Persoonlijke update

Persoonlijke update

Als ik deze blogpost tik is het November 2017. Wanneer dit online komt, geen idee maar ik hoop ergens in het voorjaar van 2018 (Hoera! Het is nog gewoon winter). Waarom zo lang wachten? Het is een heel verhaal wat ik in twee of drie blogs met je zal delen.

Op een druilerige maandagochtend het was grijs en grauw ging ik niets vermoedend aan het werk. S’middags werd ik uit een meeting geroepen wat al heel uitzonderlijk is en als je dan je manager en zijn manager ziet zitten dan weet je eigenlijk al genoeg. Stront aan de knikker dus. Je hoopt nog even twee tellen dat je iets heel stoms hebt gedaan en een standje krijgt maar nee, je krijgt gewoon te horen dat je baan komt te vervallen.

Personal (2)

Ik zag dit totaal niet aankomen terwijl ik als HRM-er toch bovenop dit soort zaken zit zul je denken. Mijn manager heeft het in elk geval goed verborgen gehouden voor het team, maandenlang zelfs. Tsja, reactie was natuurlijk tranen met tuiten en niet even maar een dikke twee dagen lang. Ik was natuurlijk even geen stuiver waard maar ben op donderdag toch weer met lood in de schoenen aan het werk gegaan.

Nou ja werken? Je bent aanwezig, je doet wat eenvoudige klusjes en beantwoordt wat mails want niet alleen kon ik me niet concentreren het kan je eigenlijk ook geen reet (sorry voor het taalgebruik) schelen meer. Motivatie is tot ver onder het vriespunt gedaald. Omdat ik op dat moment nog geen overeenkomst had heb ik me zo goed en zo kwaad als het ging door de dagen gesleept.

Personal (1)

Mijn adviseur bij de rechtsbijstand was redelijk duidelijk er was geen goede reden voor het ontslag want mijn werkgever was een bedrijf in groei (dus geen bedrijfseconomische reden) en alleen een reorganisatie is niet zonder meer een reden voor ontslag. Maar ja, procederen daar had ik natuurlijk al helemaal geen zin in dus hebben we in ‘goede’ verstandhouding een vaststellingsovereenkomst opgesteld waar beiden zich uiteindelijk in konden vinden.

Ik heb nog tot eind januari doorgewerkt en toen zaten mijn bijna 7 jaar bij adidas erop. Met gemengde gevoelens heb ik de deur achter mij dichtgetrokken.

Wat er daarna allemaal is gebeurd vertel ik je volgende week en de reden waarom dit nu pas online komt is omdat ik geen ‘negatieve’ dingen online wilde zetten voordat ik wist hoe het verder ging en omdat ook potentiele nieuwe werkgevers dit dan konden oppikken en dat wilde ik op dat moment niet. Leek me niet verstandig.

Annette

28 thoughts on “Persoonlijke update

 1. Ja, het is soms in deze tijd niet leuk om je baan te verliezen.
  Ik wist het al, maar je hebt er goed aan gedaan het nu naar buiten te brengen. Ik was destijds iets minder slim,… hahaha en kon fluiten naar mijn centen! Maar goed, ander verhaal.
  Je bent een lieve vrouw en een aanwinst! (Even kleine promo voor jou)…❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeetje, dat is wel een behoorlijke klap om dat zo even te moeten horen,

  Maar ik weet zeker dat nieuwe werkgevers voor jou in de rij zullen staan .. wetende uit mijn Olympia tijd. Altijd professioneel en verstand van zaken.

  benieuwd naar je volgende update

  Geliked door 1 persoon

 3. Heftig!!!! Zeker als je dit niet had zien aankomen… Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je ondertussen een volwaardig of zelfs beter alternatief hebt gevonden! Moedig van je om je verhaal te delen. Een blog moet niet enkel maar leuk en nice en fijn zijn toch?!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jeetje ik schrik hier wel van hoor! Had altijd de indruk dat je echt op je plek was, maar soms kunnen dingen vervelend lopen. Ik hoop dat er voor jou iets heel moois in het verschiet ligt. Heb zelf vrij lang moeten solliciteren maar uiteindelijkt komt het echt goed! x

  Geliked door 1 persoon

 5. Hoi Annette, wat ontzettend rot! Gatverdamme, als kostwinner kon je dit echt niet gebruiken. Ontslag kan een ontnuchterende ervaring zijn, vond ik. Maar als ik aan de slag ben gekomen op mijn 48ste, komt het voor jou natuurlijk ook gewoon weer goed. Of misschien is het al goed?

  Geliked door 1 persoon

 6. Jeetje Annette wat een verhaal. Ik had al door dat er iets met je was, wat enorm balen dit. Ben je inmiddels al een beetje van de schrik bekomen? Kan me voorstellen dat dit een enorme klap voor je is. Ik weet nog dat jij mij mooie HR verhalen vertelde op mijn blog als ik het solliciteren even zat was. Ik weet daarom zeker dat jij straks weer een hele gave nieuwe job hebt, want waar een deur dicht gaat, gaat er ook één open!

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Persoonlijke update | Ann Ages Gracefully

 8. Wat ontzettend naar voor je! Ik weet uit ervaring hoe het is, en dus ook dat er iets veel mooiers en beters voor in de plaats kan komen. Dat gun ik jou ook! Veel succes!

  Like

 9. Pingback: Persoonlijke update | Ann Ages Gracefully

 10. Pingback: Dubai | Ann Ages Gracefully

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s