Teaballs

Teaballs

Thee liefhebbers opgelet, ik heb weer wat nieuws gevonden 😊. Altijd leuk dat rond struinen op het internet en dan ineens dit tegenkomen. Teaballs, zowel koud als warm te drinken, duurzaam – want geen zakje dat je weg gooit, en betere thee kwaliteit -want in een theezakje heb je eigenlijk te maken met thee afval hahaha. Ik probeerde alle 20 smaken.

Duits of Zwitsers?

Voor zover ik kan zien komt dit grappige idee uit Zwitserland/Duitsland en wordt het ook lokaal geproduceerd. De thee is gluten vrij, heeft geen toegevoegde suiker(s), is lactose vrij en vegan. Ook lees ik dat de productie gedaan wordt in een werkplaats met gehandicapten, nou, ik vind het een mooi initiatief en bestelde dus de probeerverpakking met 20 verschillende soorten voor € 6,99 moest wel wat verzendkosten betalen maar wilde het toch proberen. Als het bevalt kun je de dispensers of de uber-leuke flesjes kopen.

Gebruiksaanwijzing

In een beker van 200 ml doe je – naar gelang je smaak – 2 tot 4 Teaballs in heet water is het met zo’n 3 minuten volledig opgelost in koud water ongeveer met 6 minuten.

Classic of Nature

Er zijn 2 verschillen lijnen te koop de Classic waarbij de pure plantenextracten worden gebruikt en dus niets achterblijft als de balletjes gesmolten zijn in je glas. En bij de natuurlijke variant is deze een beetje troebel (zoals bij natuurlijke appelsap) CO2 neutraal geproduceerd ook nog eens er blijft dan wat ‘gruis’ onderin je glas maar daar heb je met drinken geen hinder van.

Smaken

Welke smaken zijn er te verkrijgen? In de klassieke lijn vind je onder meer Earl Greay, Munt, Kamille, Groene thee en Rozenbottel/hibiscus

In de Natuurlijke lijn vind je Kruidenmix, Goedemorgen thee, Lemongras, Wintermix, Baby love (voor borstvoedende vrouwen), Rooibos, Gember, Munt, Kamille, Groene thee, Venkel, Salie, Ceylon zwarte thee, Hennep thee en Eucalyptus thee.

Is het te drinken?

Buiten dat het ‘grappig’ is en ik altijd wel in ben om iets nieuws te proberen vind ik een aantal ook nog eens erg smakelijk. Niet alles maar dat zijn dan ook de theesmaken die ik normaal ook niet snel zal drinken. Je kunt je favoriete smaken dus aankopen in een dispenser (makkelijk mee te nemen dus ook) en in hele leuke flesjes waar ook een houder voor te krijgen is (voor de dispensers ook trouwens) dus dat presenteert leuk als je dat op tafel zet voor je visite, gesprekstof gegarandeerd.

Ik doe 3 a 4 balletjes in een mok kokend water, ik heb het niet koud geprobeerd omdat dat gewoon niet mijn ding is. De Honeybush, de Rooibos en de ‘gewone’ zwarte thee, de Chai dat waren toch wel mijn favorieten.

Conclusie

Ben jij helemaal lijp van thee dan vind ik dat je dit zeker eens moet proberen. Neem een kijkje op www.teaballs.eu en voor zover ik begrijp in Zwitserland te koop bij de Lidl binnenkort ook bij een aantal Duitse supermarkten (o.a. Edeka volgens mij) te verkrijgen dus als je dan toch een DM-tje doet gelijk even naar -de meestal- naastgelegen supermarkt hahaha …….

Ben jij team koffie of team thee?

Annette

8 thoughts on “Teaballs

  1. Wat leuk! Ik ben team koffie én thee 🙂 maar meer thee. ’s Morgens meestal 1 of 2 cappucino’s met gewone over havermelk (=nu overal uitverkocht) en verder (Yogi, Clipper) thee. Ik doe naast het theezakje tegenwoordig meestal een flink stuk geschilde gember in stukjes. In de horeca krijg je altijd gember in heet water maar dat is vaak wel heel erg karig waardoor je de gember nauwelijks proeft. Overigens hebben ze in Frankrijk in de supermarkt heeeeeeeeeeeeeeeeel veel theedingen (infusions). Als je ooit eens bij een grote supermarkt bent daar (Auchan, Carrefour) zeker eens kijken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Team koffie (maar dat wist je vast al ;)). Wel een heel slim en leuk idee, die ballen. Waarom eigenlijk zakjes, zo heb je zo niet nodig.
    Leuke vondst weer!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s