet dus heel erg oppassen met wat ik doe. Naar de schoonheidsspecialiste doet dus soms meer kwaad dan goed bij mij. Jammer, want ontspannend is het zeker.

  Like

 4. Toevallig! Ik kom net van de schoonheidsspecialist vandaan haha. Ik ga er een keer in de anderhalve maand heen. Mijn is zo gevoelig, het heeft er zeker baat bij! -x-

  Like

 5. Toen mijn vriendin nog een salon had kwam ik er ook regelmatig. Ze had ook een kapsalon erbij. Ze stopte en sinsdien heb ik niets meer ondernomen (schoondochter is kapster) voor mijn huid. Nu ik je artikel zie, denk ik dat ik eens wat moet gaan proberen. Je ziet er relaxed uit… Heerlijk!

  Like

 6. Oh, ik vind dat ook zo zalig, lekker relaxen. Alleen, door mijn stomme allergie durf ik niet meer. Ik zou alle producten die ze gaan gebruiken op voorhand moeten testen en dat lijkt me teveel gedoe. Weet ook niet of ze dat zien zitten. En stel dat ik dan toch reageer, zit ik weer een week met jeuk en uitslag enz.

  Maar ik vind het wel héél jammer want het is zo ontspannend.

  Like

  • Oei ja dat is best lastig dan wellicht eerst een hele goede huidanalyse laten doen? Volgens mij doen ze bij de Velthuiskliniek bijvoorbeeld ook wel behandelingen die zouden er toch wel verstand van hebben? Wel heel jammer inderdaad.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s