Sample Saturday

Espa – Overnight Hydration Therapy

Met dit tubetje van Espa heb ik heel lang gedaan. Dat kwam met name omdat ik maar niet tot een mening kon komen over de inhoud 😊. Ik ben het gaan gebruiken, weer mee gestopt, weer een paar keer geprobeerd, mwah toch niet en uiteindelijk mezelf gedwongen om het op te maken. Klaar mee!

Espa overnight Hydration therapy

Welk merk?

Espa is een high-end huidverzorgingsmerk dat voor zover ik het kan vinden uit de UK komt, het is in elk geval geregistreerd in Manchester. Ik heb er al eens vaker wat travel sizes van gehad en ben een beetje tweeledig over het merk.

Het merk werkt met veel wetenschappers lees ik op hun site om zo tot een holistische benadering van huidverzorging te komen.

Espa overnight hydration therapy

Wat is het?

Dit is een nachtmasker dat intensief zou moeten hydrateren. Het heeft als voornaamste ingrediënt de Chicory root (dat is een plant/bloem soort) die de huidbarrière zou moeten herstellen. Ook zit er extract van de Konjac plant in, Hyaluronzuur (we kunnen niet meer zonder) en vitamine C. De geur komt van een compositie van Cedar, Ylang Ylang en lavendel deze geurbeleving zou voor rust in je hoofd moeten zorgen.

Deze crème is geschikt voor alle huidtypes (al vind ik zelf door de geur van de essentiële oliën dat dat wel eens niet helemaal juist kan zijn, ben je hier dus gevoelig voor let dan even op).

Deze crème masseer je op je schone huid (gezicht, nek en decolleté) tot de formule wit wordt.

Dan laat je hem ongeveer 5 minuutjes intrekken en ga je lekker naar bed.

Espa overnight Hydration Therapy

Wat vond ik ervan?

Nou dat kon je in de intro dus al lezen, wisselend succes. Ik vind de geur veel en veel te sterk, erg aanwezig en ik werd hier allesbehalve ‘kalm’ van haha. Ook het gevecht om de crème in je huid te krijgen beviel me totaal niet.

Het is gewoon lastig aanbrengen deze crème, je brengt hem het beste heel snel aan (hij wordt inderdaad heel wit) en komt er dan niet meer aan. Maar er staat dat hij 5 minuten nodig heeft om in te trekken. Nou bij mij niet hoor, na 5 minuten had ik nog steeds een wit gezicht en zo ga ik niet slapen natuurlijk. Dus aan de slag om het verder in te wrijven wat eigenlijk niet lukt dus het ‘overtollige’ maar met een wattenschijfje van het gezicht halen. Dacht eerst te veel te gebruiken maar zelfs een hele kleine hoeveelheid trekt niet in mijn huid.

Het resultaat de volgende ochtend is wel een heerlijk zachte, goed gevoede huid. Maar voor mij geen succes dit product.

Espa Overnight Hydration Therapy

Waar te koop en wat kost het?

Je kunt Espa online kopen bij o.a. LookFantastic.nl je betaalt € 37,50 voor een fullsize pot. Op zich een prima prijs maar het product is mij persoonlijk niet bevallen. Ik denk dat de geurbeleving te heftig was voor mij. Kan me wel voorstellen dat er veel mensen zijn die dit juist zalig zullen vinden. Kwestie van proberen dus.

Annette

 

7 thoughts on “Sample Saturday

  1. Qua geur misschien wel maar als het niet goed intrekt lig je toch niet echt lekker 🙂 Kocht toevallig gisteren voor Euro 4,99 een overnight serum bij de Aldi voor dat geld het proberen waard.
    Fijn weekend,

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een rare crème is dit! Ik snap wat je zegt, en zo een heftige geur die je blijft ruiken, dat ontspant niet echt… Wel handig als er een inbreker komt, je hoeft dan alleen je (witte) gezicht te laten zien en weg is ie!

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Espa | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s