Boekreview

Homemade Beauty – Zolea

Ik ontving een leuk boek van uitgeverij Van Halewyck. Zij hebben het boek van de Belgische blogster Zolea (Zoe van Quickelberge) uitgebracht met daarin allerhande recepten voor natuurlijke producten voor huid en haar om zelf thuis te maken.

Homemade Beauty boek

Persoonlijk ben ik niet zo’n doe-het-zelver als het op beauty producten aan komt. Ik ben meer een koop-it-yourselfer 😊 haha. Maar het boek is meer dan leuk om te lezen. Naast dat er een heleboel recepten in staan geeft het ook gewoon enorm veel informatie. Het is wel helemaal van nu om uit milieuoverwegingen bijvoorbeeld – of omdat je een gevoelig huid hebt of last van allergieën je producten zelf te willen maken.

Homemade beauty

Ook als je niet zo’n knutselaar bent is dit boek toch een aanrader. Het boek begint bijvoorbeeld met een lange lijst met basis ingrediënten. Nodig natuurlijk om de recepten te maken maar heel interessant om door te lezen wat deze ingrediënten nu eigenlijk doen en waar ze voor staan. Ook een hoofdstuk over etherische oliën mag natuurlijk niet ontbreken.

Zeker ook een interessant hoofdstuk is die over ‘te vermijden’ ingrediënten zoals SLES, parfum, parabenen, micro plastics en niet te vergeten alcohol.

homemade beauty

Er wordt stil gestaan bij hoe je huid werkt en hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Een hoofdstuk over haar (en de producten die je zelf kunt maken zoals shampoo en conditioner) en ook de mannen worden niet vergeten in dit boek en is er nog een speciaal DIY Mannen hoofdstuk.

Al met al vind ik het een interessant boek, lekker om door te bladeren, mooi dik papier, mooie foto’s fijne lay-out ja echt wel een boek dat naast dat het je informeert ook mooi is om te zien en niet misstaat op bijvoorbeeld je (koffie)tafel.

Homemade beauty

Je kunt het boek kopen bij onder andere bol.com (klik hier voor de link) of in de boekhandel natuurlijk. Leuk om cadeau te geven aan iemand die met beauty bezig is. Of aan iemand die geen producten wilt kopen maar ze liever zelf maakt. Ik weet, het is helemaal hip maar het is gewoon niet mijn ding.

Ik zal dit boek zeker bij de hand houden. Soms is het gewoon handig om dingetjes op te kunnen zoeken voor mijn artikelen en dat doe ik vaak via google maar dit is natuurlijk net zo handig. Ik vind het echt een leuk boek, het heeft mij zeker aangenaam verrast.

Iets voor jou? Of als leuk cadeau?

Annette

*Ik ontving dit boek ter review*

*artikel bevat een affiliate link*

8 thoughts on “Boekreview

  1. Nou ja niet om te kopen wellicht om van de bieb te lenen. Ooit eens zelf zeep gemaakt (leek mij een leuk cadeautje) het werd een vieze vette substantie die ook niet meer te verwijderen was uit 2 pannen die ik uiteindelijk maar weggegooid heb…

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuk boek, inderdaad voor de informatie die erin staat. En ook interessant om te kijken hoeveel ingrediënten er echt nodig zijn om een product te maken. Ik ben wel benieuwd of het dan stukken voordeliger is of dat dat nog tegen kan vallen. Zoiets als een taart kopen bij de supermarkt of zelf er eentje maken. Natuurlijk is zelfgemaakt in dit geval vaak veel lekkerder. Maar soms ook duurder dan een standaard “taartje” bij de winkel.;)

    Geliked door 1 persoon

    • Interessant zo heb ik er nog niet naar gekeken… Je hebt natuurlijk geen mooie verpakking 😉 en ik vermoed minder lang houdbaar maar ga er vanavond nog eens naar kijken. Denk wel ook dat je idd sommige ingrediënten wellicht maar weinig nodig hebt maar wel ‘groot’ mort kopen?!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie