Pestle & Mortar

Pestle & Mortar – Recover eye cream

Deze oog crème komt uit mijn winterkit van Caroline Hirons (klik hier). Uiteraard kan er in een volledige kit met huidverzorging een goede oog crème niet ontbreken. Ik ben er vrij snel nadat ik de kit had ontvangen mee begonnen en het pompje is inmiddels leeg, tijd dus voor een review.

Pestle & Mortar Recover eye cream

Over het merk:

Het merk Pestle & Mortar was mij niet bekend, ik had het wel eens voorbij zien komen op Engelse blogs en voor zover ik kan zien is het ook niet te koop in Nederland (maar wel makkelijk te bestellen). De filosofie van dit merk is ‘less is more’ en ze houden het zo simpel mogelijk. Dat is ook te zien aan de verpakkingen, geen poespas, wel heel handig in gebruik (zoals het pompje) en geen overbodige opsmuk. Ik kan het wel waarderen.

Pestle & Mortar Recover eye cream

De oprichtster van het merk kom uit een (Indiase) familie met voorouders die altijd een medische achtergrond hebben genoten. Met de stamper & vijzel worden in India nog steeds medicijnen gemaakt op de ‘ouderwetse’ manier. Het is voor haar belangrijk dat deze kennis behouden blijft en zoveel mogelijk mensen er baat bij hebben.

Over de oog crème:

Door een hoge concentratie aan actieve ingrediënten zorgt deze oog crème voor een goede hydratatie, collageen stimulatie en gaat het zwellingen onder de ogen tegen.

Je vindt in deze oog crème ingrediënten als peptides, cafeïne extract, passievrucht extract betacaroteen en Iers mos. De formule wordt snel opgenomen door de huid en voelt heel goed aan. De crème is heel licht en bijna als een gel (wel wit van kleur).

Iers mos staat bekend om haar anti-aging, betacaroteen zorgt voor soepelheid, de cafeïne zorgt voor dat de huid wat ‘strakker’ oogt en heeft ook vrije radicalen eigenschappen.

Pestle & Mortar Recover eye cream

De peptide voluit de Palmitoyl Tripeptide 5 is het paradepaardje van deze oog crème en bestaat voor het grootste deel uit aminozuren. Deze staan erom bekend dat ze lekker diep in de huid hun werk doen en zorgen dat de collageen die zich daar bevindt goed gestimuleerd wordt.

Ook zouden studies aantonen dat peptides eventuele ‘schade’ kan opruimen die in de cellen wordt aangetroffen. We weten allemaal dat de collageen productie afneemt naar mate we ouder worden dus alles wat de collageen even een oppepper kan geven is mooi meegenomen. Het is een vrij technisch verhaal maar als je er meer van wilt weten zou ik je aanraden om naar de site van Pestle & Mortar te gaan.

Mijn mening:

De oog crème kwam in een mooie kartonnen koker verpakking waardoor het gelijk een bepaalde luxe uitstraalt. Het pompje oogt best groot maar heeft toch de gebruikelijke inhoud voor een oog crème namelijk 15ml.

Ik gebruik deze crème in de avond in mijn avondroutine. Ik vind het een zalig product. Je klopt de crème makkelijk in en de huid onder de ogen voelt goed gevoed, ik zie veel minder vochtwallen in de ochtend en ook wat minder van een ‘crackele’ huid 😊 haha ja lieve mensen als ik in de ochtend in de spiegel kijk is mijn huid echt nog lang niet wakker maar deze crème zorgt er in elk geval voor dat mijn ogen niet in de ‘slaapstand’ blijven staan.

Je betaalt ongeveer € 40,- voor dit product, wat best prijzig is maar je doet lang natuurlijk met een oog crème en door de fijne ingrediënten zou ik het er wel voor betalen. Je vindt dit merk bij sites als FeelUnique of Lookfantastic.

Ik heb hem met heel veel plezier gebruikt en zou hem ook zeker opnieuw kopen als ik niet nog 3 ander oog crèmes heb liggen die wachten op een review.

Annette

8 thoughts on “Pestle & Mortar

  1. Prachtige verpakking en lijkt mij heerlijk. Tot voor kort was ik niet zo in de weer met een oogcreme (lees vaker niet dan wel) maar nu met ruim over de 50 moet het toch echt….gebruik nu de Etos Q10 Energizing die fijn geprijsd is en naar mijn idee “werkt”,

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s