Friday Finds

Nieuwe series op BBC First

Persoonlijk ben ik wel blij dat het nieuwe TV seizoen weer is begonnen. Ik ben nog van de generatie TV kijken hahaha en ik kijk dan altijd rijkhalsend uit naar de nieuwe seizoenen van mijn favoriete series. Ik weet dat TV kijken voor sommigen als hopeloos ouderwets wordt afgedaan maar ik mag graag een avondje kastje kijken.

De Friday Find van deze week staat dan ook in het teken van twee nieuwe spannende series die binnenkort op BBC first gaan beginnen (gewoon met NL-ondertitels). Als eerste seizoen 5 van  DCI Banks

DCI Banks seizoen 5 BBC First

DCI Banks, geïnspireerd door Peter Robinsons’s bestsellers, komt terug met een nieuw zesdelig seizoen, het venijnigste tot nu toe. Wanneer het slachtoffer van een waanzinnige aanval in Woodstock wordt gevonden, vragen Alan Banks (Stephen Tompkinson) en zijn team zich af of de locatie, waar een meisje recent zelfmoord pleegde, toeval is of niet. Maar wanneer Banks ontdekt dat er een link is met lokale maffiabaas Steve Richards, gespeeld door Shaun Dooley (Ordinary Lies) komt hij zelf met een theorie op de proppen. Verder escaleert een zaak van een vermiste persoon tot een kidnapping met losgeld. En Banks en zijn team worden geconfronteerd met een tragedie die ze moeten ontrafelen. Ondertussen wordt DI Helen Morton (Caroline Catz) zwaar onder druk gezet door Chief Superintendent Anderson (Shaun Dingwall), om de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Maar Banks wordt alsmaar zekerder dat alles in de richting wijst van één man, maffiabaas Steve Richards.

Vanaf donderdag 22 september om 21:00 uur

The living and the Dead BBC First

Daarnaast gaat ook The Living and The Dead in premiere. Een serie die de veelzijdigheid van het Britse drama zeker laat zien:

The Living and The Dead, een nieuwe bovennatuurlijke dramaserie die zich afspeelt op het Engelse platteland in 1890. Geproduceerd door Ashley Pharoah, van Life on Mars en Ashes to Ashes, met in de hoofdrol Colin Morgan (The Fall) en Charlotte Spencer (Line of Duty).

Als Nathan Appleby – een pionier in psychologie – Shepzoy House in het mooie maar geïsoleerde Somerset Valley erft, beslist hij om een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en zijn geliefde vrouw Charlotte. Maar al snel wordt het idyllische plaatje aangetast door vreemde en verontrustende gebeurtenissen die vreemd genoeg allemaal met Nathan te maken lijken te hebben. Wordt hij achtervolgd? Waarom? En door wie? De antwoorden hierop zullen alles waarin deze man geloofde in twijfel trekken en alles en iedereen die hij ooit liefhad, bedreigen.

Vanaf zaterdag 24 september om 21:00 uur

Ik ga in elk geval kijken want het lijken me beide goede series. DCI Banks heb ik al vaker gezien en de BBC heeft gewoon eigenlijk altijd kwalitatief hele goede series. Ben jij nog een ouderwetse TV-kijker?

Annette

7 thoughts on “Friday Finds

  1. Alleen maar… wij kijken non stop Engelse series. Nu kijken wij naar Endeaver met Inspector Morse, daarvoor The secret (niet van dat boek) maar een Iers waargebeurd verhaal over een streng gelovige man/vrouw/ en moord. Geweldig was die!
    Ik moet nog steeds een post maken van alle Engelse series, het zijn er genoeg en allemaal top!

    Like

Plaats een reactie