Sample Saturday

Cowshed

Balancing body lotion (Moody Cow)

Van het merk Cowshed heb ik eerder een set geurkaarsjes gehad (klik hier voor het artikel), die vond ik toen erg lekker ondanks het mini-formaatje. Leuk dus dat ik nu een sample had van de bodylotion. Het is een balancing body lotion uit de geurlijn, Moody Cow.

Cowshed moody cow bodylotion

Welk merk?

Dit lees ik online over het merk;

Wild Cow, Horny Cow, Lazy Cow, Moody Cow; alleen om de komische namen word je meteen verliefd op Cowshed. Anders dan de productnamen doen vermoeden is de bodycare verzorgingslijn super serieus. Het merk werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de gasten van de spa van het luxe Engelse Babington en nu is het merk vast onderdeel van de luxe hotelketen en spa´s van Soho House. Cowshed is een van de eerste merken dat zich specialiseerde in het gebruik van planten en kruiden en 100% natuurlijke essentiële oliën, proteïnes, aminozuren en vitamines. De producten staan bekend om hun aroma therapeutische eigenschappen die het welzijn van body en mind bevorderen.

Cowshed moody cow bodylotion

Wat is het?

Deze sample is dus een bodylotion. Ik had deze sample mee naar de UK op businesstrip. Na een lekkere pamper sessie op de hotelkamer kon ik me fijn insmeren met dit product en testen of het wat is.

De Balancing Body Lotion is een bloemige en oriëntaalse mix die de balans herstelt met essentiële oliën van roosgeranium dat helpt om emoties en hormonen onder controle te krijgen, lindebloesem om spanning te verminderen, en wierook om rust te geven.

De Cowshed Moody Cow Balancing Body Lotion is een natuurlijk voedende bodylotion, een heerlijke huid-verzachter dankzij een effectieve mix van cacaoboter, vitamine E en pure essentiële oliën. Rijk genoeg om de huid mooi te hydrateren, en licht genoeg om snel en makkelijk in de huid te trekken.

Breng royaal aan over het hele lichaam en masseer de huid in.

Door de hoge concentratie van verschillende essentiële oliën die worden gebruikt in deze body lotion, is een huidtest is aan te raden. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft: win advies in over het gebruik van etherische/essentiële oliën.

Bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, geen parabenen, geen sulfaten, geen petrochemicaliën. Niet getest op dieren.

Cowshed moody cow bodylotion

Wat vond ik ervan?

De bodylotion is niet plakkerig dus dat vind ik zeker een plus. De geur daarentegen is ‘natuurlijk’ en dat vind ik minder, ook moet je hem echt even goed inmasseren voordat je huid hem opneemt, dat is niet erg natuurlijk, beetje massage kan nooit kwaad maar door de geur niet mijn ding. De omschrijving dat het snel intrekt vind ik dus niet kloppen. Lees ook zeker even de ‘waarschuwing’ die hierboven staat. Steeds meer merken werken met essentiële oliën en mensen die daar gevoelig voor zijn zullen niet echt blij zijn met deze ontwikkeling denk ik. Het is dan wel ‘natuurlijk’ maar de kans op irritaties aan je huid is bij essentiële oliën best groot, goed uitkijken dus. Wel heel goed dat ze het erbij zetten.

Cowshed moody cow bodylotion

Waar te koop en wat kost het?

In Nederland kun je dit merk bij Cosmania kopen en verder is het online goed te verkrijgen. Voor een fullsize fles betaal je rond de EUR 25,- wat ik best prijzig vind voor een bodylotion.

Gebruik jij een bodylotion?

Annette

 

8 thoughts on “Sample Saturday

  1. Ben nogal “lui” met bodylotion zeker in de winter. Zomers draag ik bijna altijd een jurk dus dan is het echt noodzakelijk 🙂 maar plakkerig spul is een no go. Nu al een hele tijd Zen white lotus body serum van Therme. Trekt supersnel in en ruikt niet overdreven. Maar altijd op zoek naar iets wat nog beter is. Vroeger en dan bedoel ik een jaar of 20 geleden was er een van Lancome Lait en eau lotion. Dit had (voor mij) alles van een goede bodylotion. Rook lekker, trok snel in (was een soort spray) en een hele dag zachte gehydrateerde huid. Helaas ooit uit de collectie gehaald. Zoek nog steeds naar zoiets. Fijn weekend!

    Geliked door 1 persoon

    • omdat ik altijd een babyolie gebruik na het douchen heb ik eigenlijk geen bodylotion meer nodig. Soms doe ik mijn benen en mijn buik nog even maar daar blijft het bij. Heb wel een paar fijne bodylotions gehad de afgelopen jaren. Altijd balen als een fijn product ineens niet meer verkocht wordt.

      Like

  2. De namen zijn inderdaad grappig, maar als de geur niet lekker is… Ik gebruik afwisselend een bodylotion of een dikkere bodycrème of butter. Een bodybutter altijd ’s avonds, die zijn vaak wat vetter.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie