Ole Henriksen

Ole Henriksen – All four love

In mijn zoektocht naar huidverzorgingsmerken die nog niet zo bekend zijn bij ons in Nederland kwam ik dit merk tegen. Ole Henriksen. Ik besloot om een testkit met 4 producten te bestellen zodat ik eens kennis kon maken met dit Scandinavische huidverzorgings merk.

Ole Henriksen all four love

Het merk:

Ole Henriksen (Denemarken) is een echte huidexpert en bekend om zijn Ole Glow behandelingen. Doordat hij zelf met huidproblemen heeft geworsteld heeft hij met botanische ingrediënten prachtige producten ontwikkeld. Hij combineert natuurlijke botanische (vet)zuren om te exfoliëren, behandelen en kalmeren van de huid zodat je de prachtige Ole glow krijgt 🙂 .

In mijn doosje trof ik vier producten aan:

  • African Red Tea foaming cleanser
  • Truth serum – Collageen booster
  • Sheer transformation (gezichtscreme)
  • Invigorating (verkwikkende) night treatment

De producten hebben een kleurrijke verpakking maar toch een rustige uitstraling. Ik heb de producten de afgelopen weken getest en ik laat je weten wat ik ervan vond.

Ole Henriksen All four love

Foaming Cleanser

Ik start met de cleanser. Wow, wat ruikt deze heerlijk echt een aanrader. Ik vind het altijd heel intrigerend als ik op een pompje druk en er ineens een dot schuim tevoorschijn komt (hoe kan dat? hahaha). 1 a 2 pompjes op een licht vochtige huid aanbrengen, inmasseren en afspoelen. Heel fijn product. Niet goedkoop met ruim EUR 30,- voor een fullsize verpakking maar er is ook een travel-size (die had ik in mijn pakket) voor rond de EUR 9,- mocht je hem willen proberen. Je doet echt wel een paar maanden met dit flesje. Die van mij is nu bijna leeg en ben er in december ben begonnen. Een travelsize brengt je ver dus in dit geval 🙂 .

De foaming cleanser is een luxe schuimende reiniger verrijkt met anti-aging botanische extracten. Deze cleanser bevat Afrikaanse rode thee, die van nature rijk is aan krachtige antioxidanten. De foaming Cleanser heeft een verzachtende, niet-uitdrogende formule die sterk genoeg is om make-up te verwijderen, maar zacht genoeg voor zelfs de meest gevoelige huid. Regelmatig gebruik van dit schuim maakt je huid helder en stralend.

Collageen Booster

Dan de tweede topper uit de box en dat is het Collageen booster serum. Ook deze heeft een heerlijke geur (beetje als de ginzing van Origins) . Het heeft een extreem hoog gehalte aan vitamine C (kan niet vinden hoeveel helaas). De antioxidanten in het serum werken als een schild tegen luchtvervuiling, terwijl vochtbindende ingrediënten zorgen dat de huid gevoed en beschermd is. Het serum verdwijnt echt als sneeuw voor de zon zodra ik hem aanbreng. Je ‘voelt’ hem werken want de eerste dagen gaf het een licht prikkende reactie (niet pijnlijk!) en volgens de site ook geschikt voor de gevoelige huid die neigt tot roodheid en huiduitslag. Echt een heel fijn serum. Ook deze is fullsize behoorlijk geprijsd met EUR 60,- voor 30ml. Met mijn travelsize heb ik ook lang gedaan. Product is van de week opgegaan na een paar maanden gebruik.

Dit product heeft ook een award gewonnen de Natural Health Beauty Awards 2010 winnaar voor het product dat het beste een ‘wonder’ creëert. Ik vertaal dat maar even vrij naar dat het goed werkt dus 🙂 .

Dan de twee potjes, als eerste de Invigorating (ofwel verkwikkende) night treatment.

Het bevat fruitzuren die exfoliëren en zorgen voor het stimuleren van celvernieuwing, en om de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Deze vind ik zelf niet zo prettig. Ook dit is een product dat diep in de huid zijn werk doet (daar is die lichte prikkel weer) maar ik vind hem persoonlijk wat te uitdrogend. Je moet er nog wel een nachtverzorging overheen gebruiken maar met de crème die meegeleverd wordt is het voor mijn huid net niet voldoende. Als ik een wat rijkere crème smeer voelt het al wat beter. Met ruim EUR 50,- voor mij geen re-buy.

Tot slot dan de Sheer Transformation dit is een luxe en ultra lichte crème die zijdezacht op de huid aanvoelt. De crème egaliseert verkleuring waaronder levervlekken en beschadiging door zonnebrand, zonder het gebruik van chemicaliën. De crème voedt niet alleen maar bouwt de structuur van de huid weer op en verzacht fijne lijntjes. Beschermt de huid optimaal tegen vrije radicalen, waardoor verdere schade aan de huid wordt voorkomen. Prima crème maar wel (zoals ze zelf al omschrijven) een vrij ‘lichte’ substantie. In het voorjaar/zomer denk ik prima voor mijn huid in de winter wil ik net even een iets vollere crème. Maar prima te doen. Ook deze is ruim EUR 50,- voor een fullsize pot.

Ole Henriksen All four love

Al met al een leuke kit om te proberen. Ik betaalde iets meer dan EUR 18,- voor deze doos en bestelde hem bij FeelUnique.com. De producten zijn ook via aan Nederlandse webshop te verkrijgen zie ik op Google. Heel leuk om te proberen en met name de cleanser en het serum zijn de toppers wat mij betreft. Leuk om weer eens een merk te vinden waar niet iedereen al wat over heeft geschreven en zo onbevooroordeeld aan de producten te beginnen en te proberen.

Had jij al eens van dit merk gehoord?

Annette

 

 

13 thoughts on “Ole Henriksen

    • Ja echt super lekker zijn ze. Het serum heb ik van de week opgemaakt (ruim 3 maanden mee gedaan) en het foam heb ik nog een beetje maar zal denk ik ook met een week of 2 wel op zijn. Je doet er echt superlang mee dat is wel fijn.

      Like

  1. Pingback: Opgemaakt | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie