Peter Thomas Roth

Pumpkin Enzyme Masker

Tijdens mijn vakantie op Corfu kocht ik bij de Sephora 3 maskers van Peter Thomas Roth. Ik ga de maskers apart reviewen omdat er een hoop over te vertellen valt en omdat de maskers dat verdienen.

In Nederland kun je deze maskers kopen bij onder meer Cosmania en een pot kost EUR 43,-.

Peter Thomas Roth

Als eerste is dus het Pumpkin Enzyme Mask aan de beurt. Het is bruine gel-achtige substantie die een vrij stevige kaneelgeur heeft op het moment dat je hem aanbrengt.

Over het masker:

Het Pumpkin Enzyme Masker is een krachtige en zeer effectieve exfoliërende behandeling die zich richt op een doffe, saaie en overbelaste teint op wel drie manieren! Exfolieer met enzymen van pompoen, peel met Alpha Hydroxy Acid en polijst de huid met aluminiumoixide kristallen. Deze drievoudige resurfacer egaliseert de huid, strijkt fijne lijntjes glad en maakt de huid crystal clear!

Breng een dun laagje aan op een schone huid. Masseer zachtjes in de huid met cirkelvormige bewegingen om de huid te polijsten. Laat het 3-7 minuten inwerken en laat de AHA’s en enzymen hun werk doen. Daarna goed afspoelen. Gebruik 1-2 keer per week.

Holy-Moly wat een heftig masker is dit. Echt al bij de eerste penseelstreek op mijn voorhoofd begint het masker direct zijn werk te doen en prikt en brandt hij er lekker op los. Ik werd er een klein beetje bang van hahaha dus snel het masker aangebracht, beetje ingemasseerd en vervolgens een aantal minuten laten zitten.

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme mask

 

Dit deed ik wel met een spiegel binnen handbereik want ik bleef checken of ik niet enorm rood werd of dat de vellen erbij kwamen te hangen. Dit is geen masker voor watjes dat kan ik je nu al vertellen. Het hydroxy zuur voel je enorm goed zijn werk doen. Zoals ik al zei hij prikt en brand de eerste paar minuten, niet enorm pijnlijk maar wel behoorlijk heftig. Heb je een gevoelige huid dan kun je maar beter ver bij dit masker uit de buurt blijven :).

Wat zit er dan allemaal in:

  • Pompoen Enzyme: een natuurlijk enzym, verwijdert zachtjes dode huidcellen
  • Alpha Hydroxy Acid: een melkzuur die doffe huidcellen weg ‘peelt’ en vervolgens een frisse, jeugdige uitstraling onthult.
  • Aluminium Oxide Kristallen: dezelfde kristallen die worden gebruikt in microdermabrasie behandelingen en zorgen voor een effectieve fysieke peeling die de huid polijsten en verjongen

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme mask

Aangezien ik ook microdermabrasie bij de schoonheidsspecialiste doe gebruik ik dit masker ongeveer halverwege (ik ga 1x per 8 weken) de periode. Ik denk dat het anders te veel van het goede is voor mij. Ik vind het een heerlijk masker maar 2x in de week lijkt me wat veel. Maar als je geen microdermabrasie doet en je huid heeft een boost nodig dan kan ik me er wel in vinden dat je dit vaker gaat gebruiken.

De overige ingrediënten laat ik ook nog even aan je zien:

  • Bevat ook: Water/Aqua/Eau, Cucurbita Pepo (Pumpkin), Alumina, Glycerin, Triethanolamine, Carbomer, Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate, Sodium Lactate, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, BHT, Sodium Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Disodium EDTA, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Cinnamal, Fragrance/Parfum

Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Na het afspoelen is mijn huid echt spiegeltje-glad 🙂 en voelt absoluut niet trekkerig aan. Ik zie een klein beetje roodheid op mijn jukbeenderen maar nergens vlekken of het idee dat dit masker te veel van het goede was. Je hoeft het masker niet lang op te houden (voor mij als mevrouwtje ongeduld een goede zaak) en ziet direct resultaat. In het ‘probeerpotje’ dat ik kocht zit genoeg voor ongeveer 4x.

Zou jij het durven zo’n heftig masker?

Annette

34 thoughts on “Peter Thomas Roth

  1. Als ik heel snel resultaat zou nodig hebben dan zou ik zo’n masker zeker wel proberen, maar over het algemeen geloof ik meer in een goede verzorging van binnenuit als het op een mooie en zuivere huid aankomt.

    Like

  2. Pingback: Peter Thomas Roth | Ann Ages Gracefully

  3. Pingback: Peter Thomas Roth | Ann Ages Gracefully

  4. Pingback: Sephora | Ann Ages Gracefully

  5. Pingback: Opgemaakt #28 | Ann Ages Gracefully

  6. Pingback: Sample Saturday | Ann Ages Gracefully

  7. Pingback: Peter Thomas Roth | Ann Ages Gracefully

Plaats een reactie