Madara

Madara Charcoal & Mud repair mask

Ik weet niet meer hoe ik aan deze tube ben gekomen maar ik denk dat hij in de beautybox van LookFantastic zat een paar maanden terug. Ik moest hoognodig eens wat maskers opmaken van mezelf want het is een van de weinige beautyproducten waar ik zelden naar ‘grijp.

Madar Smart charcoal & mud mask

Op de een of andere manier ‘vergeet’ ik dit altijd, ik ben zeer gedisciplineerd in mijn routines maar maskers willen er maar niet in. Bij de schoonheidsspecialiste krijg ik natuurlijk wel ook altijd een fijn masker. Ik denk dat het toch met tijd te maken heeft, maskers moeten vaak een 15 tot 20 minuten intrekken en daardoor past het gewoon niet goed in mijn leven denk ik 😊.

Maar goed, ik heb deze tube opgemaakt. Het is geen fullsize maar een travel size en ik heb er zo’n 4 maskers uitgehaald. Best goed kunnen testen dus. Het masker is zwart (door de houtskool) droogt iets in maar wordt -gelukkig- niet heel hard. Waardoor hij met een washand of onder de douche goed te verwijderen is.

Madara charcoal & mud repair mask

Over het masker:

MÁDARA Smart Anti Pollution Charcoal & Mud Repair Mask bevat de anti-oxidantenrijke Black Northern Mud en Charcoal. Het zuivert de huid, verwijdert ophoping van vuil en bevordert de vernieuwing van huidcellen. Levert een superdosis van anti-aging vitamine A, huid-perfectionerende vitamine B3 (niacine), 17 aminozuren en essentiële mineralen die werken om de eerste tekenen van veroudering te verminderen en de huid op te laden met energie en glans.

Gebruik: 2 tot 3 keer per week gebruiken. Breng aan op een schoon gezicht. 5 tot 10 minuten laten inwerken en verwijder het masker met water en dep de huid droog. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

Madara charcoal & mud repair mask

Over het merk:

Ik vind de website niet zo heel duidelijk. Ik lees dat ze inmiddels zo’n 13 jaar bestaan en dat het een ‘Nordics’ oorsprong heeft maar wel land precies? Geen idee, ik vind op de blog pagina bijvoorbeeld ook met name artikelen uit 2016 en lijkt het dus ook dat de site niet heel goed up to date wordt gehouden…

Ingredienten:

Voor de liefhebbers zet ik nog even de ingredienten neer:

Aqua/Water, Sapropel mud, Diatomaceous Earth, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Charcoal Powder, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Alchemilla Vulgaris (Lady’s Mantle) Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sphagnum Magellanicum (Magellanic Bogmoss) Extract, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Thallus Extract, Polypodium Vulgare (Fern) Rhizome Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Xylitylglucoside, Xanthan Gum, Sodium PCA, Tocopherol (Vitamin E), Aroma/Fragrance, Propanediol, Anhydroxylitol, Sodium Phytate, Citric Acid, Xylitol, Lactic Acid, Limonene**

* Ingrediënts from Organic Farmin – ** Natural essential oils –

Dit natuurlijke gezichtsverzorgingsproduct van MÁDARA is:

Vegan – Glutenvrij – Notenvrij – Natuurlijk en biologisch ECOCERT – Proefdiervrij

Mijn mening:

Mwah, ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik vind het masker eigenlijk niet echt bijzonder en heb niet het idee dat het ‘iets’ doet, wat ik lees is goed dus wat dat betreft kun je je er geen bult aan vallen zeg maar, maar na 4x gebruiken zie ik niet ineens een stralende huid, geen glow, geen uitzonderlijke zachte huid. Gewoon geen verschil….je betaald zo rond de € 30,- voor een fullsize tube. Ik sta ‘neutraal’ in deze dus of het iets voor je is, vind ik lastig om te zeggen.

Annette

 

8 thoughts on “Madara

  1. Heb ooit eens een “goedkoop” charcoal masker van Kruidvat gekocht maar na 2 keer weggedaan. Vond het veel te agressief. Gun mijzelf ook geen tijd voor een masker en ben daar te druk en te ongeduldig voor. Gebruik nu wel vaker een soort van nachtmasker. Nu de van Origins en ’s morgens zie ik wel degelijk resultaat in de vorm van frissere zachtere huid.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik vergeet ook vaak een masker te nemen, vaak wil ik dat doen voordat ik douche en het dan onder de douche afspoelen. Dan sta ik dus onder de douche te bedenken wat ik vergeten ben… Een sheetmasker is op zich handiger (mits hij ook goed zit) en die draag ik dan tijdens het kijken van een serie. Helemaal geen verschil te bemerken, dan is het zonde van het geld zou ik zeggen. Hoewel er wel Vitamine A en B3 in zit, maar tja, in welke dosis denk ik dan. De foto’s zijn in ieder geval wel heel leuk!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik vergeet ook altijd om een masker te doen (haha het is wel apart dat we het allemaal vergeten )ik heb nu een nacht masker en dat is idd heerlijk ,ik ben niet zo van de sheet maskers ik vind het niet prettig dat vliesje op je gezicht maar ze zitten weleens in een box en dan gebruik ik ze wel maar liever een lekkere volle creme

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik heb vanmorgen tijdens het trainen een maskertje gedaan. Multitasken! Die van Neutrogena zijn echt het geld waard. Van losse vellen op mijn gezicht was ik weer helemaal glad!

    Like

Plaats een reactie