O’right

O’right haarverzorging

Afgelopen donderdag ging ik naar een bloggersevent in de Hortus Botanicus in Amsterdam. Daar woonde ik een presentatie bij van de natuurlijke haarverzorgingsproducten van het merk O’right. Wat een mooi merk en wat een prachtige visie streven zij na.

O'right shampoo

We zien natuurlijk al een tijdje een verschuiving naar met name groene en verantwoorde producten in zowel haar- als huidverzorging. Prima trend wat mij betreft maar niet alle producten zijn even fijn in gebruik om af en toe van de geur nog maar te zwijgen. Ik was dan ook best een beetje sceptisch naar deze shampoo’s omdat ik de keren dat ik natuurlijke shampoo’s heb gebruik niet altijd even positief was.

O'right shampoo

De verpakkingen krijgen in elk geval alvast een dikke pluim. Binnen 28 dagen worden deze volledig afgebroken in de natuur en ze gaan dan ook niet bij het plastic afval maar in de groene kliko of beter nog: Bepaalde maten van de verpakking de zogeheten ‘tree in a bottle’ heeft nog iets veel leukers namelijk wat boomzaad in de bodem dus als je fles leeg is plant je deze in zijn geheel in de tuin en dan komt er gewoon (als het goed is en je het een beetje liefde geeft) een boompje op. Hoe leuk is dat? Echt een top idee en superleuk bedacht. Lees even op hun site (zie wat later in het artikel) voor meer informatie.

O'right shampoo

Anders dan veel andere natuurlijke shampoo’s schuimt de shampoo van O’right. Dit komt door de reactie die kokos- en tarwekiemolie geven (een schuimende reactie dus 🙂 ).  Ik kreeg na de presentatie een fles van Purple Rose shampoo mee (de dame van de presentatie bekeek 1 voor 1 ons haar om ervoor te zorgen dat we de juist shampoo mee kregen, heel goed vond ik dat) deze is speciaal voor gekleurd (en dus) beschadigd haar.

O'right

Ik heb de shampoo gelijk geprobeerd en viel bijna van mijn stoel (als ik daar op had gezeten haha) want ze hadden al gezegd dat de shampoos heel zacht zijn en dat een conditioner vaak niet nodig zou zijn. Ja, ja dacht ik nog, niet met dat klittenhoofd van mij. Maar echt, wow wat was mijn haar zacht en ik stond echt in dubio om wel of geen conditioner te gebruiken. Niet gedaan en tijdens het afdrogen kreeg ik het toch een beetje benauwd want het voelde dan wel zacht maar zou het wel door te kammen zijn. Ja hoor, geen probleem wat een TOP shampoo kan niet anders zeggen. Ik heb werkelijk nog nooit een shampoo zonder conditioner kunnen gebruiken dus ik noem dit toch wel een klein (of eigenlijk groot) wonder.

O'right

De shampoo is te koop bij salons of via hun site www.hairoright.nl Echt, dames (en heren) heb je haarproblemen of ben je fan van natuurlijke shampoos kijk dan even in hun shop en probeer een fles. Ik vind het echt zalig. Ik heb pas 2x mijn haar gewassen met deze shampoo maar kan er niet over uit hoe zacht mijn haar is en hoe goed het voelt. Ja, ik ben redelijk lyrisch.

Hortus Botanicus

De shampoo is heel zuinig in gebruik. De meeste van jullie zijn waarschijnlijk net als ik en houden van een flinke klodder. Niet doen, echt een borrelnootje is voldoende en je doet dus echt wel een paar maanden met een fles als je je daar een beetje aan houdt. Doordat de fles volledig afbreekbaar is, is de fles dan ook echt wel op en begint hij te vergaan 🙂 dus als je hem in gebruikt neemt lekker opmaken die handel.

Hortus Botanicus

Schildpad op de boomstam 🙂

Na de presentatie kregen we nog een korte rondleiding door de Hortus wat natuurlijk prima past bij deze mooie producten. Locatie was dus zeer goed gekozen. Erg leuk en ik ben weer een prachtig merk rijker. Hieronder  (en boven) ook nog wat foto’s die ik in de kassen van de Hortus nam.

Hortus Botanicus

Had jij al van het merk O’right gehoord?

Annette

*Ik was hier op uitnodiging*

16 thoughts on “O’right

  1. Wat een bijzonder concept en een goede shampoo. Ik heb even op hun website gekeken en zie dat ze nog veel meer mooie producten hebben. Mooi is de Hortus, hè. Leuk om al de plantensoorten te zien die ons helpen er mooier uit te zien! Of die genezend werken!

    Geliked door 1 persoon

    • Ja ik was aangenaam verrast 🙂 ik heb ook een flesje van de rosenbottel olie meegekregen die laat ik mijn dochter uitproberen die gebruikt dat dagelijks. Ze komen ook binnenkort met huidverzorging (maar dat is nog geheim 🙂 hahaha) daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar. Als het zo fijn is als de shampoo ben ik zeker van plan het te gaan proberen.

      Like

  2. Klinkt goed zeg! En ook best goede prijzen. Ik heb al even zitten kijken op de site en ik zag dat ze ook lichaamsverzorgingsproducten hebben en ook shampoo voor kinderen. Het ziet eruit als een leuk event en dat van de shampoo klinkt heel goed.

    Geliked door 1 persoon

  3. Altijd fijn om een nieuw merk te ontdekken. Heerlijke review en ik ga zeer zeker even kijken! Aangezien ik sinds mijn natuurlijke shampoo geen schilfers en jeuk meer heb is dit weer een zonnetje van de dag!

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: Opgemaakt #32 | Ann Ages Gracefully

  5. Pingback: O’right shampoo | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie